Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To by zaujímalo aj mňa čo sa ti udialo :myslim

Ja som absolvoval 1000km dlhý výlet počas posledného víkendu, auto fakt nedáva vedieť že by mu niečo bolo, sledoval som dymenie avšak vyslovene až keď som stál na mieste 10 minút v kolóne naštartovaný som si všimol obláčik dymu za sebou, inak nič ani pri pohýnaní sa v kolóne následne na to štýlom 1-2-neutral sa nič nedialo. 180 po diaľnici bez problému zvláda, aktuálne svieti na prístrojovke 162 197km, možno mám fakt šťastie na kus a z tých všetkých som si vytiahol ten podarenejší motor. A možno som to týmto práve zakríkol. 

Odesláno

Tak já rok klid. Nechal jsem si udělat dezinfekci klíny a při té příležitosti mě i dolili olej - cca 1 l. A teď stačí stát v koloně dvě minuty a kouří to. A já na dovolené. Naštěstí tak 300 km. Takže výlety vlakem a budu rád, když to dotahnu nějak domů. A pak se uvidí buď komplet servis nebo komplet jiná značka.

Odesláno

Neviem či táto otázka bola smerovaná na mňa, no v aute vždy používam origoš Total Quartz Ineo 5W-30, nikdy sa iný ako predpísaný olej do toho motora nelial. Dymenie už však nie je také ako na začiatku, nejaký obláčik za ním ostane ale fakt až keď vyslovene stojí auto dlho. Opäť som však musel doliať olej po cca 5000km, nejakých 0,6L.

Odesláno (upraveno)
V 17. 7. 2020 at 7:26, Dr. Taby napsal:

A pak se uvidí buď komplet servis nebo komplet jiná značka.

Tak já to koupím, tak, jak to je.... Mám dojem, že když tam dám (na své riziko) olej podle mých představ a najedu ještě mnoho a mnoho kilometrů.... Ale ta koupě trochu teoreticky.... 308SW totiž není zrovna můj favorit....

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno

@Hafityudělal bych to samé...a s klidným svědomím bych tam nalil nějaký plnotuk A3...a s viskozitou bych šel možná i na 5W50, pokud by auto papalo olej na 5W40 ;)

Odesláno

Presne, naco trocharit. Ak sa s tym autom nebude vela poskakovat po meste, ale skor sa budu jazdit dlhsie trasy, tak rovno 10W-60. Neverim, ze by to nepomohlo. Skor sa divim, ze to este asi nikto nevyskusal. :)

Odesláno

Vy jste draci. Mě tam lijou tuším stejnou specifikaci od agipu. Já fakt nevím. Rok byl skoro klid. Blbý je, že se musí rozebrat půlka motoru kvůli výměně gufer za pár korun. Jak se staví vti k takovému zákroku? 

Odesláno

Jde mi o to, jestli když  ten motor někdo otevře, jestli se v něm skrývá nějaké překvapení. Jako třeba, že praskají hlavy atd. případně, že se ten úkon může prodražít z nějakého důvodu. Já už bych se ani nedivil, kdyby tam někde byl zapomenutej korkovej špunt...

Odesláno

Práce se celkově může prodražit vždy.... Nikdy nevíš, kde na tebe vykoukne práce navíc.... Krásný příklad je dcery Laguna 2.... To auto vymyslel úchyl.... Zbytek pakárny je koroze....

Odesláno

@Dr. Taby Dokud to jezdí, tak s tím motorem nic nedělej. Nějaký občasný zakouření někde na křižovatce je nic proti tomu, co se může dít po rozebrání a složení. Ty motory nejsou stavěný na nějaký generálky, hlavně hlavy ne. Jezdi, neřeš čudíky a budeš spokojen. :)

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj. Me na 1.6 THP EP6CDT (2010) a "bile" oblacky dymu po stani na volnobeh+spotreba oleje kolem 180000km pomohla vymena tesneni driku ventilu. Akorat si nadavam, ze jsem to neudelal driv a mohl jsem mit pokoj a cistejsi katalyzator a usetrit na oleji. Jediny problem je, ze se musi sdelat i vackove hridele, tj. alespon znovu nastavit rozvody. Kazdej rika, ze je to ztraceny a budou tam jeste jiny problemy a musi se sdelat hlava ap. Coz muze byt pravda, ale moje zkusenost je spis takova, ze kdyz se to necha byt, odejde/zanese se katalyzator, lije se do toho oleje po litrech a naopak oprava je relativne pohodova, akorat ji nikdo nechce delat... Coz je, bych rekl, nejvetsi problem techto motoru - ze uz od cca 2012 to nikdo nechce videt v bazarech, ale hlavne ani v servisech, takze jsou dost neudrzovany. Hodne stesti :)

Upraveno uživatelem petr5008

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...