Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Záměrně píši sem a né do pokecu. Mám 508 SW 2012 1.6 HDI chtěl jsem v tomto čase měnit auto za mladší. Bohužel aktuální ceny jsou šílené. Začal jsem v létě s tím že vemu nějakého lehce ojetého Talismana byl jsem na 2 ale nic nebylo úplně ono. Tak padla volba na funglovku, jelikož nepotřebuji kufr ale zajímá mě spotřeba a trocha pohodlí a taká nějaké modernější asistenty, tak se mě nejvice zdál citroen c4/ peugeot 2008 / opel Mokka bohužel jsem v té chvíli mohl uvažovat jen o benzínové variantě a než jsem se rozhodnul tak z ceny pod 400 000 se stala cena okolo 500 000! Strašná doba! Teď tedy k otázce jediné auto co se dá aktuálně koupit za rozumnou cenu tak je Kia Ceed nebo Hyundai i30 (zde i s automatem) s motorem 1.0. Má někdo zkušenost jestli je to oproti 508 o hodně horší a za co to reálně jezdí. Případně má nekdo nápad na nějaké jiné auto jako adekvátní náhrada 508. 

Odesláno

Ahoj. Zkus najít předváděčku nové 508, dáse najít za solidní peníze. Zkusil bych se podívat i po Opelu Insignia, který se u předváděček taky pohybuje cenově velice zajímavě.

Odesláno

Já bych taky šel s půlmilionem asi do Insignie, rok třeba 2019. Je skvěle vybavená, vypadá dobře, v sedanu má páté dveře, takže se do velkého kufru dobře dávají věci, infotainment tam funguje dobře a za tu cenu asi vybavenější auto neseženeš. Můžeš ji mít 5 let v záruce, takže dvouletá je ještě 3 roky v záruce. Navíc u nového auta si počkáš třeba půl roku, pokud si teda nevezmeš nějakou už nakonfigurovanou skladovku. Ale to se mi zdá jako zbytečnost. Přeci když kupuju funglovku, tak si ji nakofiguruju podle svého.

Odesláno

budeš muset při nákupu sáhnout hlouběji do peněženky a to i u ojetiny, ale s tím určitě počítáš, auta šla dost cenově nahoru, jinak levnější značky jsou obecně Korejci, třeba před naším panelákem hodně přibývají i30 , takže tak...

nechci iritovat na pežotforu, ale povážlivě před domem ubylo pežotů i citroenů a škodovek, je pravda, že to byly převážně starší typy, od 206 po předface 5008, teď tu máme jediného peu a to new5008, což dost vypovídá, bohužel :(, vypadá to, že Stellantis i Škoda budou vyrábět pro jinou příjmovou skupinu obyvatelstva :myslim

Odesláno

Těch 500 000 bych se rád vyhnul. Momentálně tolik dát nechci (budou nějaké výdaje do bydlení atd.). Ta i30 nebo Ceed se dá pohybovat nová pořád kolem 400 ale nějak si nejsem jist motorem. V nejhorším zkusím čekat jestli se do budoucna situace zlepší a ještě pojezdim 508

Odesláno

..situace se uz nezlepsi ... urcite ne cenove. Ted to toho naskoci jeste inflace...  Z korejcu je me osobne  sympatictejsi KIA ... soused vedle ma Sportage, soused naproti CEEDa f kombajnu a CARENS a kamos CEEDa v kombajnu...  nikdo s tema autama nemel nikdy zasadni problem aby nedojel .... vsichni 7 let zaruku ..  ..vzpominam si na 2 vetsi opravy (obe na zaruku KIA) .... jedna vymena prednich svetel (odesly LED prouzky)  a kamosovi vymenili prevodovku (auto porad jezdilo, jen vydavalo nejake pazvuky).... 

Odesláno (upraveno)

taky si myslím, že ceny aut už nižší nebudou (snad jen ,,akce''),  vypadá to že budou vyrábět menší počty aut za vyšší cenu a budou na tom finančně stejně  :myslim

pokud nové co třeba toto--https://www.autojournal.cz/prvni-jizda-suzuki-s-cross-normalni-auto-pro-normalni-lidi/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=654400&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=RHbaQzq7Py8-202112141350&dop_id=14558249

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno
V 13. 12. 2021 at 16:38, Vítek1 napsal:

Záměrně píši sem a né do pokecu. Mám 508 SW 2012 1.6 HDI chtěl jsem v tomto čase měnit auto za mladší. Bohužel aktuální ceny jsou šílené. Začal jsem v létě s tím že vemu nějakého lehce ojetého Talismana byl jsem na 2 ale nic nebylo úplně ono. Tak padla volba na funglovku, jelikož nepotřebuji kufr ale zajímá mě spotřeba a trocha pohodlí a taká nějaké modernější asistenty, tak se mě nejvice zdál citroen c4/ peugeot 2008 / opel Mokka bohužel jsem v té chvíli mohl uvažovat jen o benzínové variantě a než jsem se rozhodnul tak z ceny pod 400 000 se stala cena okolo 500 000! Strašná doba! Teď tedy k otázce jediné auto co se dá aktuálně koupit za rozumnou cenu tak je Kia Ceed nebo Hyundai i30 (zde i s automatem) s motorem 1.0. Má někdo zkušenost jestli je to oproti 508 o hodně horší a za co to reálně jezdí. Případně má nekdo nápad na nějaké jiné auto jako adekvátní náhrada 508. 

čau švagr shodou okolností pořídil novou i30 s automatem a motorem co píšeš, cena tuším 520k... Auto je to výrazně menší a interiér se kvalitativně nedá srovnat, ruční brzda je tam jako z Felicie...

Výhodou je nižší hmotnost, takový ty asistenční systémy a u novýho auta i dvouspojkovej automat

Odesláno

Co vzít třeba takovou zajímavou předváděčku 508 v lifbacku se 130 kw dieselem - 695 000. To mě za auto střední třídy, automatem a super výbavou nepřipadá tak hrozný.

image.thumb.png.fe99f7f0757acba1d15c789f7ffa0193.png

Peugeot 508 Allure 2.0 BlueHDi 180 130 kW - Automodul.cz

Odesláno

Kamarad co kseftuje s autama rikal ze je dobry pockat rok a bude zas na trhu vice ojetin po operakach a ceny trochu spadnou. A taky rika, ze auto za dobrou cenu je potreba “vysedet”, ty nejsou v bazarech :D 

Cokoliv z nizsi tridy bude znatelne horsi v komfortu, me by se libilo jako adekvatni nahrada Volvo V90CC, ale to je palka :D 

Odesláno (upraveno)

Rovnez hledam nahradu za mou 508. Skoncil jsou u dvou aut.

1) Mazda 6 Wagon 2.0l ci 2.5l, ale na dalnici strasne hlucna a pak ty jejich nachylne laky. K tomu jeste cena vyskocila o 3000€.

2) Insignie  2.0 125-143kW. Tady je pro me zahodou ten motor co uz bohuzel umi vypinat dva valce. Ale ceny ma velmi slusne.

Ceny nove 508 a jejich "benzinove" motory jsou mimo...:-)

Upraveno uživatelem AlBunda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...