Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak na Nappa ti nikdo nemůže říct že je to umělé. Nappa je vždy genuine leather. Vždy. Nevím no... 

Odesláno

Hele já navštívil a obvolal už před nákupem cca 6 prodejců všude možně po republice, už to tu zaznělo a všude byla odbornost a úroveň znalostí katastrofální. Ostatně ovládat nová auta jsem učil prodejce i u VW v minulosti. Prostě úroveň zaměstnanců kdekoli je v posledních letech žalostná, to se netýká jen aut. To je realita a potkat někoho, kdo zná a umí je dnes svátek.

to máš pravdu 😉,  protože všude studovany ESA a kamarádi kamarádů, který si nejsou schopny nastudovat ani ceník, natož pak parametry vozu, většinou blbě čumí, že to zjistí a když si to člověk nenajde tak to stejně nezjistí.... Některý prodejci tak maximálně do Penny 😁

Odesláno

@chuck11 Ahoj. No, popravdě už nestíhám psát. Mám dost jiné práce a rád si to s někým pomůžu ujasnit, ale kupí se mi jiné věci...

V příloze je obrázek z netu, který jsem teď rychle našel, kde je část nastavení režimu Boost a vpravo je vidět klávesa s hlavou s tečkama okolo jako svatozář. No a já to nedostal a mám tam klávesu jako v Allure. Ozubený kolečka, stejně jako na displayi na té fotce vpravo nahoře. Můžu si ale zase vybrat jestli chci nastavení a nebo nastavení 😄 Mám na tento jeden úkon nekonečně mnoho ovládacích prvků. A to se vyplatí. To je ta ergonomie a úspora místa v praxi.

Už jsem tu několikrát psal, že jsem technický typ a jsem si vědom nutnosti splnění veškerých podmínek. A nejen sklo mám čistý jako psí kule. Celý auto je potažený nanosealantem. Takže opravdu netřeba podezírat špinavý senzor. To, že dře občas skoro na sucho mi vadí míň a klidně ho vypnu, horší je, když leje a zachčije celý sklo a senzor spinká. Ideální to je v zatáčce, když jedeš z hlavní, proti jedou auta, na vedlejší se pasuješ mezi další auta a obrubník a v tu chvíli si řekne: "Teďka by to šlo zpomalit a dát si tak 5 vteřin šlofíka." Značka ideál. V tu chvíli nemá člověk nic lepšího na práci, než lovit páčku stěračů a přemejšlet, jak to mají francouzi otočený. Takže už jsem 2x na hulváta zadupl brzdu a šel stírat, abych nehavaroval a naštěstí do mě taky nikdo ne.

Na další fotce znovu posílám chyby zobrazení. Vpravo otáčkoměr neukazuje a nemá ručičku pro odečet otáček a vlevo je vidět prolínání cca 3 displejů včetně té ručičky zprava. No asi zase programátor moc hulil trávu, nebo to přehnal s Bordeaux po obědě a už nebyl čas to zkontrolovat. Počkají si na mě a moji reklamaci. Asi 😄 

Budu doufat v to, že přehrání softwaru zlepší chování. Ale bojím se, že tohle se netýká stěračů ano světel ani blind spotu a dalšího, ale max. navigace a zobrazení budíků, resp. obrazovek.

peugeot-508-gt-line-1-5-bluehdi-gt-line-5dr-eat8-ya19ryr-44.jpg

IMG_2276.JPG

Odesláno (upraveno)

@chuck11 To seš hodnej, ale neboj, já mám stažený úplně všechno cca půl roku zpátky. 😄  Už v době před nákupem ze mě byli všichni zoufalí. Protože jsem stále kladl otázky a oni nic nevěděli a naopak se dozvídali ode mě. Prostě trága. Jen v Třebíči mě rozsekala jedna prodejkyně, když mi naposílala rozkresy dílů. Tenkrát jsem se vyptával na topné těleso u 2.0 HDI motoru. Ale bohužel neuměli udělat cenu ani financování... Býval bych od nich odjížděl s původně vybaveným vozem a nečekal 14 týdnů. Měl jsem možná zkoušet přemluvit přeprodej do "mého" salonu. Nu což, pozdě...

A ty rozdíly v cenách nejsou tak brutální, pokud se výbava srovná. Problém je to, že zmizely motory a kombinace, které šly dřív. Vybírat dnes s tím co vím, vezmu Allure Pack benzín 133kW a ušetřil bych 210 tisíc. Přišel bych o trošičku parády, ale při té ceně, bych nebyl tak nasr.nej.

Upraveno uživatelem Agent Wet
Odesláno

Agent Wet

Píšeš     "V podstatě mi bylo napsáno asi po týdnu, že je nový firmware a lze ho přehrát. To si ale dokážu udělat sám. Už ho mám v Macu staženej včetně nových map. Až budu mít chvíli víc klidu, naformátuju si Flashku a narvu to do auta a uvidím."     Pokud si myslíš, že nahráním nových map vyřešíš své problémy s chováním vozu tak to tedy klobouk dolů.  Dále jestli se dokážeš dostat k softwaru, který ovládá celé auto tak potom jsi nejlepší počítačový hacker v ČR. To pak má i svojí výhodu vše si sám naprogramuješ a napravíš tu špatnou práci Peugeoťáckých huličů trávy jak programátory výrobce pojmenováváš. Tím pádem bude po problému a ty budeš spokojený. Tedy až na tu kůži ne kůži. 

Dle podložek pod RZ jsi si koupil auto v Hodonínském Jonalu. Tvá členská popiska říká, že jsi ze Svitav. Mapy Googl udávají vzdálenost 149 km. Ty píšeš 300 km. OK pokud je to cesta tam a zpět je to pravda Tvé podání je, že těch 300km je jedna cesta. To ale není důležité. Jen to něco ukazuje. To že se tvé vyjádření musí umět číst ve tvé řeči a nebo raději požádat o upřesnění.

Při posuzování tvých problémů by nám všem možná pomohlo kdyby jsi přiložil naskenovanou závaznou objednávku vozu. Své kontakty klidně začerni do toho nám nic není a prodávající koncesionář je veřejně známá firma, Tím nám všem myslím zaměstnance a i případné majitele koncesí. Dle objednávky se dá poznat co jsi si objednal zaplatil a co ne. 

Na můj vkus se dost navážíš do prodejců. Byl jsem do poloviny roku jeden z nich a to 21 let. Prodat P 508 to se nestává každý den. Vždy nám na tom dost záleželo. Nemyslím, že by si prodejce dovolil brát takový obchod na lehkou váhu. 

Také se mi občas stalo, že jsem nedokázal ihned odpovědět na nějakou otázku kterou mi klient dal. Co jsem potom dělal? Postoupil jsem jí dál. Několikrát jsem odpověď dostal až z Francie samo sebou přes dovozce vozů do ČR.        

Odesláno

Charlie 1

"to máš pravdu protože všude studovany ESA a kamarádi kamarádů, který si nejsou schopny nastudovat ani ceník, natož pak parametry vozu, většinou blbě čumí, že to zjistí a když si to člověk nenajde tak to stejně nezjistí.... Některý prodejci tak maximálně do Penny." 

Neznáme se. To ale nic nemění na názoru, že jsi se mne dost dotknul.  Já jsem 21 let prodával vozy Peugeot a myslím si, že se nemám za co stydět. Občas jsem i na tyto stránky dodal nějaké informace které možná i někomu pomohly.  Ano i já jsem měl občas klienty se kterými jsme nenašli společnou řeč. Ještě dlouho po tom co neuspokojený zákazník odešel jsem si lámal hlavu co jsem měl udělat jinak, Možná to bude pro tebe překvapení, ale neprodaný vůz znamenalo pro mne nic ve výplatě. Za minimální státem předepsanou mzdu se žít nedá, to asi i ty pochopíš. Takže uspokojit potřebu klienta bylo dobré i pro mne. Na školení, kterých jsem absolvoval nespočet se tomu říká Výhra Výhra. Tedy pokud jsi nějaké doopravdy odborné školení absolvoval. Tím myslím produktové, na rozvíjení prodejních dovedností, typologické na pochopení potřeb klienta a mnoho dalších.     Možná by jsi udělal lépe neházet všechny do jednoho pytle.  

Odesláno (upraveno)

@JVT Myslím, že to teď stáčíš zbytečně do osobní roviny a poněkud přeháníš. Nemyslím si, že jsem největší hacker a že změním chování vozu novými mapovými podklady. Opravdu jsem neutekl z Bohnic. Výše jsem psal, že naopak pochybuju, že nový firmware bude mít na cokoli ohledně systémů vozu mimo infotainment vliv. A taky je mi známo, že dle mého WIN jsou dostupné 3 soubory. Jeden z nich jsou podklady k TomTomu a zbylé dva firmware systému vozu (myšleno zřejmě ten infotainment, vady zobrazení, sekání hudby, navigace, rádio, telefon, hlasové ovládání a podobně) A to je přesně ten soubor, který mi byl nabídnutý prodejcem. Tak buď tak laskav a nedělej ze mne idiota. Díky. 

42.01.72.32.NAC-r0  Toto je kód nového firmwaru, nikoliv navigace. Ta má svůj mnohem větší soubor. Jestli ty jsi taky nebyl jeden z těch prodejců, který kvůli všemu volal do Prahy, místo toho, aby se naučil systémy vozů na showroomu za první týden v práci a pak už to jen sypal z rukávu. Já se nenavážím do nikoho konkrétního. S tím si tu přišel první ty. Nevím proč tu vytahuješ konkrétní jména. A žádám tě, abys je smazal z této diskuze. Jen konstatuju smutný fakt, že dneska nikdo nic neumí a jen se tváří, že jo. Taky jsem psal, že jsem obvolal půl republiky a projel několik salónů a všude to samé. Nikdo nebyl schopen v rámci testovacích jízd ani za asistence 3 kolegů zprovoznit hlasové ovládání, tempomat, jízdu v pruzích, změnu barvy budíků, prostě nic. Jen zařadit a jet. Kolik školení je k tomu potřeba??? Já jsem si za 2 večery přečetl celý návod k autu, který jsem si stáhl z netu a pak už jsem chodil do salónů vybavený znalostí fungování vozu. Na věčné nevím, už  jsem nebyl zvědavý. A co se týče techniky, tak to už vůbec. Aby někdo věděl označení motoru, jestli má vyvažovací hřídele, co je tam za převodovku, zda lze na vyžádání vyměnit olej a neztratit záruku atd. Zcela zbytečné dotazy. Prodejci jsou dneska vlastně bankéři a pojišťováci a na auta nějak prostor nezbyl. Nejlepší hláška servisáka byla, že aditivum POWERFLEX EOLYS je druhá močovina. Tak odtud bych utíkal, až by mi hořely podrážky. A psal jsem, že se to netýká jen autosalonů. To je naprosto všude. A ty řeči o kilometrech radši komentovat ani nebudu, to už vážně nevím o co se tu snažíš. Když ti nestačí ani printscreen konfigurátoru ze včerejška, dokdy tam byla kombinace Nappa/Alcantara, tak nevím co bys chtěl študovat z objednávky. Nepotřebuju tady mlátit prázdnou slámu. Ale aby měla tvoje duše klid, tak prosím. Ofotil jsem kousek z objednávky. Stačí? Svítí tam dost ta NAPPA? A za další si uvědomuju, že není vina prodejce, že jsem dostal blbý gumy, koženku a ořezanou výbavu. Na 99% o tom neměl ani páru. Prostě zadal auto do výroby a ono přišlo. Možná, že o tom nemá páru ani importér, třeba mu to nikdo z Mulhouse neřekl. Prostě jen plynule mění výbavu a nikoho to nese.e. Možná jen mě. Mě prostě vždy šlo o princip a pravidla hry a jediný co chci je klid, dostat to, za co platím a to potom, aby fungovalo. Zázraky nečekám. Až si budu chtít stěžovat na konkrétní lidi, tak to napíšu. Psal jsem, že doposud byl můj prodejce vstřícný. Tak se uvidí, jak to bude dál. Čekal bych alespoň uznání, omluvu od importéra a nějakou kompenzaci za to, že jsem dostal něco jiného, než co jsem si objednával. Nečekám, že mi někdo vezme auto zpátky, nebo, že mi ho přečalouní...

Snímek obrazovky 2020-11-02 v 21.50.06.jpg

IMG_2317.jpg

Snímek obrazovky 2020-11-02 v 22.55.02.jpg

Upraveno uživatelem Agent Wet
Odesláno

@Pe.Tr Jo, tohohle idiota už jsem viděl taky. Na rozdíl od něj umím i rozdělat oheň a věcí si vážit. Takže ne, tohle neplánuju. Prostě jsem jen zklamaný z celé situace. Myslím, že za ty prachy by člověk mohl mít chvilku radost a dostat to co chtěl a zaplatil. Takže díky za tip, ale zatím nevyužiju 😄 

Odesláno

Agent Wet

Toto jsou mé poslední slova v tomto vlákně.

Kde jsi si pořídil svůj vůz se dá poznat na tvé fotografii tvého nového vozu ve tvém prvním příspěvku. Ano je to taková malá věc, podložky pod RZ. Tedy dnes už se to poznat nedá. Před chvilkou jsi vložil stejnou ale upravenou fotku na které jsi označení koncesionáře začernil. Já nemám na svých slovech co měnit. Takže tvé žádosti "Nevím proč tu vytahuješ konkrétní jména. A žádám tě, abys je smazal z této diskuze." nevyhovím.  

"Jestli ty jsi taky nebyl jeden z těch prodejců, který kvůli všemu volal do Prahy, místo toho, aby se naučil systémy vozů na showroomu za první týden v práci a pak už to jen sypal z rukávu." Ve tvém případě určitě ne. Na druhou stranu nemám důvod nepřiznat, že jsem občas, přes dovozce, řešil třeba detailní fotografii pro klienta kterému nestačilo vyobrazení čalounění sedadel v katalogu nebo konfigurátoru.  

Tvůj povzdech "Aby někdo věděl označení motoru, jestli má vyvažovací hřídele,"  Tak mám pro tebe překvapení. Existuje tak zvaný SERVISBOX. Celá prodejní a servisní síť do něho má přístup. Najdou se tam vyobrazení veškerých komponentů včetně objednacích čísel. Kdo ví jak vypadá motor tak si najde do poslední podložky všechny díly ze kterých je poskládán. Takže odpověď se dá najít i když máš třeba malý výpadek paměti.  Na druhou stranu jsou v sítí i prodejkyně ženy a od těch se většinou neočekávají detailní technické vědomosti. Někdy by jsi se možná i divil co znají.  

Pokud si stále myslíš, že jsou všechny data potřebná k ovládání celého vozu volně stažitelná na netu, tak si to mysli.   

Odesláno

@JVT to bude fajn. Protože to je jeden o voze, druhej o koze. Jediný co z tebe vypadlo je poškozování konkrétního salonu a omílání něčeho, co jsem netvrdil.  Dost ubohé využít nepozornosti a odmítat odstranit jméno firmy, kterou tu nechci jakkoli napadat. Ano fotku jsem upravil, protože jsem na to zapomněl a nechci, aby se to tu rozpatlávalo. Takže bravo! Nerozumíš psanému textu a děláš naschvály za účelem poškození obou stran. Musíš být na sebe hrd a pyšn. Opravdu na úrovni. 

Guest Petr 3008
Odesláno

Vážení není docela zbytečné se tady hádat a dohadovat??  Určitě každý uvítá rady, postřehy, zkušenosti, zrovna tak každý máme nějaké zkušenosti s prodejci, servisy atd. ať už dobré nebo špatné, tak to prostě je. O to je třeba se podělit a normálně o tom mluvit, ne se hádat. Pak by snad nemělo cenu už na ty stránky ani chodit. Každý má svých problémů dost.. a rozčilovat se ještě tady...?? Zbytečné.

Jinak pochopitelně souhlas s tím, že za své peníze chci přesně to, co jsem objednal a zrovna tak, aby to fungovalo tak jak má.

Odesláno

Tohle auto je prostě zmetek. Bohužel, ale je to tak :( Čím déle se bude čekat na odstranění chyb (otálet s reklamací), tím se pachuť bude šířit a nakonec to skončí totální averzí na model a značku. Projevy frustrace jsou už patrné, a proto bych s tou reklamací nečekal na servis apod., ale zajel tam rovnou a vše prodejci omlátil o hlavu. Auto jim tam nechal, vzal si náhradní a odjel bych s tím, že dokud nebude auto 100% v pořádku, tak ať mi nevolají :nevim Tohle se samo nevyřeší a blafáním na fóru taky ne...
Jiné 508 fungují bez problémů, takže to nelze brát jako normální stav. Tady to prostě dělala víkendová noční směna "plaváčků", kterým byla ta práce ukradená :grr Vůbec bych se totiž nedivil, kdyby na začátku výroby bylo v papírech uvedeno, kam bude auto exportováno a podle toho se na něj nasadí směna ve fabrice :roll 

Odesláno (upraveno)

Jsem téhož názoru, psal jsem to už včera. Odvézt, nechat to tam, požadovat náhradní, když nebude prodejce nabízet sám a vyčkat na nápravu. Nebo to dopadne jako u Pechyho, který to nakonec prodal, protože mu došla trpělivost. A nedivím se mu. 

Navíc nechápu tu snahu chránit prodávajícího. Dostal zaplaceno a ne zrovna málo, tak by se měl snažit a už u dveří se klanět. Protože jak psal @JVT, tak 508 se určitě neprodává každý den a nebojím se napsat, že ani každý týden. 

No a pokud ani to nezabere, tak tu někde v propadlišti dějin bylo vlákno od osoby importu, kde byla snaha o psaní negativních zkušeností s prodejci a snahou o nějakou následnou nápravu. 

Upraveno uživatelem radim.1008

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...