Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Třídvířko 1.6 NFU

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Sice není (a nebude) moje, ale snad nevadí :D Kolega z práce ji chtěl zrušit, ale nakonec ji koupil švagr jako druhý povoz k stávající 307 break s RHR.

Rok 2002, najeto cca 163 a je to trochu podle hesla 1 000 MB - tisíc malých bolestí. Asi rok a půl stála, protože bylo asi vyplavené BSI, ale teď zatím startuje a jede.

Nefunkční otevírání kufru - vyřešeno

COM KO - vyřešeno, i když poněkud složitěji ;)

Přední světla - vyleštěné

Stahování okna u řidiče - prasklé lanko stahovačky - vyřešeno 

Přední nárazník - vyřešeno 

Sahara a větrák: sahara opravena zalepením a vyztužená 3 závitnicí, větrák vyměněn za darovaný koncern :D se stejnou roztečí, ale chycený přes dlouhé matky a kousek závitnice.

Chladič není rozbitý, ale teče vlivem zubu času, takže už je koupený nový.

IMG_20211005_150838.jpg

IMG_20211005_150824.jpg

IMG_20211005_150918.jpg

IMG_20211005_150851.jpg

Upraveno uživatelem PaKr
Odesláno (upraveno)

Tak pojali jsme to jednoduše - kastle zdravá ( i když místy nějaký tvarový šrám) a motor jde ( a pěkně), tak to zkusíme zachránit. Aspoň nehrozí FAP, EGR a další :) všechno, co bylo/je špatný, tak se zatím podařilo opravit nebo koupit za velmi solidní peníze. Teda až na stahovačku, ale ještě něco zkusím 

Upraveno uživatelem PaKr
Odesláno

Je možné, že existuje i čerpadlo na dva konektory? Vyměnil jsem celou nádržku, protože ostřikovače nešly. Sice jsem dostal i jiný motorek, ale ten je taky na jeden konektor. A stejně chyběl ten "husí krk" na nalívání. Ale teď přemýšlím, k čemu je ten druhý konektor :myslim

IMG_20220714_193426.jpg

Odesláno

Dneska trochu "neviditelné" práce :) vzduchový a kabinový filtr a svíčky. Ještě jsem očistil kostru na převodovce, ale ještě jsem si přidal práci, protože jsem zlomil šroub kostry na kastli. :nevim takže zítra budu vrtat... Ale musím ocenit, že filtry i svíčky byly "značkové", i když kabiňák a svíčky už tam byly už nějakou dobu. Ale i kolem svíček je sucho, skoro bych řekl i čisto. 

IMG_20220717_170736.jpg

IMG_20220717_170835.jpg

IMG_20220717_170845.jpg

IMG_20220717_174726.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak stahovačka funguje, ale mělo to menší dovětek. Napřed mi to poslali a pak ještě přidali ( konečně) odpověď na můj dotaz, ale napsali, že třídvéř nemají...., tak asi ta co poslali, byla jediná :D

Minulý týden jsem ( nejen ) na tomto autě nedělal nic, protože jsem pomáhal se stěhováním, ale včera a dneska jsem s tím trochu pohnul. Zalomený šroub od kostry jsem nakonec vzdal, oko od kabelu jsem převrtal na 8 a přišrouboval přes plech pod baterkou. Druhý oříšek jsem si nachystal s chladičem, protože jsem tak dlouho vybíral, až jsem vybral... Ale širší než původní, a s jedním "nátrubkem" ( a záslepkami) navíc. Nakonec jsem sehnal hadice z vrakoviště a vypadá to, že všechno těsní. Tak ještě dodělat nárazník a mohlo by to být hotové. 

IMG_20220802_130627.jpg

IMG_20220802_130637.jpg

Odesláno (upraveno)

Dneska jsem trochu kitoval a brousil nárazník, ale dělalo se blbě, bylo takové vedro, že kit byl tvrdý hned po rozmíchání na stěrkách.

Stahovačka je definitivně na svém místě :cool: hlavně doufám, že už ji nebudu vyndávat. Přišla se zbytky odvrtaných nýtů, ale nýtovačku nemám, tak jsem chtěl dát "samozávrtné" šrouby ( nevím jak se přesně jmenují ), ale nakonec jsem ty zbytky nýtů sundal a dal jsem normální šestky šrouby a pojistné matice. Ale aby nebyla kolize mezi šrouby a držákem skla, tak jsem dal šrouby do dveří a matky zvenku. 

Edit: nějaké doporučení, čím přilepit tu plachtu ve dveřích? Oboustranná páska stačí nebo nějaké lepidlo ( mamut )/ silikon? 

Upraveno uživatelem PaKr
Odesláno

Nevím, jestli to ještě někdo čte, ale dneska jsem zase trochu postoupil.

Vyměnil jsem olej a nalakoval a nahodil nárazník - není sice dokonalý, trochu jsem to občas přehnal s horkovzduškou :) ale snad to moc nevadí. 

IMG_20220804_132245.jpg

IMG_20220804_172123.jpg

IMG_20220804_172130.jpg

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak tapec. asi drží. Nakonec jsem vzal taky sanitární silikon .

Ještě vyměnit brzdy a zadní tlumiče a může klidně na cesty. Dneska jsem se pustil do předních a byl to zážitek. Držák třmenu a kotouč jsem sundával přes hodinu. Už jsem byl celkem zoufalej, ale nakonec se zadařilo.  Jenom nevím, jestli došlo k nějaké inovaci u výrobce nebo nějaké improvizaci u nějakého mechanika. Ale překvapil mě jiný tvar destiček.

IMG_20220826_123901.jpg

IMG_20220826_123708.jpg

Odesláno (upraveno)

Vono vepředu má 307 ATE, bosch a bůhví co ještě, + podle roku výroby byl trochu jiný tvar. Na NFU HB automat mám úplně jiný xD

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...