Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

cuká mi 1.8 85kW, když lechtám plyn. Auto ze začátku hodně cukalo a vyhazovalo chybu lambdy za katalyzátorem (to by ale cukání způsobovat nemělo) + AGR, což jsem smázl a od té doby to chybu nevyhodilo, tak si myslím, že to jen někdo zapomněl smazat.

Ale... Když jedu rychlostí 50km/h, tak auto neskutečně cuká na čtyřku v cca 1500 ot/min a na trojku také v cca 1800 ot/min. Když přidám plyn, tak cukání přestane. Jinak jezdí normálně bych řekl asi.. Občas když to sešlápnu naplno, tak cítím proměnlivý výkon ve vyšších otáčkách, ale to jen občas.

Udělal jsem:
- pročištění lambd (obou, jak za katalyzátorem, tak před kazalyzátorem)
- pročištění klapky + těch senzorů nebo čidel okolo
- výměna AGR ventilu
- výměna svíček
- prostříkání trubičky pro vedení od AGR do sání

Po tomto úkonu to na chvíli přestalo (zhruba 150 km) a teď to začal dělat znova. 

Neměl jste s tím někdo taky takové problémy? Nenapadá mě čím to může být, když ani diag nic nevyhazuje.. Jako můžu zkusit koupit uplně nové lambdy, ale co jsem četl, tak to většinou pomohlo taky jen na chvíli

Díky moc 

Odesláno (upraveno)

Řekl bych že zapalovací rampa, projevovalo se to právě při potřebě rychlé akcelerace při náhlém sešlápnutí plynu
Jo a ještě když jsem dal svíčky NGK, sice jsou doporučovány ale po navratu k Bosch se to srovnalo

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Mně to právě ale při rychlé akceperaci jde v pohodě, jen když lechtám plyn to cuká strašně.. 
Svíčky jsem dal Bosch s odtrhem 0,9 mm
Tu lištu můžu zkusit, jen mi nejde na rozum, proč mi to na chvíli po tom vyčištění přestalo dělat 😕 Tak jednoduchý motor a takových blbostí okolo 

Odesláno

Teď jsem to byl zkusit bez zapojení lamb a ještě se to víc zhoršilo.. Nejhorší je, když nebyla zapojená lambda před katalyzátorem, to to docela i dost kopalo 

Odesláno

take bych sel cestou zapalivaci rampy , je zalita pryskyrici a ta vytvari tusim neco jako kostru , ted me neber uplne za slovo. casem se v ni vytvori praskliny a tim se prerusi ta vodivost. kdyz je prasklina mala muze to takto zlobit jen sem tam podle teplot a vibrace motoru. to ze to po cisteni bylo chvilku ok, bych klidne prisuzoval tomu ze pri vymene svicek si ji trosku jinak pritahl , prasklinka se stahla k sobe ale po nejake dobe se pnutim a vibracemi jeste zvetsila a delantonted znovu.

Odesláno (upraveno)

Tohle řeším už 3 roky na 2.0i. Zatím bez úspěchu 😕 Proběhlo čištění + výměna škrtící klapky a čidel, výměna zapalovací lišty (4x), laborování se svíčkami, výměna AGR ventilu, výměna elektronického pedálu plynu, vyčištění a přetěsnění sání, rozvody, lambdy. Pokaždé to na chvíli přestane, nebo se to zmírní, ale po cca 100km to začne nanovo. Diagnostika nehlásí žádnou závadu, live data bohužel nevím, nepodařilo se mi uhnat nikoho, kdo by tomu rozuměl. Už padly i názory, že by mohly být načaté vstřiky nebo palivové čerpadlo. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Pozoroval jsem to u svého Citroënu 2.0i taky, na 3 kolem 50, když mám jen trošku zmáčknutý plyn. pedál, tak mi taky auto cuká. No většinou v těch otáčkách na 3 nejezdím, jinak motor šlape, tak jsem neřešil.

Odesláno

Tak pánové, VYŘEŠENO! Díky moc za rady všem, už jsem z toho byl uplně grogy a nadával jsem na všechno okolo :D

Postupoval jsem následovně - tu cívku jsem vyměnil, ale absolutně se nic nezměnilo.. Tak mi kamarád radil krokový motorek - ten jsem ho odmotnoval z klapky a motor skákal s otáčkama jak chtěl, tudíž jsem koupil nový (+ se zahříval na volnoběh a to by prý neměl), ale než přišel, tak jsem ještě zkusil koupit nový sensor nasávaného vzduchu a světe div seeeee, najendou se rožehlo pečený kuře (to je snad po prvé, co jsem ho rád viděl :D ) a chyba ohledně potenciometru polohy klapky. Takže asi tam bylo špatně uplně vše co mohlo a jednotka to nevyhodila jako chybu, až s novým senzorem nasávaného vzduchu ..

Takže na to cukání pomohla hlavně nová váha vzduchu - ten senzor nasávaného množství vzduchu pod škrticí klapkou modrý (prý je víc variant, podle druhu klapek)
Pak vyměním ten potenciometr, protože mi ho teď s novým senzorem odhalila diagnostika
A ještě pro jistotu vyměním i krokový motorek, protože ten volnoběh taky skáče +- 50 otáček/min, tak se to třeba zase trochu sklidní

No a ty lambdy taky pomohly trošičku

Takže více méně pokud na tomhle motoru a nebo 2.0 blbne škubání, tak doporučuji jít asi stylem pokus omyl, když diag nic nenajde:
1. senzor nasávaného vzduchu (váha vzduchu) - pozice 6 na tom schéma (1920 AN)
2. lambdy obě dvě
3. potenciometr klapky/pedálu - pozice 9 (1628 JX)
4. pro jistotu pročistit AGR ventil s trubkama AGRu + kdyžtak vyměnit, kdyby byla chyba v jednotce
5. krokový motorek, pokud trochu skáče volnoběh - 1920 CA
6. cívku - ty prý také dost často odchází - což jste mi potvrdili i zde
7. vyměnit svíčky, ale nevěřím, že by na to měly takový vliv
image.png.a99e10b9011df31afb2361ba3e866aaf.png 

image.png

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...