Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

chtěl bych vás ještě poprosit o radu. 

Včera jsem vyndal startér, visel tam chudák na jednom šroubu. Jeden držák ulomenej, druhej šroub našroubovanej jenom do půlky a třetí byl teda v cajku ( když to někdo dělal, se na to asi vyfláknul, protože se tam nemohl dostat). Jezdil jsem s tím dva roky, se divím, že to vydrželo tak dlouho. Nicméně, zkoušel jsem připojit cívku na zdroj a nějak divně to chrčí a jiskří..., takže KO. O to nejde, startér koupím novej. 

Starosti mi spíš dělá to relé v BSM. Včera jsem ho měřil, respektive měřil jsem to od pojistky F8, až po drát, kterej vede ke startéru. Mezi pojstkou F8 a startérem by mělo být nejspíš to relé, nemám pravdu? A právě na konci toho drátku jsem naměřil napětí, takže relé musí být stále sepnuté, kontakty jsou teda nejspíš spečený. Vyndal jsem BSM, rozebral to a teď nevím, který relé to je. Neví to někdo? Přikládám foto.

A navíc je ten plošňák zalitej v izolaci, jak se to relé vymění? Nemá někdo zkušenost?

Děkuji předem za rady.

j.

IMG_20200830_122120kkk.jpg

• O 4 roky později...
Odesláno

Zdravím, zkusím tu navázat se svým problémem. Při startování, když motor naběhne, a já pouštím klíček, ozve se cca na sekundu zvuk jakoby strženého setrváku. Co by to ve startéru mohlo být za závadu? Nezajíždí včas pastorek? Oprava? Výměna? Jak se to prosím řeší? Díky

Odesláno

To mi dělalo když byla zima, v létě se to nikdy neozvalo, pak se parkrát starter neroztočil napoprvé a nakonec odpalil pojistku, po vyměně pojistky sice fungoval ale bylo jisté že je tam problem.
Po vyměně starteru za repasovaný (Bosch Cca 3500,- kč) se problem znovu neobjevil. Ten zvuk při zastavení starteru je podle mě tření rotoru starteru o stator vlivem vyběhaných ložisek.

Odesláno

Radku , kdyby se třel rotor starteru o stator , tak to ani nenatočíš , protože by se při napájení k sobě přilepily  , ten zvuk dělá pastorek - je čas na repas startéru .

Odesláno (upraveno)

U nás v Asii :D mám dva autoeletrikáře, oba to dělají stejně - dovezu jim svůj startér a oni mi ho zrepasují. Vím tak, co mám ;) A prý to je lepší než koupit nějakou levnou náhradu, která je sice nová, ale ošizená na materiálu a vydrží míň, jak repas.

A protože jsem už starej a línej, tak posledně jsem jednomu přistavil večer auto, hodil klíče do schránky a pak si už jen vyzvedl zase celé auto :D

EDIT: Protože to "posledně" bylo v půlce listopadu 2024, tak jsem našel cenovku: 2300,-

Upraveno uživatelem Péťa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...