Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mám doma čerpadlo na olej kupovaný v Lidlu. Koupíš podobný třeba v Globusu.
Nebo jsem nedávno stál v lékárně a týpek přede mnou si kupoval velkou stříkačku a říkal ,že tím bude taky něco tahat z auta

Odesláno

Tak se motám v bludném kruhu.

Chtěl bych
- klasický automat ne robota (tím pádem asi starší auto)
- nechtěl bych FAP (tím pádem buď benzín nebo starý diesel)

Z toho mi nic zajímavého nevychází, takže budu muset udělat nějaký kompromis. 

Odesláno

Když nechceš FAP, tak hodně starý diesel nebo starý benzín. V nových benzínech už je taky. U PSA měly filtr tuším už některé poslední 406HDI :roll Ale některé motory byly bez filtru až do roku 08-09 než začalo platit E5 (např. 1,6hdi 9hx) Tak si to jedině vyselektovat a pátrat po nich :nevim Ale dokud nebudeš ty sám vědět, co vlastně chceš, a jak to má být staré a drahé, tak se nikam neposuneš :myslim Ale auta obecně nejsou, takže pokud to budeš chtít řešit hned, tak budeš muset asi zvolit cestu kompromisu. 

Guest Scratch
Odesláno

no problem je ten tvuj automat, ted je na prodej pěkné mondeo 2,0 ecoboost 176 kW v manuálu. A těch je sakra málo. Asi jako těch automatů aisin v mondeu. Napadlo mě, že jsou tuším ale v 2,0 tdci 120 kW a když koupíš dobrej kus, tak je to i vše o půlku levnější jak na mojí 2,2. A ten obří kufr je k nezaplacení ;)

Odesláno

Když se podívám na tyhle dva, tak jeden má automatickou a druhý manuální klimatizaci. Podle obrázku to ale vypadá vše na automatickou:

https://www.mobile.de/cz/Osobní-vůz/Citroën-CITROEN-C5-1.6-e-HDi-115-Tourer/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:5900_13_,frn:2014,ful:diesel,ger:automatic_gear/pg:vipcar/339196960.html

https://www.mobile.de/cz/Osobní-vůz/Citroën-C5-Tourer-Exclusive-Navi-Leder-LED/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:5900_13_,frn:2014,ful:diesel,ger:automatic_gear/pg:vipcar/339352834.html

A kde zjistím přesně co znamenají takové modely jako:

https://www.mobile.de/cz/osobní-vůz/citroën-c5/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:5900_13_,frn:2014,ful:diesel,ger:automatic_gear

Citroën C5 e-HDi 115 Airdream Tendance
Citroën C5 Tourer Exclusive
Citroën C5 2.0 blueHDi 181
Citroën C5 BlueHDi 180 S&S Exclusive EAT6
Citroën C5 Tourer Exclusive 2.2 HDI Klima
Citroën C5 Tourer Exclusive Navi Leder LED
Citroën C5 Tourer Exclusive 3.0 HDI Pano
Citroën C5 Tourer BlueHDI 180 Exclusive-BiXenon-Navi-Eu6
Citroën C5 Tourer HDi 200 FAP Aut. Exclusive
Citroën C5 CrossTourer 2.0 HDi 165*Panorama*Kamera*LED*
Citroën C5 CrossTourer / XTR / AUTOMATIK / AHK
Citroën C5 Tourer Business Class Aut. Navi SHZ Tempomat

Něco mi je jasné ale co třeba BlueHDI - to je adblue?, proč někde píšou tempomat, když to snad mají všechny atd.

Guest Scratch
Odesláno

hlavne ta 115 konova verze je uplne marna ve chvili, kdy jedou 4 osoby a je plnej kufr, je to liny jako....... mel jsem tu moznost s tim nejakou dobu jezdit, a katastrofa

Odesláno (upraveno)

To bude asi tou 1,6kou. Měl jsem 110 kobyl ve 406ce a utíkalo to s nima hezky, plný nebo prázdný nebyl citelný rozdíl. Ale byl to dvoulitrovej motor a o 300 kg lehčí auto

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Jakou motorizaci byste doporučovali, určite min.2.0Hdi, 120kW. Ono pak ta spotřeba jde hodně nahoru 133kW ještě jde ale 150kW už je spotřeba o skoro 2 litrý více.

Jak je to s tou klimatizaci, myslel jsem že u těch vozidel je vždy automatická, manuální jen tlačítko jsem měl na staré 406. 

Odesláno

Pokud jsi pamatuji, tak jsi říkal, že to má být jako druhé auto jen tak do města na pojížďky, tak proboha neřeš jaký motor a vybírej podle požadavků co máš. Jak to má být velké, zda 3 nebo 5 dveří, Zda kombi nebo SUV, prostě zkus specifikovat k čemu to potřebuješ. Pokud se s tím nechystáš na dovolenou tak to může být klidně i třeba litrový obsah. No dobře tak i 1,6 aby mě všichni fandové nekamenovali. 

Klimatizace jsou různé, mechanické ovládání (čudlík) poloautomatické (kdysi Citroen čudlík, ale i nastavení teploty), automatické, dvouzonové, někdy i více zonové. Myslím, že podle fotky přístrojovky to poznáš hned.  Já bych třeba mechanickou už nechtěl. I když znám lidi co jim nevadí, respektive třeba jí nepoužívají vůbec.

Tempomat také nemusí být u všech aut. 

Guest Scratch
Odesláno

@MotoMoto pokud s tim najezdi 15 tis za rok, jak jsem nekde tusim cetl, tak to je celkem dost po meste. A pokud do mesta, tak proc proboha SUV?  To je ani kombik, ani poradny autu, takovej jouda mezi.....

jako na město bych řešil něco normálního a ne tyhle auta a motorizace. Tam bych šel cestou mazda 3, fočus, corolla, apod. auta. Ale každého věc. Myslím si, že celkem neprávem se Francouz nedívá na japonce :)

Třeba Mazda 6 https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/164267026

Odesláno

no jo ale u těchto Mazd musíš být hodně opatrný.
Zadírají se vačky a u nafťáků se ředí olej naftou a když se to zanedbá tak je to dost velkej průšvih.
Mazda je skvělá...měl jsem M3 v benzínu... ale člověk musí vědět ty specifika které to má.

Odesláno

Omlouvám se tak to bylo asi jinde. Pokud to má být rodiný vůz tak bych fakt koukal po nějakém MPV i když už jich moc není. C4 GP by byla na mém místě jasná volba. Vysoké, lépe se nastupuje, volno v prostředku mezi řidičem a spolujezdcem. Nebo třeba Scénic Grand, jde o to zda 5 míst a nebo 7 míst.

Odesláno (upraveno)

Auto s FAP klidně kup. Vymytí se dá asi do 3000, jednou za asi 200 t. km. Náplň Eolys je za 2500, jednou za 125000 km.

Doporučuju 5008 MPV, anebo C4GP. 5008 jsem měl robot, moc vzpomínám, 1,6 HDi, malá spotřeba. S robotem jsem najel 200 t., bez závad. Musíš k němu mít porozumění, ale řadí dobře. Klasický automat se dával s motorem 2,0 HDi, ale žere o litr více.

Svoji 5008 MPV jsem prodával desetiletou, s najetýmí 200t. (synovi z firmy ven), úřední odhad byl 145 t. Kč.

5008 je dlouhá asi 4500 mm, C4GP je delší asi o 9 cm, těžší.

Upraveno uživatelem P607Olda
Guest Scratch
Odesláno (upraveno)

u Mazdy mimo 2,2 diesel bych sel jedine do GTA benal a nemusis moc nic resit. Ano, musis se o tu karu starat a hlidat urcite veci jak pise Rhinos. Kecy na internetu od samozvanych hodspodskych vykladacu o rzi ti mozna vyvrati vena garazmistr, kdyz koukal na moji mazdu 3 zespoda, tam je vse cajk.... a v benzinovem provedeni nema chybu novejsi skyactiv..... ja do budoucna asi budu resit jen japonce, ci asii, tedy az zdechne mondeo, a to bude tak jeste za pul milionu km, kdyz mu dam pravidelny servis...... ale mondeo je rodinne, a mazda je pracovni. mondeo je vikendovka a mazda daily.

to hovado co jsem teď koupil jako motorku, to je jiný údržbový level :D a Hornet je na prodej :)

Upraveno uživatelem Scratch

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...