Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rifter 1.5 BHDi AT8 Long - GT Line (96 kW, 7 mist, Cuprite, Grip Control, OptiWay, dodatecne i WEBASTO)

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Při jízdě v břečce a na sněhu nejspíš pokud není super čisté přední okno s kamerou, tak autu vypadne systém nouzového brzdění a hodí error na palubku. Dnešní ranní cesta na HBC turnaj v Pardubicích  byla z OL docela dobrodružná. Nejlepší jízda je na ledu, ale raději s Fernetem nebo Bayleys nez s autem...🤪

Naložený Rifter si na solidních zimních gumách vedl dobře a dalo se plynule frčet těch 80 - 100 úplně v klidu.  

IMG_20250112_080111.jpg

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

Tak se zda , ze zima a slana voda nesvedci elektroinstalaci.  Zacina me zlobit spinac otvirani patych dveri.... obcas nefunguje - neotevre dvere, kdyz za nej vezmu nebo naopak auto nejde zamknout. Spinac na samostane otvirani okna funguje bez problemu. Spinac zatim "probere" mocne pobouchani pesti na ten plastovy kryt ve kterem nad SPZkou je. Ze by konektor nebo tak neco? Nekdo nejaky tip?

Odesláno

Řekl bych,  že je to někde zoxidované, ale vzhledem k mládí :D auta se mi tomu nechce moc věřit.  Ale na svojí 307 i na třídvířku jsem musel vyměnit spínače i piny. Ale to jsou auta, které už mají o nějaký ten rok víc :D

Asi bych volal do Bystrovan, ať se starají :roker:papa předpokládám,  že by se na to měla vztahovat Optiway :myslim

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Rifter me v par vecech s.er.e - treba ze po 60 tisicich km uz je interier lehce rozvrzany, lehce klepou oboje posuvne dvere, zacina zlobit otvirani kufru ...  ..na druhe strane je to prakticke auto, akorat velke aby me moc neprudilo pri jezdeni a parkovani ve meste a furt se do nej veslo mrte veci a lidi -  a po strechu nalozene  na hory s rakvi na strese v rezimu furt plnej s tim i ta 1.5 s AT8 dovede pohnout - sice spotreba 8,1 na 100 - ale cumte ta prumerna rychlost - styl Taxi, taxi...    :D  (deti blily az doma...) 

image.thumb.png.b6ea76d6fb62b6a035dbdf65ae59465a.png

Odesláno (upraveno)

Ještě že takovouhle bonzappku, co by uměla zobrazit průměrnou rychlost a spotřebu, nepoužívám.

Že by na mě někteří tady nenechali nit suchou by mi mohlo bejt v zásadě buřt, ale cesty osudu jsou křivolaké, tak proč dávat drábům z řad nadřízených  bič do ruky ....

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

...provoz byl a z Jachymova kus cesty zadna dalnice neni a jeste tam jsou vsude staveniste.  :D  ... radary jsem se snazil hlidat pres Waze a pres vesnice poctive pade ....  smradi meli hlad uz u Prahy, ale zastavil jsem az u 9ti krizu v KFC....  :D ... jsem si myslel, ze to bude pres 10 na 100 ... ale na ten fofr me tech 8,1 pozitivne prekvapilo.... 

Odesláno

@elton  ... :D ... no, pod 6 umim taky.. ale trochu jsem chvatal a ta velka rakev na strese aerodynamice te me letici krabici taky nepomohla...  :D    ..nicmene s el. autem, ktere by uvezlo vsechno, co jsem mel  s sebou, bych to ani naraz nedojel....  

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, elton napsal:

Hrozná spotřeba 🤪🤣, jsem myslel, že jezdíš za 5l. 

Jsem tuhle jel s mládětem na čumendu k Loudovi do Poděbrad a měřič průměrné spotřeby u Galaxy po zaparkování doma lhal něco o 11,7 l/100 km - to je strašná spotřeba  (lehce přes 8 není vůbec co řešit)

Tankovali jsme na výjezdu z Prahy a trošku jsem vyháněl pavouky - takže holka jela i 170 km/h

Odesláno (upraveno)

..ma recht  @Medvěd ...muj predchozi Galos v Titanu a BSRku umel v Reichu na dalnici tech 260 koni rozvasnit na 235 km/h dle GPS (tacho 250 - omezovac slus) ...ale letel  za 15 - 17 na 100   :D ..... zato pravidelne kazil den cele rade radoby-pilotu v hothatchich ala Golf GTI a podobne... .. a vyslopuzil si i obcasne uznani, jako s jednim borcem v M3, se kterym jsem se jednou v lete navecer nahanel z Muenchenu az do Deggendorfu ... nemohl se me zbavit  .. :D ... pak na rozloucenou blikal a maval ... 

Odesláno

Pamatuju se na jednu MB-G, co zrala i travu a svodidla, kdyz se s ni trochu "jelo". Od te doby vim, ze cokoliv do 15 v prumeru je docela v klidu, do 20 na sto se jeste da, a od 25 to zacina :D 

A bylo to asi jediny, kdy jsem videl, ze z jizdy byl realne videt pohyb rucicky palivomeru - jako ze realne pomalu klesala pred ocima :D 

Odesláno (upraveno)

MB - G si ale nekupujou tací majitelé, co by sledovali ručičku palivoměru
Když jsem měl Carevnu, tak u ní - když si zhurta šlápl na plyn - bylo zřetelně slyšet, jak AC pumpa v karburátoru stříkla dovnitř palivo

Odesláno

Tady v OL litá jeden G-Wagen v úpravě Brabus... ...25 palců loukotě, nizkoprofily, laufy vytazeny prahama do stran... multi-Schwarz ... fejkovej karbon polep .....a takový schopný tereňák to je normálně.... ... úplná svatokrádež to takhle zbastlit...

Odesláno

Tak mít G-čko je v současné době pro spoustu lidí symbolem, že "JÁ NA TO MÁM", možná víc než Lambo nebo Ferrari

Do terénu se 70% G-ček v životě nepodívá - podobně jako Q7, Cayenne nebo Range Rover

Odesláno
V 17. 3. 2025 at 21:08, sitler napsal:

a od 25 to zacina

Známej má "ameriku" veterána.... Myslím, že v tom má ten největší motor, co se dával v sérii.... Tvrdí, že to má psanou 28, ale pod 30 se s tím nedá dostat.... :mrk  Matně vzpomínám, že by to mohlo bejt Eldorado.... :roker

• O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Dneska z Aliku dorazily stredove krytky s logem Peeezo na ALU kola Dezent, co mam na zimu. Odstin sice nesedi na 100% - kola jsou svetlejsi, ale za  celkem 150,- korun (co to stalo is postovnym) to resit nebudu.. . :D ..  misto tech oloupanych stredu Dezent mam ted tmavsi Peeezo.... 

image.png.f731b725f66d05057d90461a4e8215f3.png image.png.aca11c2ae8e7a58ef79c12c7861747a1.png

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...