Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

s Rifterem (1.2 PureTech) mám najeto skoro 40 tisíc. Od začátku jsem tankoval jen Vervu 100 (což mi bylo doporučeno nezávisle několika prodejci). S ohledem na vývoj ceny paliv, kdy je u nás Verva aktuálně za 52.2 Kč si začínám pohrávat s myšlenkou, zda nezačít tankovat něco normálnějšího. Co jsem vyčetl tak moderní benzíny jsou citlivé na kvalitu paliva, ale cena benzínu je už teď raketa a neustále stoupá. Co si o tom myslíte ... resp. jak a co optimálně tankovat?

Předem díky

Packy

Odesláno

měl jsem stejný motor (110 koní) v  P2008 z roku 2019 a nikdo z prodejců mi nedoporučoval benzín 100 oktan, ani v návodu nic takového nepíšou, tankoval jsem BA 95

Odesláno (upraveno)

... pres 210.000 km s Fordim EcoBoostem  - celou dobu 100 oktan a motor byl naprosto v pohode...  ..zadne potize s karbonem....

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

V návodu k vozu / garanční knížka / je uvedeno, výrobcem, doporučené palivo na konkrétní variantu motoru. V jednom období výroby vozu - motoru bylo doporučováno používání paliva 98 oktanů. Už si nepamatuji kdy to bylo, ale i tady se o tom vášnivě diskutovalo. Je tedy pravda, že jsme tenkrát platili u pumpy o hodně méně. 🙄 Jinak výrobce doporučuje klasických 95 oktanů. Je ale také pravda, že 100 oktan určitě neublíží.

Odesláno

Primárně jde o to že přímovstřikové motory extrémně trpí na karbonování a ve spojení s podtáčením a jízdou na spotřebu je to smrtelná kombinace! 100oktanový benzín tomu aspoň trochu pomáhá. Samozřejmě je to každého věc jak moc se chce starat o auto, ale jestli auto někdo mění hned po skončení záruky, tak tomu je to asi jedno :D

Odesláno
před 21 hodinami, Mikis napsal:

Tak teď jsou snad kvalitní všechny benzíny, když vláda zrušila přimíchávání toho bio sajrajtu

vláda to možná zrušila, ale míchá se furt--včera v telce mluvil, že musejí dojet nasmlouvané kšefty, nejde to zrušit ze dne na den 🤠 (jak si někdo v praze myslí)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...