Francouz_407 Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 Jezdíte někdo do Drážďan? Chtěl bych v prosinci navštívit trhy v Drážďanech a trochu jsem si to načetl, tak tam potřebuji povolenku. Mám euro 6. Co jsem načetl, tak musím zajet na technickou a tam mi vydají za poplatek. Mám pár otázek. 1. Když mi vydají emisní povolenku, tak ji mám napořád? 2. Jezdíte někdo v tomhle období do Drážďan k náměstí Altmark? Dá se tam někde bez problémů zaparkovat? Díky moc za tipy. Citovat
sitler Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 V okoli Altmarku nemas pri trzich sanci... je total narvano vsude. Nema cenu jezdit do centra. Nech to na odstavnema do centra bud dojdi nebo dojed MHD. Citovat
PaKr Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 https://www.ekologickaznamka.cz/ekologicke-zony-nemecko/ Tady Drážďany napsané nejsou, vůbec v bývalém východním není moc měst ( tady v tom seznamu) Citovat
petrinza Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 Taky si nevybavuju, že by v Drážďanech fungovala nízkoemisní zóna. Naposledy jsem tam byl tuším v srpnu a v centru parkoval bez ekoplakety. Na trzích jsem byl naposledy před covidem, v posledních cca 10 letech jsem tam byl tak 5-6x. Vždycky jsem našel místo v nějaké ulici mezi činžáky u nádraží, bez placení. Prošel jsem nádraží - Prager Strasse a byl na Altmarktu.. Citovat
Francouz_407 Odesláno 14. říjen 2022 Autor Odesláno 14. říjen 2022 Tady jsou https://www.krusnohorci.cz/zpravy/655-nizkoemisni-zony-v-nemecku Citovat
MotoMoto Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 Já se chystám také, ale pokjedu vlakem, je to jednodušší a levnější. Citovat
Francouz_407 Odesláno 14. říjen 2022 Autor Odesláno 14. říjen 2022 To jsi z Prahy a jedeš rovnou do Drážďan. Vlakem nebo Autobeusem? Citovat
Pacho69 Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 Tak Innere Neustadt je rezidenční čtvrť na druhé straně Labe, než je staré město, asi se tam jezdí na nákupy. značku s omezením si tam ale nepamatuju. (je fakt, že jsme tam většinou došli pěšky). Mezi vnitřním a vnějším novým městem je celkem rušný průtah, žádné omezení na něm taky není, stejně jako při průjezdu na mariánský nebo karlův most. Ve starém městě jsem ceduli nízkoemisní zóny nezaznamenal. Na trhy nejezdíme, takže jak tam vypadá parkování v době trhů nevím, běžně se ale na starém měst parkovat dá, pod altmarktem je velké (celkem drahé) parkoviště, za 4€ na den se dalo zastavit u nádraží, nebo na parkovištích na pražské, nebo u radnice, případně v centrum galerii za 4€ na den. Centrum galerie ale bývá poslední roky horší, protože tam jezdí do Primarku. Ale během trhů nevím. Citovat
Pacho69 Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 (upraveno) před 2 minutami, Francouz_407 napsal: To jsi z Prahy a jedeš rovnou do Drážďan. Vlakem nebo Autobeusem? MotoMoto je z Liberce. A jinak z Prahy je to celkem pohoda, dvě hodiny, nádraží je rovnou v centru. Upraveno 14. říjen 2022 uživatelem Pacho69 MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 (upraveno) Osobně na adventní trhy preferuju SLEVOMAT a bus některé CK, co se na to specializují. Drážďany jsou za pár stokorun a nemám ani starosti kam prsknout auto, ani nejsem omezený stran svařáku.... Já to před lety absolvoval busem a měli jsme to spojený ještě s návštěvou trhu na hradě Koenigstein - ten se mi líbil mnohem víc, páč tam nebylo tak narváno jako v Drážďanech a hlavně se tam prodávalo zboží korespondující s tím hradem (různé kovářské výrobky, ručně pletené oblečení a doplňky A ŽÁDNÁ ČÍNA Z TRŽNICE, která se bohužel vyskytuje i v těch Drážďanech) + ta večerní atmosféra (byli jsme tam asi od 18 do 21 hodin - už si nevybavím přesně) byla prostě skvělá. V Drážďanech i na Koenigsteinu doporučuju nezapomenout na místní Vánoční štolu - je to taková větší vánočka, ale ňamka neskutečná Vím, že jako Pražák mám asi větší výběr, ale těch busů bylo v Drážďanech spousty z celé ČR (i na tom hradě jich bylo několik) Upraveno 14. říjen 2022 uživatelem Medvěd Citovat
sitler Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 Z Prahy je spojeni v pohode... ale z Chomutova tam vlakem jet nechces na cca 3 hodiny a jeste nekde prestupovat.. fuj. Protoze potrebujes idealne na Usti... Jinak stran zony: Drazdany ji porad nemaji, ale zvazuji. Takze s osobakem uplne v klidu - emisni zony tam neresis. Citovat
Medvěd Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 (upraveno) Z Chomoutova za 290/člověk https://www.superzajezdy.cz/zeme/nemecko/poznavaci-zajezdy/advent-v-drazdanech-jednodenni-zajezd/ Upraveno 14. říjen 2022 uživatelem Medvěd Citovat
Francouz_407 Odesláno 14. říjen 2022 Autor Odesláno 14. říjen 2022 Taky OK, ale autem větší pohoda. Citovat
MotoMoto Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 Liberec Drážďany přímý vlak, Autobus nedávám. Ale ano auto je pohodlnější, ale zase víc starostí. Ale vlakem to je zážitek, který člověk normálně nezná. Péťa a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Pacho69 Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 Tak Liberec / Dřážďany to bude jen o kousek kratší než z Prahy a tou podhorskou lokálkou to asi bude časově asi dost podobný. Citovat
Wiery Odesláno 15. říjen 2022 Odesláno 15. říjen 2022 V 14. 10. 2022 at 6:22, Francouz_407 napsal: Jezdíte někdo do Drážďan? Chtěl bych v prosinci navštívit trhy v Drážďanech a trochu jsem si to načetl, tak tam potřebuji povolenku. Mám euro 6. Co jsem načetl, tak musím zajet na technickou a tam mi vydají za poplatek. Mám pár otázek. 1. Když mi vydají emisní povolenku, tak ji mám napořád? 2. Jezdíte někdo v tomhle období do Drážďan k náměstí Altmark? Dá se tam někde bez problémů zaparkovat? Díky moc za tipy. Emisní povolenku jsem nikdy v Drážďanech nepotřeboval, nicméně zakoupit se dá na stanici STK a je platná, dokud vydrží na skle. (její platnost je neomezená, je nutné pořídit si novou po výměně čelního skla atp.) Bezproblémové parkování o víkendech je u Sächsiche Staatskanzlei (Archivstraße 1) na druhém břehu Labe. Vjezd je otevřený, parkuje se zadarmo a ještě ke všemu je auto, vzhledem k výrazné policejní přitomnosti, celkem dobře hlídané. Jedinou nevýhodou je delší chůze přes most do centra. Pokud by tato varianta nevyhovovala, tak se dá mnohdy najít místo zdarma v ulici vedoucí od dálnice do centra před hlavním nádražím, popř. ulice v okolí okolo univerzity; na Prager Straße a dále do jádra města je to odtamtud jen kousek cesty. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Guest Scratch Odesláno 17. říjen 2022 Odesláno 17. říjen 2022 taky se tam chystame, ale spis vlakem... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.