Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Myslím, že když už zasvítí kontrolka, a v diagnostice je problém s tlakem oleje, tak je za minutu 12, bohužel. 

Na druhou stranu, sundat tu olejovou vanu a zkontrolavat stav je v rámci výměny oleje tak maximálně dvě hodinky práce, kde nejhorší mi přišlo očistit vanu od starého tmelu. 

Osobně ji tak pri čtvrté výměně oleje sundám a uvidím, jaký je stav. 

Někde na YouTube se jim povedlo kouknout na sejtko i kamerkou. 

Odesláno

Po subjektivním dojmu a protože aktuálně i autorizák dává stejný, koupil bych ten 5W 30 RCP. 

Mohl by i pomoct rozpustit postupně přicpané stírací kroužky na pístech...

To ukáže až čas 

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny, tak nedávno jsem také absolvoval srandu kolem výměny rozvodů včetně čištění olejové vany. Auto rok výroby 2019, najeto 32 800 km a řemen na povrchu rozpraskaný. Přikládám i aktuální Plán údržby a cenu, co tato sranda stála. Jinak ohledně oleje, aktuálně se používá 5W30 RCP FPW9.55535/03.

WhatsApp Image 2025-03-09 at 20.13.46.jpeg

WhatsApp Image 2025-03-09 at 20.13.28.jpeg

Upraveno uživatelem scarbi
Odesláno

No jo, ale na EB není vodní pumpa v rozvodech... 

Jestli to nemají, jako šablonu (položka práce "výměna rozvodů včetně vodní pumpy") a jen to tam technik bezmyšlenkovitě nehodil. 

Odesláno (upraveno)

To je tezky, plan udrzby na ty motory je vymena po 6ti letech nebo 100tis km.

Tezko vymeni na zariku kdyz je to 6let.

Me se povedla zarucni vymena loni v 5ti letech a 65tis.

Upraveno uživatelem lkomarek
Odesláno

Jako než ušetřit ty 2 litry na vodní pumpě a za rok se drbat na palici, že chčije a platím zbytečně znova práci + by se stejně musel měnit řemen, tak to radši, ať se to udělá nahned a komplet...

Odesláno

Ale tady je vodní pumpa extra a její životnost v údržbovém plánu je podstatně větší.

Taky nechápu položku kit, a pak ještě řemen....

Když auto jezdilo do jiného servisu, proč jsi tam nenechal udělat i ty rozvody? Myslím že by to vyšlo levněji. Tady ve vlákně jsem dával domácí výměnu výměnu rozvodů, a tak myslím, že v servisem by si se mohl dostat na hranici 8tKč.

Ty ceny dílů jsou v autorizáku mazec.

Odesláno

Životnost pumpy sice na papíru může být vyšší, ale původně byl vyšší i interval samotných rozvodů. Když po 6 letech sundáš řemen a z pumpy tím pádem sejmeš to napětí, tak ve většině případů ti po montáži novýho řemene začne chcát. 

Odesláno
před 14 hodinami, Markusenka napsal:

Ale tady je vodní pumpa extra a její životnost v údržbovém plánu je podstatně větší.

Taky nechápu položku kit, a pak ještě řemen....

Když auto jezdilo do jiného servisu, proč jsi tam nenechal udělat i ty rozvody? Myslím že by to vyšlo levněji. Tady ve vlákně jsem dával domácí výměnu výměnu rozvodů, a tak myslím, že v servisem by si se mohl dostat na hranici 8tKč.

Ty ceny dílů jsou v autorizáku mazec.

Položka kit - rozvodová sada, řemen - drážkový řemen příslušenství ...

Odesláno (upraveno)

To mě samozřejmě i napadlo, ale za tu cenu máš ty řemeny běžně tři 😁.

Beru zpět, ty řemeny by nebyly tři ale minimálně šest, od renomovaných výrobců.

Upraveno uživatelem Markusenka

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...