Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny, ohledně klíčů tady již tady bylo hodně témat, ale můj níže popsaný dotaz jsem nikde nenašel. Předevčírem mi táta mojí přítelkyně chtěl udělat radost a vyměnit mi baterii v klíči. Bohužel při výměně si nevšiml, že mu vypadl čip, jelikož mi nešlo nastartovat, tak po hodině hledání závady jsem zjistil příčinu 🙂 Čip se bohužel nenašel. Naštěstí mám náhradní, bez tlačítkový, kterým lze startovat, takže předpokládám, že má uvnitř taky čip. Lze tento kulatý klíč rozebrat a podívat se? Mě se to nepovedlo. Chtěl bych používat klíč s ovládáním centrálu. Děkuji za odpovědi.

20200507_070850.jpg

20200507_070907.jpg

Odesláno (upraveno)

Přesně tak, ještě doplním, že pro výrobu kopie není nutno ten kulatý rozebírat. A připrav se na cenu, bude dost vysoká, až 1000, podle toho, jaký klíčař ti to bude dělat.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

Klíčař ti udělá kopii toho transpondéru, co máš v tom bez dálky. Akorád ti zůstane kombinace klíčů, jak doteď- jeden s dálkou a druhý bez dálky. Dva klíče nemůžou mít stejný immo, aby šlo nakódovat funkčně i dálku pro druhý klíč se stejným transpondérem (immo). Resp. když dneska koupíš nový klíč, tak už má transpo i dálku na jedné desce a to kopírovat nejde (transpo není zvlášť v tom černým hranolku). Klíče se pak musí nakódovat přes diag, jako u všeho novějšího.

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno

To všechno vím a proto se ptám jestli jde ten klič rozdělat a zda je opravdu v něm použitelný čip. Ceny za kódování klíče jsou dle mě přemrštěné. Klíč nebo čip si můžu objednat na Ali a skoro zadarmo. Nynější je taky z Ali bez vnitřku. Cena s + 2 náhradními mikrospínači  byla cca 30 Kč a tady za ten samý chtějí min 150 Kč (bez mikrospínačů). 

Odesláno

A kolik ti řekli za nakódování novýho klíče?

Ano, v tom klíči bez dálky je transpo, který můžeš přehodit do toho s dálkou a pak přizpůsobíš podle návodu na obsluhu. Problém je ten, že většinou je zalitý obal a pak transpo jeste přilepený- takže když ten hranolek pak rupneš vejpůl, tak si dojezdil, pokud je to poslední klíč. Můžeš to zkusit, ten klíč by měl být na dvě půlky a rozlouskneš ho třeba příborovým nožem a pak tam někde je transpo (ten černej hranolek).

Odesláno (upraveno)

Jo, immo zvlast a dalka zvlast. Takovek klic dneska uz nekoupis. Resp. tenhle starsi typ elektroniky nekoupis, už jenom ten novejsi s dalkou a transpem na desce a to nikdo nezkopiruje. Koupis normalne klic bez dalky jenom s transpem, ten zkopirovat jde. A kombinace transpo zvlast a novejsi typ elektroniky se rusi, tedy nefunguje.

Bejt tebou, tak zajdu za klicarem, a reknu mu, at ti proda jen ten transponder, ten ti nakopiruje z toho klice bez dalky, vlozis do klice s dalkou a mas zase stejnej stav, jak byl pred ztratou transpa.

Odesláno
před 18 minutami, inoxing napsal:

A kolik ti řekli za nakódování novýho klíče?

Ano, v tom klíči bez dálky je transpo, který můžeš přehodit do toho s dálkou a pak přizpůsobíš podle návodu na obsluhu. Problém je ten, že většinou je zalitý obal a pak transpo jeste přilepený- takže když ten hranolek pak rupneš vejpůl, tak si dojezdil, pokud je to poslední klíč. Můžeš to zkusit, ten klíč by měl být na dvě půlky a rozlouskneš ho třeba příborovým nožem a pak tam někde je transpo (ten černej hranolek).

Cenu jsem si zatím zjišťoval na netu, a všude kolem cca 800 a výše (když už uvedly cenu), Na dvě půlky asi není. Není to typ viz obr. 1. Můj typ viz obr. 2, 3, 4.

Schránka01.jpg

20200507_120154.jpg

20200507_120145.jpg

20200507_120123.jpg

Odesláno

Pak by to neměl být problém rozcvaknout a podívat se, kde je hranolek. Když bude na volno, tak vyndáš a dáš do druhýho klíče s dálkou a jen spáruješ dálku- klíček do spínačky, zmáckneš zamykání a přitom otočíš do kontrolek a 5s ještě podržíš tlačítko.

Jenom budeš mít jeden funkční klíč od auta.

Odesláno

Nerad ti odporuju, ale mám jiný názor:

jak jsem výše psal, klíčař udělá identickou kopii čipu = klon. Proto se nemusí zapisovat diagnostikou. Klíčař jenom ověří v autě (nastartuje), zda se mu to podařilo. Takže tento klon se vloží do původního klíče s dálkou, a hotovo. Bude to opravdu stát asi 1000 Kč. Spárovat dálku nebude potřeba.

Existovala by jiná možnost - objednat komplet nový klíč u Peugeotu - asi 2800 Kč - ten by se musel zapsat diagnostikou (čip) a naučit (dálka).

Celkově: určitě si ten ztracený čip sežeň - kdyby se ztratil i tento klíč, tak je zle.

Ta dálková ovládání a jejich "zapsání" se hodně lišila rok od roku, takže uvedené postupy možná mají být jinak. Ale, jak píšu, podle mého názoru nebudeš muset "zapisovat - učit".

Odesláno

@P607Olda Klidně odporuj, to je diskuze :)

Ale nenašel jsem v textu něco, s čím bych s tebou nesouhlasil nebo co by nesouhlasilo se mnou. Transpo (ten immo hranolek) si může Feri2 objednat a pak nechat zkopírovat z klíče bez dálky- tím udělá klon/duplikát. Nebo si klíč rozlouskne a transpo vloží do klíčku s dálkou a přizpůsobí viz návod. Jen jsem poznamenal, že dva zkopírovaný transpondéry pak nejde přizpůsobit s dálkou (vždy bude funknčí jen jedna dálka na jednom z klonovaných klíčů, resp. klonovaných transpondérech).

Jestli za to nechce Feri2 platit, tak musí rozlousknout ten starej a transpo (to už je nakódovaný z minulosti) dát do klíče, kde transpo ztratil a bude mít jeden funknčí klíč s dálkou (až dálku přizpůsobí přes spínačku bez mašiny/bez diag, dle návodu). Ostatní případy vyžadují klonovací mašinu (klon má svoje limity, že nepojede dálka např.) nebo diag s pinem. :)

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, inoxing napsal:

Nebo si klíč rozlouskne a transpo vloží do klíčku s dálkou a přizpůsobí viz návod. Jen jsem poznamenal, že dva zkopírovaný transpondéry pak nejde přizpůsobit s dálkou (vždy bude funknčí jen jedna dálka na jednom z klonovaných klíčů, resp. klonovaných transpondérech).

Jestli za to nechce Feri2 platit, tak musí rozlousknout ten starej a transpo (to už je nakódovaný z minulosti) dát do klíče, kde transpo ztratil a bude mít jeden funknčí klíč s dálkou (až dálku přizpůsobí přes spínačku bez mašiny/bez diag, dle návodu). Ostatní případy vyžadují klonovací mašinu (klon má svoje limity, že nepojede dálka např.) nebo diag s pinem. :)

... viz návod... dal jsi hodně rad, nevím, který návod máš na mysli

...vždy bude funknčí jen jedna dálka... moc nerozumím, proč. Ale já ve své radě ani nechci druhou dálku, stačí ta jedna dosavadní.

Když si koupí čip (transpondér) z číny, tak mu přijde nenaprogramovaný a musí ho naprogramovat u klíčaře. Anebo naprogramovaný, ale musí ho diagnostikou zapsat do auta. Což v každém případě vyjde na asi 1000, akorát u klíčaře (koupit a nakopírovat) to bude za 10 minut hotovo.

Cílem mého popisu je, že bude mít klíče jako na začátku: jeden s čipem a dálkou a druhý jen s čipem.

PS: podle mého názoru je čip a dálka úplně nezávislé věci. Čip, pokud ho auto nezná, tak se musí do auta zapsat přes diagnostiku. Dálka se dá do auta naučit nějakým postupem.

A teď mě napadla ta důležitá věc, proč jsem trval na klonování čipu, na vytvoření duplikátu: Pro zapsání čipu diagnostikou do auta je potřebný KEY CODE, což může znamenat dalších 600, pokud se nezjistí jinak. Klonovaný čip se nemusí zapisovat do auta.

Opět upozorním, že popisované domněnky mohou a nemusí platit na uvedený rok výroby. Hodně se to měnilo, skoro každý ročník to měl jinak.

Odesláno (upraveno)

@P607Olda Já ti rozumím, tvůj návod je v pořádku a funkční, když to bude jeden origo klíč s dálkou a druhej klon bez dálky (těch klonů bez dálky může být třeba 100).

Dvě dálky na jedno immo nejdou sesynchronovat. Ikdybys měl 100klonů jednoho klíču, tak jenom jednu dálku sesynchronizuješ s jedním immo kódem. Proto poslední sesynchronizovaný klon dálky bude ten jediný funkční. To se bavíme o těhle starých typech, kde je dálka zvlášť a immo zvlášť. Dneska už je vše na jedné desce a ani klíčař ti to nezkopíruje v mašině, protože to nejde a musí se to dělat diagnostikou. Pro jednotku je klon pořád jeden klíč, proto bere k jednomu kódu IMMO jen jednu dálku.

"Viz návod" je odkaz na návod k obsluze, jak se dálka synchronizuje (třeba po výměně baterie), napsal jsem to v posledním příspěvku jak. Jinak transpondér přijde vždy nenaprogramovaný a ty ho naprogramuješ až v autě diagnostikou nebo ho naprogramuje kopírovací mašina na klonování u klíčaře. V případě novějších klíčů, kde je immo a dálka na jedné desce, už to ale nejde kopírovat na klonovací mašině- klíčař ti udělá maximálně klíč, který nemá dálku. Ale plnohodnotnej klíč s dálkou jde pak udělat jedině přes diag s pinem (to je ta KEY CODE karta, ale jsou i jiné metody).

Odesláno

2inoxing: Taky nějak nepobírám tu synchronizaci dálky a imo. Úplně na první fotce je očividný, že současnou situaci řeší tak, že odemkne klíčem bez imo a startuje klíčem s imo bez dálky. Takže jaká synchronizace, když jen chip imo přehodíš do jinýho pouzdra, resp. použiješ jeho klon? :myslim

Odesláno

K čemu ti bude z ali čip, když nemáš za prvé origo diag a za druhé důvěrný kód k nakodování? prostě obětuj jednoho smetanu, doběhni do klíčnictví a oni ti udělají kopii z toho bez dálky ;) 

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, inoxing napsal:

Jinak transpondér přijde vždy nenaprogramovaný a ty ho naprogramuješ až v autě diagnostikou nebo ho naprogramuje kopírovací mašina na klonování u klíčaře.

S tím souhlasím a souhlasím plně i s ChouLu, a proto radím tazateli  @FeriB(od počátku):

- vykašli na objednávku z Číny a jdi ke klíčaři, má v šuplíku ten samý čip (transpondér). Ta platba (Smetana) je za činnost nakopírování - on musel koupit mašinku za desítky tisíc a musí se uživit, proto chce takové peníze.

PS: pohledej ještě ten vypadený čip...

Odesláno

To jste se teda rozjely 🙂 Ale všem veliké díky za objasnění. Na "Keymastera" se podívám a asi opravdu ty peníze obětuji, abych měl klid, kdyby se náhodou jeden z klíčů ztratil. Pak by to asi bylo finančně náročnější a složitější.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...