Přejít na obsah

Ortík

Uživatel
  • Počet příspěvků

    69
  • Registrace

Vše od uživatele Ortík

  1. Jednoduché a účinnější než magnetka, ale na auto si to nedáš. Hele i kružítka v Německu mají problém s příjmem. Mam odzkoušené na lidl radiu a je to o tři dílky lepší než origo proutek. Musíš mít, ale dodělaný vstup. V práci máme Skaly s Dabem a pokud nejsi v tunelu tak to maká bez výpadků. Taky si občas zapnu pres data moje oblíbené radio z devadesatek Fun Radio a taky to vypadává a to mám telefon s 5G. Nic není 100%, ale důležité je, že si v této době umíš poradit a nenecháš se ovlivňovat.
  2. Ortík

    zadné brzdové dostičky

    Mám najeto 120tisíc a měnil jsem origo destičky v 60tisicích. Teď jsem koupil kotouce a desky od Bosch. Komplet 4x kotouce s deskami 4500Kc. Dělal jsem to minulý týden. Na dálnici jsem zatím nebyl,tak nevím jestli hučí.Videl jsem,že na zadek dělají taky dvojte chlazene,třeba ty hučet nebudou.U mně je pravda, že zadní desky vydrželi dvoje přední,ale elektrická brzda je asi žere. Ja jsem zatím spokojeny.
  3. Ortík

    508 vyhrievanie sedadiel

    Chci poděkovat za návod. Měl jsem vypálené 3 kontakty, tak jsem je také přemostil a teď to hřeje daleko dříve a to mám kůži.
  4. Já už z magnetkou jezdím třetí rok. Pouzij jenom jednu. Určitě ti zbyla,když jsi měl dvě. Mam tam ještě Teroz 0.7dB a mám signal i jihlavskem tunelu. Nalepovací ztráta času.
  5. Ortík

    Zadní pruziny 508 SW

    Tak už to mám hotové. Stahovak z Alzy jsem musel trochu poklepat ve svěráku na průměr pruziny a přidal jsem tam trochu lepící smrstovacky.
  6. Ortík

    Zadní pruziny 508 SW

    Budu měnit obě. Origo nevydržela, tak je tam už dávat nechci.Ta SACHS má 1.5 závitu asi plastovou ochranu? Zrovna v tom místě mě praskla.
  7. Mám prasklou zadní levou pruzinu. Co mne poradíte tam dát. 508SW ERHH,8 2015.
  8. Tak jsem kuchnul TechniSat 100C, displej mám na kšandě a zbytek je za rádiem. Mám tam i zesilovač od Terozu F=0,7-0,8dB +magnetka a Jihlavsky tunel projedu bez výpadků. Konečně jsem dosáhl plné spokojenosti s Dabem v 508SW.
  9. Pomůže někdo,mám už ty rychlospojky u palivového filtru unavené. Dokonce jeden bílý plastik prasklý. Řešil to už někdo?
  10. Lihos dej to do zadu a nic neřeš. Já musím mít magnetku vzadu, protože mám skleněnou střechu. A ten kousek plechu cca 30cm stačí. Ze předu můžeš mít malé rušení. A vykasli se na nějaké slučování antén, dej jednu územněnou do střechy a uvidíš, že budeš mít lepší výsledky. Držím palce.
  11. Minulý týden jsem brázdil po Slovensku a zase jsem se utvrdil, že je u nás něco špatně. Nechápu 5kW vysílač Krizava 12A.Jedu po D1 směr Žilina na 305 km to je asi přes 100km od vysilace(od Žiliny) bez jediného výpadku. V Rozumberku oběd v Kolibe u Dobrého pastyre všude vysoké kopce, opět bez vypadku. Jedu dal na Trenčín, ty esicka a okolo vysoké kopce určitě znáte, tak zase bez jediného výpadku. Slovaci s 5kW umí pokryt 200km u nás 5kW sotva 80km (Strážník 12D) a vo tom to je. Ještě jsem si hrál s mojí magnetkou, která byla vytlacena na kraj střechy. Jo a boxu jsem měl 4 sjezdovky, a pricniky, které určitě zlepšují příjem. (ironie)
  12. Jo jo o Makove panence
  13. Pigi je dobrá volba. Dacia má orido dab?
  14. Ortík

    ESP/ASR systém faulty

    Mě to dělalo na 407 a byl spínač po brzdový pedálem.
  15. Ortík

    Startér 1,4 benzin 53KW

    Kontroloval jsem kabeláž. Kontakty na startéru jsou ok. Dal jsem tam baterku, která je skoro nová, jetá asi půl roku BOSCH 52A startovací proud 470.Kontakty jsem očistil do stříbrna. Zatím startuje, teď ji ještě dobíjím. Zdá se mně, že více točí. Díval jsem se na ten startér, kdybych ho musel vyndávat, tak to asi spodem. Tři šrouby a kontakty od cívky.
  16. Dedova 207 začala stávkovat. Může to někdo identifikovat. Při startu to střílí jako kulomet a motor samozřejmě nenaskoci. MOV_0840.mp4
  17. Jo to domluvíme. Konečně to rosekneme.
  18. Nejvice rušení máš ze předu auta, proto vždy do zadu.
  19. Díky za pochvalu.Za DAB v česku a jeho pokryti se musí trpět.Kdo chce mít stabilní prijem musí s anténou na střechu a ctím pravidlo, že anténa je nejlepší zesilovač. Stejně je to krasavice. Už jsem ji dneska ráno testoval, vše bez jediného výpadku. Větší základna magnetky je na signálu znát,už jsem asi na maximu anténa má polovinu lambdy. Ještě bych rád udělal s někým test co má origo Dab zabudovaný v autě. Je tu někdo?
  20. Zapojené je to do USB v kastliku jako fleška.Bílý kablik. Přepínaš to na volantu jako třeba FM. A nebo přímo na displeji vidíš celej list a vybíráš.
  21. Ta anténa obíhá polovinu okénka. Včera večer jsem to testoval a na magnetku to nemá. Byl jsem z toho rozladenej. Červený Kříž do Jihlavy bylo i delší ticho. V Jihlavě je signál lepší ale výpadky tam taky jsou. S magnetkou nic nevypadáva. Už je zpátky, ale mnel jsem tady ještě jednu od vysílaček a tak jsem dneska na tom zamakal. Předělal jsem slabonký koax, který tahnu v drážkách po střeše. Anténu mám o 10cm delší. Autorádio mám původní a Adapter Dension. Pak ho někdy uklidím, aby mne nezabírá ukládací místo.
  22. Na LTE už jezdím dávno. Výhoda patlacich telefonu.
  23. Našel jsem odpověď, proč to v DDR funguje. Mají vysílač na každém kroku.
  24. Tak už mám připojeno na origo Dab anténu, kterou jsem 508SW vozil a nevěděl o tom. Dělal jsem porovnání s magnetkou a zda se mně, že magnetka je o malinký kousíček lepší. Zatím jsem dělal měření u garáže, kde není ideální signál. Uvidíme až si projedu místa, kde je signál na hranici příjmu. Zatím jsem si tam dal zesilovač TEROZ s šumovým číslem 0.8dB a napájím ho 5V.(12V leze z DENSIONU a to už bylo moc) A ještě pár fotek, kdyby se do toho někdo chtěl pustit.
  25. Ty jsi neuvažoval o koupi autorádia s Dabem? Ty autorádia jsou už dnes levnější než adaptéry. Já jsem za dension dal 3600Kč.Dneska jsem ještě do objednal origo zesilovač cca 800Kč.406 jsem měl taky a to tupé radio šlo okamžitě ven. Taky jsem si tam dodělával do páčky micro spinac a potom jsem si nechal aktivovat palubní PC. (dojezd, spotřeba...) A stejně to auto bylo dost poctivě udělané.
×
×
  • Vytvořit...