Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V blizkej buducnosti planujem objednat Riftera alebo nejaky jeho klon a prave som si vsimol v novom cenniku, ze uz aj slabsi 75 kW diesel sa dodava so 6 stupnovym manualom. To ho pre mna vracia do hry ako zaujimavu alternativu, lebo doteraz bol v ponuke s 5 stupnovym manualom a ten mi nevyhovuje kvoli vyssim otackam / hlucnosti na dialnici. Cize mozno zaujimava informacia aj pre inych.

Ked vychadzam z povodneho motora 1,6 HDi, tak tam mal slabsi diesel 3 veci vyriesene s ohladom na spolahlivost lepsie:
- slabsi mal jednoduchy zotrvacnik (silnejsi dvojhmotovy)
- slabsi mal jednoduche turbo s pevymi lopatkami s regulaciou obtokom (silnejsi s variabilnou geometriou lopatiek)
- slabsi mal odolnejsie solenoidove vstrekovace Bosch (silnejsi citlivejsie piezo Continental) 

Neviete niekto ake su rozdiely medzi slabsim 75 kW a silnejsim 96 kW dieslom v tejto novej verzii? Ten jednoduchy zotrvacnik a jednoduche turbo s obtokom by ten slabsi aj mohol zdedit, to by zase hralo v jeho prospech.

Odesláno (upraveno)

..1.5 BHDI je ve všech variantách  pořád  úplně stejný motor, jen různě naladěný...   https://www.auto.cz/novy-motor-psa-1-5-bluehdi-je-nabity-nejnovejsimi-technologiemi-projdeme-si-je-vsechny-124641

U Rifteru bych jiný než ten nejsilnější tedy nedoporučoval..... S AT8 (jak mám já) je perfektní - ale už nejde koupit. S MT6 ujde.

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

Ten clanok som cital, ale neobsahuje tak podrobne info. Venovali sa v principe len antiemisnemu systemu, ostatnym technickym specifikaciam ani rozdielom medzi verziami motora nie.

Inak nebyt toho, ze ten 75 kW motor zacali dodavat so 6 kvaltom, tak by som o nom neuvazoval. Ale co sa tyka vykonu, tak teraz mam verziu 68 kW / 230 Nm a v principe mi uplne postacuje, akurat mi vadi ta 5 rychlostna prevodovka na dialnici. Cize na to, aby som zapol na dialnici tempomat na 135 km/h, alebo aby som siel po okreskach 90-100 km/h naozaj viac ako 75 kW / 250 Nm nepotrebujem. Jasne, vykon naviac nie je obcas zly, ale ked si nahadzem do konfiguratora vsetko co by som chcel aj ked to realne nepotrebujem, tak zvysim cenu auta o 25 percent. A to nie je zanedbatelna suma, lebo za nu mam pri mojom rocnom najazde palivo na 5-6 rokov.

Odesláno (upraveno)

mám v rodině verze 75kw a jede to slušně, ale samo že silnější motor jede lépe :) ,sem objevil 🙈

u hodnocení auta novinářskou obcí mám nejradši věty typu ,,nedá se s tím jet sportovně--razantně'' 😯  tohle u rodinného auta může napsat jenom debil :roker

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

@Charlie 1co je to ta Tepla? Inak ani neratam, ze by to malo byt zive pod 2000 otacok.

Ad ta vyssia hlucnost - to by sa mi nepacilo. Hlucnost je pre mna dolezitejsia ako vykon. :)

Snad sa mi podari zviezt sa s oboma verziami motora aby som to vedel porovnat. A aj ten slabsi Puretech s manualom skusim na porovnanie. Jazdim len dlhe trasy, po meste vobec, takze u mna by nemal mat problem ziadny motor.

Odesláno

:D ...no tak to rozhodne.  Ale spis ze trubobenzin je primovstrik -> takze aspon premiovy benzin s  ETBE  a ne bio*neumím psát slušně*kou   a pro naftu plati so samy idealne s MVO a ne s MEŘO ... 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Podla najnovsich informacii sa zaciatkom 2022 vrati do ponuky 1,5 BlueHDi 96 kW s EAT8. V lete 2022 potom naopak vypadne z ponuky 1,2 PureTech 96 kW s EAT8. A na konci 2022 sa z PureTech motorizacii stanu mild-hybridy. Zda sa, ze moj predbezny vyber (1,5 BlueHDi 75 kW s BVM6) zostane k dispozicii bez zmien.

Odesláno

Čítal som na nemeckej stránke, že majú nedostatok automatických prevodoviek, preto sa teraz dávajú len k benzínom, budúci rok sa to vymení. Hold zmena je život. Blbé je, že mne to s dieslom nevyšlo. Nemôžeme mať všetko. Inak s tou citlivosťou na palivo, hlavne ked' si popletieš stojan je to gól.🤣

• O 1 měsíc později...
Odesláno

..mam obavu ze to je trochu jinak. Zakulisni info, po te, co mi Peugeot loni zrusil objednavku bylo, ze kvuli flotilovym emisim (bo EU - to same mi pak tvrdili v Opelu a Toyote) - AT8 nebude uz nikdy k civilnim 1.5 BHDI - jenom k N1ckovym....  ..a pro vsechny zustava pouze pro 1.2 turbo-benziny.....

Odesláno

Neviem odkial su tie zakulisne informacie, ale oficialne informacie hovoria, ze napr. Toyota chysta znovuzavedenie verzie 1,5 BlueHDi v kombinacii s EAT8 do ponuky od 02/2022. To presne zodpoveda aj informaciam ktore mam priamo z Peugeotu, co som spominal vyssie. Takze kto chce diesel s automatom, bude ho vediet podla vsetkeho coskoro objednat.

Odesláno

...možná jim teď flotilové emise vychází, když prodávají víc hybridy a el. auta... ...ale je to fajn, tahle kombinace je podle mě nejlepší motorizace pro tyhle krabice.... ...mě to loni tvrdil český importér Peugeotu, když mi dealer zrušil podepsanou  objednávku....

• O 3 týdny později...
Odesláno

Riftera som vo verzií GT, 1.2 benzín a automatom preberal minulý týždeň - predajca mi sám povedal, že toto je jedno z posledných kusov, ktoré sa dodáva v spojení benzínu a automatu - od nového roka táto opcia končí. Firemný fleet máme v Toyote a tá potvrdila možnú kombináciu automat s dieslom od 3/2022 - ohľadne benzínovej kombinácia nepovedali nič.

Pri prebierke ma auto prekvapilo s full digital kokpitom a zmeneným voličom automatickej prevodovky - predajca bol z toho tiež mimo. Keď som pozeral prospekty na oficiálnej stránke, tak jediná opcia takejto konfiguárcie je v elektrickom Rifteri. Nesťažujem sa, vyzerá a používa sa to super...

IMG_20211118_155225.thumb.jpg.863c6d1d02ac778014f7a03abcafa686.jpgIMG_20211118_155102__01.thumb.jpg.032036af15cf817dd773cde1de0f1f03.jpgIMG_20211118_153500.jpg.d5d111e328949024c8809f672bc4ca1f.jpg

Odesláno

s tím kokpitem to je dost zajímavé a i nejasné .. koukal jsem teď do ceníku co jsem měl při objednání v září a tam je uváděn pro GT a Allure Pack i-cockpit s 10" displejem .. že by toto byl digitál? .. dnes už  uvádějí jen TFT 3,5" .. takže analog ručičky .. víc mě děsí info že benzín - automat končí .. otázka odkdy to platí a kdy se teda přestane vyrábět .. řekl bych že ani Peugeot netuší .. 

Odesláno (upraveno)

Aj vonkajšie GT znaky sú bez doplnku line - pri sondení na internete som sa s podobnou vecou nestretol. Neviem, či sa jedná o modelový rok 2022 (v papieroch od auta mám uvedený modelový rok 2021).

IMG_20211118_153349.jpg.abd4a1a51c1a4ac8022bae9b5fadf285.jpg

Čo sa týka opcií na pohon - svoje som si začil pri objednaní Toyota Procace City Verso - objednané v apríli 2021, dodávka mala byť v auguste, potom posun na november a nakoniec v októbri info o možno vyrobení auta ASI v 3/2022. Nehovoriac o tom, že sa konfigurácia auta menila za pochodu. Nakoniec som objednávku zrušil a našiel auto v tranzite s dodaním v druhej 1/2 novembra - samozrejme som si musel priplatiť.

Upraveno uživatelem pavelu96
Upraven formát vložení fotografie.
Odesláno

Dnes jsem četl recenzi na webu moje-auto-cz a uklidnilo mě, že EAT8 s benzínem nepůjde objednat. Ale teď píšete, že nebude po novém roce dodané. Svrbí mě prsty na telefonu, abych zavolal svému prodejci. Každopádně díky za všechny informace a rovnou bych se na něco zeptal:

Jaký je pocit z toho LCD panelu? Na fotkách to nevypadá moc lákavě, ale to může být jen tím, že je vyfocený a v reálu to bude lepší.

Už jste nějak více zkoušel volič jízdních režimů? "DRIVE MODE"?

Odesláno (upraveno)

Moja recenzie na auto.cz nie je veľmi recenziou, skôr rozčarovanosťou z dnešnej doby. Kľudne predajcovi volajte, veď má byť po ruke. Zvláštne je, že predajca sam od seba nevolá aby informoval - na problém s Toyotou som musel prísť sám. Čo sa týka posunov termínov - najväčšie problémy majú long verzie - chýba kabeláž na tých predĺžených 35cm a preto tieto verzie predbiehajú krátke L1.

Samozrejme, rád odpoviem na čo budem vedieť - pocit z panelu je pozitívny, grafika je z tej jemnejšej a čo je podstatné, tak animácie nesekajú. Osobné profily (dva) sa konfigurujú cez obrazovku multimediálneho systému - možnosť personalizácie je však veľmi slabá. Buď sú viditeľné údaje o jazde, alebo aktuálne zvolená stanica rádia - kombinácia neexistuje. To čo mi chýba je zobrazenie teploty, táto info nie je nikde uvedená. Najviac používam túto obrazovku:

IMG_20211122_164454.jpg.76cac8996dde15c9ce8dfb097361aea1.jpg

Ale aj obrazovka na navigovanie je fajn - je v zornom poli a nestrácam pozornosť od sledovania vozovky.

Drive mode tlačidlo som skúšal - volíte si režim Normálny a Eco. Príde mi to ako plytvanie miestom, stačilo dať ECO tlačidlo, ktoré by bolo aktívne alebo nie. Auto na ECO móde je umŕtvené, radí priskoro a drží nízke otáčky. Zošliapnutie pedálu je bez výraznejšej odozvy. Pocitovo cítim na ECO móde plachtenie - ako keby sa auto valí na neutrál, ale na palubovke nesvieti žiadny symbol, ktorý by plachtenie signalizoval. 

Dovolím si ešte pár slov k voliču automatu - toto je asi najlepšia zmena, ktorú som zaregistroval. Kolečko mi na testovacom robilo problémy pri potrebe manévrovania vpred a vzad. Tuto len potiahnem nadoraz a mám D alebo nadoraz a je tam R. Pri parkovaní je výhoda, že zastavím, stojím nohou na brzde a ked vypnem zapaľovanie, tak sa auto samo zabrzdí a zaradí parkovaciu polohu. Je to celkom návykové.

V prípade potreby sa pýtajte, rád odpoviem.

Upraveno uživatelem zaso

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...