BeppoSk Odesláno 19. květen 2022 Odesláno 19. květen 2022 Zdravím komunitu :), mám v pláne dať svoju 407 coupe 2.7 na generálku a chcel by som sa spýtať, kto pozná dobrý servis ktorý robí takéto opravy. Nakoľko pôjde o slušnú pálku za tú opravu tak by som bol rád, keby to bolo poriadne spravené. Ďakujem Citovat
Agrafik Odesláno 22. květen 2022 Odesláno 22. květen 2022 Co má ten motor za problém, že chceš dělat generálku? Kolik má za sebou km?. Hledej nějaký Land Rover servis. Citovat
BeppoSk Odesláno 23. květen 2022 Autor Odesláno 23. květen 2022 Situácia je taká že tam tečie turbo + motor asi na dvoch ďalších miestach preteká (zatiaľ nič tragické tie dve miesta, turbo tečie už pomerne dosť). Kvôli tomu turbu však bude musieť dole ísť celý motor tak rozmýšľam nad komplet generálkou, nakoľko má auto za sebou nejakých 236tis km. Či je to hlúposť dávať to na generálku? (auto si chcem ešte dlho nechať takže aj to je dôvod toho, že rozmýšľam nad generálkou) Citovat
inoxing Odesláno 23. květen 2022 Odesláno 23. květen 2022 (upraveno) Tak pokud motor neklepe, nežere přes kruhy nadlimit oleje, tak není důvod hned dělat úplnou generálku. Ostřílenej motorář by ti motor nejdřív proměřil a pak by doporučil co a jak. Začal bych s kontrolou komprese motoru, to je rychlá operace bez rozmontování motoru. Pokud dobrá a motor nežere olej přes kruhy, není důvod do toho hrabat. Pokud motor neklepe, není důvod hned brousit. Některý motory jsou notoricky známé, že se musí jednou za XY tisíc km měnit/kontrolovat šály. Nemusis hned generalkovat- premerit, pretesnit, mozna novy saly, novy turbo... A obávám se, že pořádně udělaná GO budou klidně vyšší desetitisíce a neni hned nutno ji delat bez rozmyslu. Skutečně najetých 250K km by neměl být žádný problém při správné údržbě. Upraveno 23. květen 2022 uživatelem inoxing Citovat
BeppoSk Odesláno 23. květen 2022 Autor Odesláno 23. květen 2022 Motor podľa mňa neklepe nejako viac ako obyčajne, akurát keď idem napr 180-200 a pustím nohu z plynu tak to tak zvláštne hučí (ako keby od pneumatík ale tie sú kvalitné a skoro nové tak neviem). Ešte to môžu byť egr že by bol ten motor pridusený alebo čo (diagnostika z minulého týždňa vyhodila chyby na oboch egr tak tie asi dať vymeniť) Čiže premerať a pokiaľ by bol v poriadku tak akurát pretesniť motor, vymeniť turbo a tie egr? Áno GO celého motoru je mastná sranda, čo viem tak 2000-3000 Eur (v českých myslím 50-75k) ale tak keď to bude treba tak nech sa to dá spraviť, aspoň bude potom s motorom pokoj... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. květen 2022 Odesláno 23. květen 2022 Tak jako jestli do toho ty prachy chceš investovat a nevadí ti to, proč by ne Potom přeji hodně štěstí s někým solidním, aby naopak GO neudělala víc škody než užitku. Nicméně 250k je prd, na benzínu mám 500 a jediný na co se na motoru sahalo byly rozvody. Jinak až na nějaký menší mouchy jede jak má a krásně si přede. Olej taky nežere. inoxing ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 23. květen 2022 Odesláno 23. květen 2022 podle mě to budou vyhozené peníze do kanálu--ale když už to chceš, nech si poradit co píše @inoxing ani po generálce nemusíš mít ,,s motorem pokoj'' inoxing a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
BeppoSk Odesláno 23. květen 2022 Autor Odesláno 23. květen 2022 Motor podľa mňa ani nežerie olej, úbytok oleja pripisujem skôr tomu turbu. Kompresiu spolu s inými vecami (ako napr trysky a tlak turba) mi meral známy mechanik a hovoril, že tie sú v poriadku. No dobre teda tak ďakujem všetkým za prejavený názor, vymením teda len to čo si pýta vymeniť a pôjde sa ďalej. Rozmýšľal som nad tým prakticky len z toho dôvodu, že zvesenie celého motora a opätovná inštalácia motora do auta vyjde na cca 500E čo nie je vôbec málo (nejakých 12k CZK) tak keď už to pôjde dole tak nech sa spraví čo je treba spraviť. Aj tak to chcem dať prestriekať potom celé tak peniaze sa budú hodiť aj tam ozzy56 a inoxing ohodnotil 2 Citovat
inoxing Odesláno 23. květen 2022 Odesláno 23. květen 2022 Zkontrolovat a případně vyměnit šály+šrouby ojnic/kliky za pár korun, ale určitě bych nešel do kompletní generálky, pokud není potřeba, což asi není, jak to popisuješ. Dnešní motory (teda už delší dobu) nejsou stavěný na výbrusy a je lepší do nich zbytečně nezasahovat. Přetěsnit a vyčistit vanu, příruby, ventildekly, co kde teče, nové nějaké hadice, možná nový olejový čerpadlo atp. Není co řešit. Citovat
Agrafik Odesláno 23. květen 2022 Odesláno 23. květen 2022 Pokud ten motor jede, za mě nešahat. Příslušenství kolem je něco jiného, přetěsnění vany, vyčištění sání, turba.... Na to už jsem ti odpovídal v jiném vlákně. před 4 minutami, inoxing napsal: případně vyměnit šály+šrouby ojnic/kliky za pár korun Máš na mysli 2.7Hdi? Citovat
inoxing Odesláno 23. květen 2022 Odesláno 23. květen 2022 @Agrafik Myslím to obecně, že stav ložiskových ploch je jeden z podstatných ukazatelů, jak na tom motor je. A když se pak už povolují oka ojnic, např. pro zmíněnou kontrolu, musí se měnit i spojovací materiál (matka/šroub). Neber mě doslova, vždy záleží, co udává servisní manuál, ale většinou tam výměna za nové šrouby/matky je (stejně tak u šroubů hlavy- protože se počítá s jejich natažením při dotahování, tím pádem na jedno použití). Agrafik a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. květen 2022 Odesláno 24. květen 2022 Já to vezmu trochu jinak. Chválím za přístup k údržbě vozu tazatel ví že motor resp. příslušenství tropí neplechu takže si nachystal peníze na GO protože ví kolik cca stojí demontáž agregátu z vozu a ví že když by se to dělalo za x tis. km znova tak ty peníze do toho vložené nebudou " odjeté" dostatečně a zeptá se tady na radu moudrých co by se s tím mělo udělat resp. jestli by dělali při problémech zmíněných. A ne tak jako někteří zákazníci u mě na dílně. Potřebuju vyměnit olej a filtr a kolik to bude stát a jakou mi na to dáte slevu nebo zkontrolujte brzdy a když řeknu že potřeba vyměnit nastala nejen u desek ale i kotoučů tak řeknou dejte tam nejlevnější desky a až se sjedou tak se vymění i kotouče když budou peníze a přitom je vidět že ten člověk nemá problém s penězma ale jen je nechce dát do auta protože to není jeho priorita. Jako chápu to že dneska se spousta lidí dostává do situace kdy řeší jestli má nebo nemá dost peněz na opravu auta a že to potřebuje udělat co nejlevněji aby auto fungovalo ale musí se to dělat taky tak aby to fungovalo bezpečně. VojtouNerCZ a inoxing ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 24. květen 2022 Odesláno 24. květen 2022 Je to jak říkáš. Manželky sestra jela do servisu s 206 1.4i se špatným těsněním pod hlavou a rovnou řekla, že co nejlevněji, ideálně do 5k. Udělali to nechápu jak za 4.5 (respektive chápu na čem se šetřilo). Samozřejmě už zase mizí olej a voda Navíc původní olej nalili zpátky, že prej mu nic nebylo xD inoxing ohodnotil 1 Citovat
inoxing Odesláno 24. květen 2022 Odesláno 24. květen 2022 (upraveno) @Vena garážmistrNekdy je to fakt na hlavu. Treba, auto neproslo stk kvuli nesoumernosti na brzdach a tak majitelka prijela za servisakem a zacala mu arogantne diktovat, ze chce vymenit jenom jednu brzdu, ktera min brzdi a jinak pojede jinam. Tak ji servisak vysvetloval, ze brzdy se musi delat v paru a ona porad jela to svoje, no a tak ji poslal pryc a ona stejne druhej den prijela (samozrejme si zjistovala na XY mistech, ze to tak je). Je to kazdyho vizitka, jak svoji praci dela a na co pristoupi. Ne kazdej kseft musi clovek za kazdou cenu vzit. Jak pise @VojtouNerCZ, pak to tak vypada. Nerikam, stane se, ze se vse udela dobre a neco se pokazi, ale urcite tomu nepujdu naproti, ze nekde neco odbydu a jeste vim, ze to bude problem. Jedna vec je usetrit, druha vec neudelat to poradne. Neco ve smyslu, udelam rozvody tak, ze vymenim jenom remen a za pul roku se rozleti pumpa a motor totalka- usetril jsem 1K a vydelal jsem skodu na potkanovi za 50K. Tak jsem usetril nebo prodelal? Upraveno 27. květen 2022 uživatelem inoxing Vena garážmistr a Hafity ohodnotil 2 Citovat
BeppoSk Odesláno 24. květen 2022 Autor Odesláno 24. květen 2022 Tak všetko je to o prístupe človeka k danému autu. V mojom prípade bola moja 407 coupe môjho brata ktorý mi ju nechal, aby som sa o ňu dobre staral. A nakoľko mám to auto rád a nechcem sklamať brata ktorý pre mňa veľa znamená tak chcem to mať dobre spravené. Ako mi pár mechanikov povrdalo tak tieto motory pri správnej údržbe vydržia aj 500k km tak prečo to nevyužiť V každom prípade ďakujem za názory, dám to teda pretesniť a vymeniť turbo(á) a egr ventily a budem dúfať, že to bude stačiť... Dík a pekný deň všetkým Agrafik ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.