Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Cital som tu clanok o nafte a petroleji a prisadach

Recommended Posts

Odesláno

Je mozne davat do auta petrolej koli tomu aby nezamrzala nafta?Ved petrolej je menej mastny ako nafta a netrpi potom motor a turbo?Citam tu dost clankou hlavne co sa tyka aditiv a prisad do nafty,lebo chcem co najlepsie pre svojho peugeotika ale potom co tu citam,ze aditiva na bazi kovou a teflonu poskodzuju motor a ze to je nezmysel tieto aditiva a najlepsi je ze vraj BISHOP ja uz neviem comu verit a mam strach aj cosi naliat do nafty.Aky je vas nazor co sa tyka nafty a aditiv do nafty a toho petroleju.Dakujem citatel Maros a moja 406

Odesláno

no ted už ti nezamrzne:-) na každý pumpě a nebo v autodílech prodávaj různý aditiva, ale nejlepčí pro starej dízl je míchat ropu a rostlinnej olej, stojí cca 14 kč/l a jezdí jako blázen krom ranních startů, o dvě otočení motoru navíc

Odesláno

Jelikož momentálně nejezdím na naftu, tak raději aditivuji:

http://www.bishopsoriginal.cz/462WPPPD1C%20.htm

(snížení spotřeby ,zvýšení výkonu, zvýšení cetanového čísla, čištění vstřikovacího a palivového systému, snížení množství emisí, antikorozní vlastnosti, snížení provozní hlučnosti motoru, zlepšení studených startů, zajištění filtrovatelnosti nafty v teplotách až do -45°C, likvidace vody v palivu, konzervace spalovacího prostoru v motorech, aj.) nejlepši na tom je, že to funguje :super

Od stejného výrobce existují i aditiva určené pro MEŘO :super

Odesláno

Souhlasím se Zobym... nevidím sebemenší důvod si do 405 lít něco takového.

Za tu dobu co jsem měl své dvě 405 mi nafta nezamrzla nikdy a to ani letos, kdy bylo opravdu tuho... Auto chytalo maximálně na podruhé a to tankuji u Aralu, Slovnaftu a Tesca.

Kdysi dávno mi zamrzl benzín ještě v Schade 125...

Odesláno
Původně zaslal: starter

no ted už ti nezamrzne:-) na každý pumpě a nebo v autodílech prodávaj různý aditiva, ale nejlepčí pro starej dízl je míchat ropu a rostlinnej olej, stojí cca 14 kč/l a jezdí jako blázen krom ranních startů, o dvě otočení motoru navíc

Toto myslis vazne? :myslim Akym pomerom miesas ten olej do dieslu? To by mohlo byt celkom zaujimave znizenie ceny paliva.:mrk

Odesláno

to si delas prdel, vid??? docela dobrej zpusob, jak odepsat motor... leda tak do stary plecky, ktera pak stejne pujde na vrakoviste...

Odesláno

Preco by si robil prdel?... ja si myslim, ze ak to zamiesa v pomere 1:5 tak mu to bez problemov bude chodit dalej :super

Ved aj tie \"prerabky\" dieslov aby bolo mozne tankovat cisty rastlinny olej su potrebne len kvoli vyssej viskozite oleja, takze ten pristroj ten olej priohrieva :)

Myslim, ze ked je to riedene, tak nic divneho nenastane :papa

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

to si delas prdel, vid??? docela dobrej zpusob, jak odepsat motor... leda tak do stary plecky, ktera pak stejne pujde na vrakoviste...

můj kolega má na felicii pickup najeto 415 tis km bez GO a ředí 1:1:roker

Odesláno

S ježděním na rostlinej olej mám dlouholetou zkušenost u citroenu bx (atmosfér), ten na to najel přes 200tis a prodal jsem ho před 4lety a pokud vím jezdí do teď, momentálně to provozuji na Ford Scorpio 2.5D (momentálně mám najeto celkově 342tis z toho u mě 150tis na olej), brácha to provozuje na 740 Volvu (2.5TD) a 220 Mercedesu a to v neředěným stavu (nedá se na to jezdit v zimě). V Německu jsou firmy které se zabývají přestavbou motoru na rostliný olej, úprava spočívá především v tom že tam dají zařízení na ohřev paliva aby se s tím dalo jezdit i v zimě a prodávaj tam k tomu filtrační zařízení do garáže (pro případ že se jezdí na použitej olej z restaurací, ve Světu motorů proběhl v loni test R 19 na rostliný olej a pokud vím tak na to jezdila v loni o prázdninách Karosa s dětmi po výletech v rámci nějakého ekologického programu

Odesláno

problem tehle smesi (resp. rostlinneho oleje) je spis stabilita, nez vlastni spalovani a pouzivani ;). zkus to na delsi dobu odstavit, nebo vyzkouset co to udela spolecne s vodou nebo nejakym jinym svinstvem v nadrzi, kdyz se tam nejaka dostane.

pouzivat se to da, ale je potreba si uvedomit taky jaka jsou rizika a jake dodatecne naklady to muze zpusobit ;)

je docela zajimave sledovat modni trendy, pred par lety se houfne nadavalo na bionaftu I. generace, coz se od zde zmineneho paliva lisilo profesionalni vyrobou, pridavanim stabilizatoru a kontrolou kvality s ohledem na ucel pouziti. spousta lidi by si prece takovy svinstvo do auta nenalilo, Franta slysel o nekom co mu to znicilo motor!! a ted se bude houfne lit do nadrzi olej z makra :D

test v SM jsem videl, super napad, vzit starou popelnici v buhvi jakem stavu, najet s ni par tisic km behem par dni a potom neco hodnotit o vlivu paliva. to je asi tak stejny, jako kupovat treba obklady podle toho, jestli na ukazkove zdi do tydne neopadaji....

Odesláno

no ja bych vam doporucil http://dieselpower.cz/forum/index.php specialne stare forum jezdim na cistej rostlinak s predehrevem a zatim bez problemu samozrejem mam 205 do hdi bych to urcite nelil ale klasicky atmosferaky s tim vetsinou nemaji problem prosim vas jenom nezacnete s tim ze \"to bych do auta nikdy nedal pac to smrdi a je to kytka\" kazdy si musi spocitat jesli se mu jestli se mu to vyplati jsou tu urcita rizika lide kteri se drzi urcitych postupu jako je predehrev,proplach motoru naftou pred delsim stani atd nemivaji problem a pri momentalnich cenach nafty je cena temer polovicni

Odesláno
Původně zaslal: lamancha

no davali to i na CNN , asi tak dva dny zpatky, nejaky Holandan to filtruje a leje do sveho dieslu - tak to prece musi byt OK v...:roker

o tom holandanovi davali nejake info i na CT2 nekdy pul roku zpet nebo tak...

to, ze o necem udela TV reportaz jeste neznamena, ze je to Ok :)

protoze v takovem pripade je Praha uprostred Svycarska... [/color]

Odesláno

Já jen napsal jaké s tím mám osobně zkušenosti, nikoho nenutím na to jezdit a proti bionaftě jsem také nic neměl. Také je pravda že ty auta jsou v každodením provozu a před zimou (raději už začátkem listopadu začnu jezdit na čistou naftu a po měsíci ježdění když už mám jistotu, že mám v nádrži jen naftu, tak ještě vyměním palivový filtr. A mimochodem nemusí na to jezdit jen staré plečky, znám dost lidí s Oktávkama a Pašíkama co na to jezdí. Nakonec clověk nesmí být tak choulostivý, ono ani tankování u pumpy nemusí vždycky znamenat zaplatit za čistou naftu-viz ty nedávné kontroli celníků, jsou do toho přimíchaný motorový, hydraulický a transformátorový oleje a kdoví co ještě

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Dave405

Jelikož momentálně nejezdím na naftu, tak raději aditivuji:

http://www.bishopsoriginal.cz/462WPPPD1C%20.htm

(snížení spotřeby ,zvýšení výkonu, zvýšení cetanového čísla, čištění vstřikovacího a palivového systému, snížení množství emisí, antikorozní vlastnosti, snížení provozní hlučnosti motoru, zlepšení studených startů, zajištění filtrovatelnosti nafty v teplotách až do -45°C, likvidace vody v palivu, konzervace spalovacího prostoru v motorech, aj.) nejlepši na tom je, že to funguje :super

Od stejného výrobce existují i aditiva určené pro MEŘO :super

Taky leju Bishopa a zatím (6let) naprostá spokojenost a to jak do nafty, tak do oleje :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...