Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jenže to u auta ze zahraničí (F) není, páč Peugeot nemá elektronickou digitální knížku. Jediné záznamy které v mém případě mám jsou z webu carVertical.

Ok, takže mi už zůstává pouze možnost, že jsou správné díly a je to jen špatně sesazené. Možná ta "finančně" lepší varianta, ale pokud vím, že tato 7mm verze má jen mizivou životnost, pak musím zvažovat, zda to nenechat rovnou přestavět. A nebo do toho hodit vidle, páč jak tak různě čtu, brzy mne čeká DPF, adblue nádrž, turbo atd. To už pak nezbude ani na "Ježíška" 🎅

Odesláno

Platí to i pro zahraničí ;) ale musí být razítka v servisce...

přestavbu určitě doporučuji,ale čekačka na díly mimo garanci je klidně i půl roku..

Odesláno

Pokud je vyplněna Serviska a auto je třeba 7 let let staré a mělo 2 letou záruku tak kdyžtak se motor potká kvůli retizkum tak to Peugeot opraví na svoje náklady?🤔

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj, muzu se zeptat, kde si nechat zkontrolovat cislo na viku, abych vedel, jakej mam retizek? Mam auto z 2/2022, dneska jsem s tim byl v Toyote (Proace City Verso = Berlingo, Rifter, Combo) a tam nevěděli, ktera bije. Tak shanim nekoho schopnyho, kdo vi, kam se podivat. Dekuji

Odesláno (upraveno)

Jsou to stejne motory, tak predpokladam, ze ten problem tam bude taky. Nebo do Toyot se montovaly 8 mm retizky? V servise, co jsem byl na garancce rikal, ze tam maji zrovna jednu potkanou, najezd kolem 50tis km

Edit: 280 na konci neni dobry, co? Predelava to nektera automibilka preventivne v ramci svolavacek?

20230204-201925.jpg

Upraveno uživatelem Kadell
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj, i já jsem vlastníkem zmiňovaného motoru a proto jsem se díval net, kde je článek, ve kterém je uvedeno: "Jak můžete zjistit, zda byl motor modernizován bez přesného data? To je situace, pokud má pouzdro vačkového hřídele předstih a vyleptané označení je 98 305 804 80. Naproti tomu, pokud je referenční číslo 98 126 472 80 a pouzdro je ploché, je motor vybaven řetězem o průměru 7 mm."

Odkaz: https://tracednews-com.translate.goog/peugeot-citroen-ds-opel-1-5-dv5-diesel-breakdown-problem/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc

Dle tohoto článku má uživatel Kadell (příspěvek z 4. února) potencionální problém, protože jeho motor je označen číslem s koncovkou ...472 80, což znamená motor s řetězem o průměru 7mm. 

Jako obyčejného laika a pouhého uživatele automobilu...kde mohu uvedená čísla nalézt (polopatě prosím). Protože se problém má poznat podle hluku, myslíte si, že by se tento problém mohl týkat i mého auta, které má najeto něco přes 30.000,-km, když jsem před týdnem (když byly velké mrazy) po cestě dlouhé 25 km (zahřátý motor) slyšel , při parkování automobilu do garáže, slaboučké cinkání z motorového prostoru? Podotýkám, že tankuji jen aditivovanou naftu a olej v motoru jsem měnil již třikrát.

Odesláno (upraveno)

tvl., benzín nebrat, diesel nebrat, takže peu nebrat 🤐😢

nepíšu to proto, abych někoho nas*ral, ale proto, že mě to hodně mrzí 😧--dneska si u pežotu normální člověk (co tomu trochu rozumí), auto nevybere, karoserie hezké, ale motory hrůza :roker, nejde mi do hlavy, jak to, že  pořád ještě existují značky, které taková auta mají v nabídce a Peugeot už nee, vždyť ty ekologické normy platí pro každého...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno
před 3 hodinami, Charlie 1 napsal:

tak jsem tak trochu nasranej😤🤮

otázka co s tím? Peugeot to asi jen tak neprehodi na 8mm variantu?

dokud se to nepretrhne tak s tím asi dělat nebudou🫣

hod mi do sz VIN ;) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...