Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

S automatickou prevodovkou nemám skúsenosti. Dá sa ňou účinne brzdiť motorom? Alebo sa musí prepnúť na M a podraďovať ručne.

Odesláno

na mém novém autě P 2008 aut. převodovka vyřadila rychlost při jízdě z kopce a auto ,,plachtilo'', musel jsem brzdit provozní brzdou, dělalo to bohužel i modu MANUAL, tak to je moje zkušenost, možná s převodovkou něco bylo, neřešil jsem a auto poslal pryč z domu...

Odesláno

Pokud je automatická převodovka studená, tak při ubrání plynu přechází do režimu "plachtění" nebrzdí a motor se točí na volnoběh. Když je ohřátá tak už normálně brzdí, ale samozřejmě pokud se nesníží rychlost, tak nepodřazuje. Mám na to fígl, stačí si nastavit tempomat a potom se převodovka při brždění motorem snaží zpomalovat a dokonce i podřazuje. To platí v režimu normál. Aspoň tak to mám u nové 508.

Návštěvník
Odesláno

Tak ono stačí pádlem dát nižší stupeň a převodovka si to pamatuje a brzdí motorem. Nezařadí výš. Takto brzdím motorem vždy a podřazuji dle potřeby. 

Odesláno (upraveno)

já jsem to tady řešil se zkušenějšíma (měl jsem automat poprvé) a v manual režimu by zařazená rychlost měla držet -- bylo mi zde sděleno--, ale jak píšu výše, nějak mě to auto nasralo a tak letělo z baráku

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

No nevím, ale mě se stávalo, když jsem brzdil motorem z dlouhého kopce a podřadil pádlem, tak se po zvýšení rychlosti setrvačností zase přeřadilo na vyšší kvalt.

Odesláno

já při sjíždění z kopce na trojku a s teplým motorem (dělalo to i se studeným) jedu cca 6 km, převodovka chvíli držela trojku, pak vyřadila a já musel brzdit, aby se auto nerozjelo moc, pak z ničeho nic tam skočila čtyřka, pak zase trojka, aniž bych se čehokoli dotkl, přestalo mě to auto bavit, ale už je mi to fuk

Odesláno
před 37 minutami, Akoc napsal:

S automatickou prevodovkou nemám skúsenosti. Dá sa ňou účinne brzdiť motorom? Alebo sa musí prepnúť na M a podraďovať ručne.

Nemusí se vůbec nic. Prostě normálně jezdit a vychutnávat si výhody automatu. Nemá smysl se tím trápit ;) 

Návštěvník
Odesláno
před 14 minutami, HonzaZ napsal:

No nevím, ale mě se stávalo, když jsem brzdil motorem z dlouhého kopce a podřadil pádlem, tak se po zvýšení rychlosti setrvačností zase přeřadilo na vyšší kvalt.

U benzínu je to možná naladěno jinak. Přeci jen, benzín je o vytáčení do vysokých otáček ale nafta řadí dřív. Možná proto to tobě přeřazuje. Zkusím se na to zaměřit ale je to jak říkám. 

Návštěvník
Odesláno
Právě teď, HanysR napsal:

benzín je o vytáčení do vysokých otáček

Rádce řazení mnoha benzínových aut hovoří jinač :D

Návštěvník
Odesláno (upraveno)

@HanysRRádce řazení mnoha benzínových aut radí, abys přeřadil na vyšší rychlostní stupeň těsně nad volnoběžnými otáčkami.

Takže pozor, abys u někoho nenarazil, že benzínový motor se musí točit...když rádce řazení (pro někoho modla) říká něco jiného :D

Upraveno uživatelem Návštěvník
Návštěvník
Odesláno

Ty šipky myslíš... Tak na ty já z vysoka víš co... :D To tam programoval nějaký terorista se zeleným mozkem. 

Návštěvník
Odesláno

Já bych sem dal video jak se točí motor ale raději ne. Co když sem chodí nějaký pomahač a chránič 🤣

Návštěvník
Odesláno
před 1 minutou, HanysR napsal:

Tak na ty já z vysoka víš co

A dobře děláš...vyhnat pavučiny, to občas chce :super

Odesláno

Mi dělá automat z kopce tři režimy. Jeden je brždění motorem v otáčkách, druhý brždění motorem ve volnoběžných otáčkách a poslední je plachtění na volnoběh - do kterému se moc často nechce a pokud jo, tak v něm obvykle nevydrží dlouho.

Návštěvník
Odesláno

Já bych sem dal video jak se točí motor ale raději ne.

Radši ne, abys někomu nepřivodil infarkt...že to točíš až do červeného :D

Odesláno

jak se točí motor

Na teplým motoru občas zařadím M a nechám ho řadit "omezovačem", aspoň nemám obavy na emisích :D.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...