lamalamalama Odesláno 19. březen 2022 Odesláno 19. březen 2022 Dobrý den, zajímalo by mě, jak při startu motoru zobrazit stav oleje (těmi čtverečky a čárkami). Když nastartuju, zobrazí se mi jenom hláška, že OIL OK. Předem děkuji za rady. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 19. březen 2022 Odesláno 19. březen 2022 OIL OK je vše co ti to ukaže, potom už jen OIL LOW, množství zkontroluješ měrkou. Tady ty čtverečky vubec nejsou lamalamalama ohodnotil 1 Citovat
lamalamalama Odesláno 20. březen 2022 Autor Odesláno 20. březen 2022 Dík za odpoveď ... Ach jo, to je blbý, že nejsou čtverečky, mám rád, když můžu mít přehled ... Nešlo by čtverečky nějak aktivovat ? Citovat
ozzy56 Odesláno 20. březen 2022 Odesláno 20. březen 2022 ano, jde to aktivovat--otevřeš kapotu a podíváš se na měrku lamalamalama, 307rg a BubakGS ohodnotil 2 1 Citovat
lamalamalama Odesláno 20. březen 2022 Autor Odesláno 20. březen 2022 Hmm, dobrá rada nad zlato ... Citovat
ozzy56 Odesláno 20. březen 2022 Odesláno 20. březen 2022 nemáš za co lamalamalama ohodnotil 1 Citovat
lamalamalama Odesláno 20. březen 2022 Autor Odesláno 20. březen 2022 To máš úplnou a naprostou pravdu Citovat
PaKr Odesláno 20. březen 2022 Odesláno 20. březen 2022 @Radek Hurvajz pak je ještě jeden stupeň - blikající "OIL" a to už byla suchá měrka. To je tak, když se sedne do auta, které má antitalent... @lamalamalama předpokládám, že auto je rok 05 a později. S tím prostě nic neuděláš. Mě třeba víc vadí jiné ovládání stěračů ( místo jednoho setření, zapnu senzor ) ale nejezdím s tím tak často, tak to neřeším inoxing a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
lamalamalama Odesláno 20. březen 2022 Autor Odesláno 20. březen 2022 Ano, auto je 12/2005 ... A ještě jsem nestíral, tak to mě ještě nestačilo nasr*t Citovat
307rg Odesláno 22. březen 2022 Odesláno 22. březen 2022 Mal si si kúpiť starší model, tam by si mal aj štvorčeky. Vlastne nie, čiaročky. Ale aj tak je elektronická signalizácia niekedy naprd, niekedy to klame a nemyslím si že je to iba u peugeota. Ono aj v tej zázračnej brožúrke, ktorú nikto nečíta je upozornenie, že pri poškodení motora kvôli strate oleja nie je podstatné čo ukazuje elektronika, ale čo ukazuje mierka priamo na motore. Takže asi tak. inoxing ohodnotil 1 Citovat
inoxing Odesláno 27. březen 2022 Odesláno 27. březen 2022 Jak se uvádí nahoře, novější modely mají jenom hlášku Oil Ok, aby to pochopil každý. Myslím si, že starší typ zobrazovaní nepochopila většina lidí, pokud se nepodívali do návodu, co vlastně digity ukazují. Citovat
lamalamalama Odesláno 28. březen 2022 Autor Odesláno 28. březen 2022 Fakt tyhle "inovace" miluju ... To nemohli zobrazit digity, abych viděl, jak se od výměny oleje vyvíjí hladina oleje, což by napovědělo případné počínající problémy, a pak po chvilce třeba i tu hlášku oil ok? Není opravdu nad to muset s čistýma rukama montovat motor Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. březen 2022 Odesláno 28. březen 2022 Nevím jak ty, ale když jdu s čistýma rukama kontrolovat olej tak i s čistýma rukama zavírám kapotu... Beztak je ta elektrická měrka naprd. Kamarádovi se to na BMW zaseklo, pořád to hlásilo plno a až když měnil olej zjistil, že je pod minimem, klasickou měrku to pro jistotu už ani nemá. inoxing a 307rg ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 28. březen 2022 Odesláno 28. březen 2022 @VojtouNerCZ nezapomeň, že jsou lidi, kteří se zamažou i při jednodušší věci, než je kontrola oleje @lamalamalama no asi máš dvě možnosti - buď to prodat a koupit předface ( ale pozor, poslední předface měli taky novější elektriku ) nebo si určit jeden den jako úklidový a "servisní" Citovat
lamalamalama Odesláno 28. březen 2022 Autor Odesláno 28. březen 2022 Nic prodávat nebudu, když jsem to sotva koupil Prostě jsem pochopil, že to nejde, zase jeden dobrej nápad zrušenej. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.