PaKr Odesláno 24. listopad 2022 Autor Odesláno 24. listopad 2022 @oddie měl jsi pravdu, podařilo se mi ke všemu dostat ale zrovna radost z některých nálezů nemám. Ale asi to není tak velký problém jako u 206. Jinak když už to bylo připojený, tak jsem vypnul přední mlhovky ( když je stejně nemám), zapnul palubní počítač ( ale ještě musím dát správné páčky) a snad aktivoval tempomat. Píšu snad, protože po nastavení v ŘJ to v samém závěru hodilo hlášku o chybě komunikace - konfigurace neprovedena, ale když jsem to dal znovu, tak už hlásilo " přítomnost" Poslední fotka je "radost" z 206 Citovat
PaKr Odesláno 25. listopad 2022 Autor Odesláno 25. listopad 2022 Tak tempomat funguje vyzkoušel jsem cestou do práce radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 26. listopad 2022 Autor Odesláno 26. listopad 2022 (upraveno) Tak ne všechno se podařilo. Dešťák nejde. Původně jsem myslel, že je vypnutý v diag, když bylo holé sklo, ale byl zapnutý. Ale stejně jsem ho ( pro sicher ) vypnul a znova zapnul. A stejně nic, ani hláška na displeji. Tak poradíte, kde ještě hledat? Pokud to tu teda ještě někdo čte... Jestli někde v autě nebo v diag jinde než v BSI. Edit: pro doplnění, světelný senzor funguje Upraveno 26. listopad 2022 uživatelem PaKr Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. listopad 2022 Odesláno 26. listopad 2022 (upraveno) Jsem trochu mimo, ty jsi dešťový senzor dodělával? Pokud ano, jaký máš rok výroby auta a jaký senzor jsi použil? Já když ho montoval, tak mi to aktivoval ChouLu, a nejsem si teď jistý, jestli ho nepovolil i někde v COMu. Jo koukám 04, takže bys tam měl mít hranatý senzor. Upraveno 26. listopad 2022 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
PaKr Odesláno 26. listopad 2022 Autor Odesláno 26. listopad 2022 Řekněme to jinak - někdo ho "oddělal". Byl tam z výroby ( ověřeno) a někdo dal obyčejné sklo. Pri výměně skla jsem našel i schovanou kabeláž ( i pro elektrické zrcátko). Vzal jsem sklo s hranatým senzorem ( a všechny drobnosti k tomu). Auto je konec 03, přihlášené v lednu 04 Tak do COMu jsem se nedíval. Ale stejně ho možná vyměním, protože nemám ovládání palubáku. ( nebo možná vyměním jenom pravou páčku, ještě sám nevím) Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. listopad 2022 Odesláno 26. listopad 2022 (upraveno) Nemáš náhodou senzor na světla v palubce za kapličkou displeje? Ono 03/04 se to láme, byl to poslední rok, který měl kulatý senzor ns déšť a na světlo v palubce. Ale už se pomalu objevoval hranatý, který to kombinuje. Já se takto napálil, dodělal hranatý a pak zjistil, že mi nepůjde, bo moje jednotka umí kulatý xD Upraveno 26. listopad 2022 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
PaKr Odesláno 26. listopad 2022 Autor Odesláno 26. listopad 2022 Ne ne, tam je záslepka . Čidlo v palubce má ta červená třídveřová. A furt jsem si říkal, proč tam je, když je bez klimy a u mě s automatickou klimou není ( když ve staré 406 bylo) Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. listopad 2022 Odesláno 26. listopad 2022 No, to měly první 307 jako čidlo na světla a na skle bylo jen na déšť. Asi bych to viděl na tu aktivaci. Já když jsem měl čidlo aktivovaný, tak když nebylo připojený nebo nefungovalo, tak házelo chybu. KDyž ti to nic nepíše, asi tomu bude ještě něco chybět Citovat
Ferry Odesláno 26. listopad 2022 Odesláno 26. listopad 2022 Ja u 206 aktivoval destak+svetelnej pouze v BSI. Konfiguruje se tam i typ skla atermicke/obyc. Ale jestli u 307 tam teda neni na vyber ze dvou typu senzoru ? Jen napad, praktickou zkusenost nemam. Senzor by mel byt i v tom prehledu pritomnych jednotek pri celkovem testu na diag Citovat
PaKr Odesláno 28. listopad 2022 Autor Odesláno 28. listopad 2022 Včera jsem se díval jenom letmo, ale u COMu konfiguraci nemám. Ale už vím, že světelný senzor je nadřazený automatickému svícení pokud je v BSI zapnutý, tak mám smůlu a musím rozsvítit ( rožnout ) ručně... Ale nevím, jestli jeho vypnutí nebude mít vliv na klimu. Do jednotky klimy jsem se ještě nedíval ( při celkovém testu byla bez chyb ), ale nevím... Zatím uvažuju, že použiju torzo COMu z vrakoviště ( někomu bych urazil ruky, že to neodborně rozložil, ale většina věcí vypadá v pohodě) , tak přehodím tišťák a pravou páčku. Dneska se k tomu určitě nedostanu, možná zítra, spíš ve středu. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. listopad 2022 Odesláno 28. listopad 2022 (upraveno) Koukám že kus to unikát. Na stříbrné mám světelný senzor, a automatické svícení zapnuté v BSI. No díky tomunto senzor ignoruje a bere to jen to samotné zapnutí po startu. Možná bude rozdíl mezi kulatým a senzorem v palubce a v tom hranatém. Já mám na obou autech senzory v palubce a kulaté čidlo, no. Dokážeš ten senzor na déšť přes diag otestovat? Proč by měl mít senzor na světla vliv na klimu? Upraveno 28. listopad 2022 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Ferry Odesláno 28. listopad 2022 Odesláno 28. listopad 2022 ja kdyz testoval u 206 svetelnej senzor + automaticke denni sviceni, tak se mi taky prvne zdalo, ze se to vzajemne vylucuje (to jsem ho ale jeste nemel nalepenej na skle a hlasil mi na diag chybu prizpusobeni), ale po prilepeni na sklo mi to funguje bez problemu, po startu nabehne denni sviceni, tzn. obrysovky predek+zadek (dalkova svetla funguji pouze jako svetelna houkacka) a palubka a podsviceni zhasnute a pri prechodu do tmy mi senzor rozsviti ten podsvit budiku a ovladace na palubce + muzu zapnout dalkova svetla trvale. BSI mam Siemens E02-00 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. listopad 2022 Odesláno 28. listopad 2022 (upraveno) Tak tohle ni 307 nedělá. Po startu se zapnou světla ale palubka jr mrtvá. Manžela musí za tmy ručně otočit prstýnek na páčce na světla, aby se zapla palubka Upraveno 28. listopad 2022 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
jarokare Odesláno 28. listopad 2022 Odesláno 28. listopad 2022 @VojtouNerCZ mám pocit , že tohle u těch starších 307 nešlo , buď to reagovalo na světlo nebo se světla rozsvěcely automaticky po startu , ale nijak se ty dvě funkce nedoplňovaly , to šlo až u těch novějších ... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. listopad 2022 Odesláno 28. listopad 2022 To bude asi ono, proč mu tu plácám hámotiny, jak jsme to zprovoznili u mě Citovat
PaKr Odesláno 28. listopad 2022 Autor Odesláno 28. listopad 2022 Asi to zní blbě, ale podsvícení budíků až tak nepotřebuju ( nevadí mi v noci jezdit bez toho). Dokonce na 206 mám fígl,aby šly dálkové i bez podsvitu. Spojitost s klimou. Nevím jak tady, ale u staré 406 bylo čidlo na palubce a klima měnila intenzitu ofuku ( přímé slunce/ stín). Tady jsem to sice nezpozoroval ( a jezdilo to i bez čidel), ale ptám se. Na celkovém testu byly ty tři vyfocené dřív ( abs, žhavení, komunikace přes van) a v budíkách chyba o teplotě oleje ( nechápu, stejně se nezobrazuje) a u klimy chyba o teplotě vody. Obě přechodné , všechno ostatní bylo bez chyb. Citovat
PaKr Odesláno 29. listopad 2022 Autor Odesláno 29. listopad 2022 Tak jsem poskládal téměř kompletní puzzle ( chybí jeden konektor pro bag, ale ke skoro chybějícímu kabelu do volantu je to asi jedno) až auto nechtělo nastartovat, tak jsem si uvědomil, že jsem to posbíral z faceliftu, takže smůla Tak jsem vzal COM, který jsem měl ve 206 ( ale původně je z 307) a u stěračů žádná změna, takže zítra budu pátrat v diag. Ale aspoň jsem si přepnul palubák. Pak jsem zapojil původní COM a nechal tam aktuální spotřebu asi začnu jezdit jenom z kopce Ale zajímavé je, že s tímto COMem se stěrače v 206 ( bez senzoru) chovají jinak než s originálním ( nemění se rychlost stírání podle rychlosti auta a nejde automaticky zadní při couvání) Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 30. listopad 2022 Odesláno 30. listopad 2022 Funkce stráni vzadu při zpátečce a ta rychlost podle toho jak jedeš ale není součást comu. Moje 307 třeba umí upravit stírání podle rychlosti, ale setřít vzadu automaticky když dám zpátečku a běží přední stěrače neumí. Tohle je závislý na BSI. Novější 307 to umí (2003+). U 206 to bude podobný. Citovat
PaKr Odesláno 1. prosinec 2022 Autor Odesláno 1. prosinec 2022 Ale asi to bude nějak závislé, když to s původním COMem jde a s jiným typem ne Každopádně před několika dny jsme s kamarádem spravili výfuk, o kterém jsem se zmínil při přezouvání. Sice koncový díl už má nejlepší roky za sebou, ale život mu byl prodloužen navařením nové koncovky ( hříbku) na vstupu. Takže jedeme dál Dneska jsem byl na geometrii a bylo všechno v normě, takže za špatně sjeté letní může asi ještě 406... Ale aspoň vím, že tady je to v cajku Citovat
PaKr Odesláno 7. únor 2023 Autor Odesláno 7. únor 2023 Tak dneska to padlo. Doháním @Radek Hurvajz, taky to mám těžce ojeté , pochopitelně na místě, kde nebylo kde zastavit, tak jsem rád že jsem to stihnul BubakGS, OK406, radim.1008 a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.