dodS12 Odesláno 26. duben 2022 Odesláno 26. duben 2022 Čaute, tak zaujímalo by ma akú značku brzdových doštiečiek preferujete, alebo skôr, ktorú odporúčate, aj vzhľadom na životnosť, s ktorou máte dobré skúsenosti pri modeli Peugeot 508. Vlastním Peugeot 508 SW GT, 2.0 HDI 133 kW, r. v. 2017, momentálne mám najazdených zaokruhlene 86 000 km, na aute sú povodné kotúče vpredu aj vzadu, doštičky takisto. Zadné doštičky sú už na výmenu. Priamo v Peugeote mi boli ponúknuté zadné doštičky originály 87,- €, ale nevedeli mi povedať aká značka je originál, poprípade ich vlastná druhovyroba Eurorepare cca v cene okolo 53,- € presne si to nepametám. Pozeral som ceny na eshope, a zadné doštičky by sa dali zohnať v hocijakej značke v cene do 40,- € napriklad ATE, otázka je ale, či budú porovnatelné kvalitou, tomu co mi ponúka Peugeot, alebo je lepšie riešenie kým mam originálne kotúče, dať tam ešte originálne doštičky, jedná sa mi hlavne o to aby čo najviac vydržali. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. duben 2022 Odesláno 26. duben 2022 (upraveno) ahoj, protože kotouče vydrží kolem 100 tisíc KM, zkusil bych je změřit a pak rozhodnout, jestli nevyměnit kotouče spolu s deskama , kotouče se mohou podle výrobce max. sjet o 1 mm z každé strany, takže na cca 10mm, jinak Peugeot desky nevyrábí, jen orazítkuje svým logem výrobek jiné značky..., dal bych ATE, TRW, Brembo Upraveno 26. duben 2022 uživatelem ozzy56 Citovat
Milan 508 Odesláno 26. duben 2022 Odesláno 26. duben 2022 Mám TRW kotouče a destičky na zadku a z vysokých dálničních rychlostí mi při prudším brzdění hučí. Teď už bych dal ATE. Citovat
AlBunda Odesláno 26. duben 2022 Odesláno 26. duben 2022 Mam ATE na zadku i predku a taky mi huci. Orig brzdily lepe. Sice desticky vice prasily, ale brzdilo to lepe. Vic se kously a nevadly. Citovat
dodS12 Odesláno 26. duben 2022 Autor Odesláno 26. duben 2022 (upraveno) Len otazka je akej znacky su originalne brzdy, to neviem nikde zistit, takze ani tie originalne nie su zarukou toho, ze budu ako dosticky z vyroby. Bol by som rad keby sa tu ozval niekto kto skusenosti s tymi originalnymi dostickami, ci stoja za tu dvojnasobnu cenu. Upraveno 26. duben 2022 uživatelem dodS12 Citovat
Mike407 Odesláno 26. duben 2022 Odesláno 26. duben 2022 Já mám takový dojem, že jsem na třmenech na mém autě viděl značku ATE... Citovat
dodS12 Odesláno 26. duben 2022 Autor Odesláno 26. duben 2022 Ano na brzdovych trmenoch mam aj ja znacku ATE, ale na dostickach nie je ziadne oznacenie Citovat
Milan 508 Odesláno 26. duben 2022 Odesláno 26. duben 2022 Na předku jsem měl kotouče a destičky ATE a brzdilo to perfektně, ale destičky se mi sjely docela rychle. Mechanik mi tam dal TRW destičky a brzdí to míň avšak destičky drží mnohem víc, ale nic nehučí. Bohužel zadek jsem dal komplet TRW a hučí. Když se jezdí na pohodu, tak je ovšem klid;-) Citovat
Tomas00 Odesláno 27. duben 2022 Odesláno 27. duben 2022 Možno by stálo za zváženie pozrieť brzdy značiek ako EBC brakes, Black Diamond ... Robia športové brzdy, ale aj rady pre bežné autá s nadštandardným brzdným účinkom. Aj keď väčší význam to má na predok. stankobn ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 27. duben 2022 Odesláno 27. duben 2022 Na GT jsem dal Eurorepar a oproti originálu beze změny. Po aktuální zkušenosti s ATE (píská, práší, hučí) na 308, už budu dávat jen Éčko před 23 hodinami, dodS12 napsal: jedná sa mi hlavne o to aby čo najviac vydržali. Tak většinou je to tak, že buď je měkká deska a rychle se sjede. Nebo je tvrdá deska a rychle sežere kotouč ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
dodS12 Odesláno 27. duben 2022 Autor Odesláno 27. duben 2022 Dakujem za tvoj postrech, bol som nakloneny k tomu, ze teda zoberiem ATE, ale teraz uz rozmyslam nad tym Eurorepare, kedze tam az taky rozdiel v cene nie je a vravis, ze si nepostrehol rozdiel oproti originalu Citovat
Ortík Odesláno 1. květen 2022 Odesláno 1. květen 2022 Mám najeto 120tisíc a měnil jsem origo destičky v 60tisicích. Teď jsem koupil kotouce a desky od Bosch. Komplet 4x kotouce s deskami 4500Kc. Dělal jsem to minulý týden. Na dálnici jsem zatím nebyl,tak nevím jestli hučí.Videl jsem,že na zadek dělají taky dvojte chlazene,třeba ty hučet nebudou.U mně je pravda, že zadní desky vydrželi dvoje přední,ale elektrická brzda je asi žere. Ja jsem zatím spokojeny. Citovat
davidse Odesláno 1. květen 2022 Odesláno 1. květen 2022 Mě na mojí 308 po 12 letech a 70 000 km poškodily zadní destičky kotouče a výměna mě stála 10 000 kč jenom za zadní brzdové desky a kotouče s ložiskama Citovat
MJSytic Odesláno 1. květen 2022 Odesláno 1. květen 2022 NJN, tak každý ty brzdy nemusí mít ve zlatě a vykládané diamanty Citovat
dodS12 Odesláno 20. květen 2022 Autor Odesláno 20. květen 2022 takže dnes mi vymenili zadné brzdové došťičky, rozhodol som sa pre Eurorepare, zatial moje dojmy, po cca 20 km, je to bez pískania, sú o dosť širšie ako som si myslel, že budú, takže staré doštičky boli naozaj už zrelé na výmenu, uvidím koľko vydržia a ako sa budú chovať po zabehnutí, takže zatial som spokojný Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.