Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Napadl mě na zdejší chytré a zkušené hlavy dotaz:

Existuje způsob jak propojit 2 HDMI porty 2 zařízení (např. notebook a TV) mezi sebou bezdrátově?

Upraveno uživatelem Veverka
Odesláno (upraveno)

@vagi No asi částečně ano. Umí to každá SmartTV nebo musí mít nějaký konkrétní prvek v softu?

Myslel jsem bezdrátové HDMI "dongle" nebo tak něco. Nikoliv WiFi.

Zkoušel jsem přes WiFi propojit naši SmartTV s tabletem na Androidu a to nešlo, aby TV zobrazila display tabletu. Našlo to jen úložiště.

Jde mi o přenos obrazu z displaye notebooku/videokamery příp. tabletu (můj stávající tablet ovšem nemá HDMI) na panel TV.

A chci eleminovat fyzický kabel. Ten bych musel mít dlouhý třeba 3m (aby to bylo pohodlné) a stejně by fyzicky překážel průchodu kolem stolku/gauče.

Odesláno (upraveno)

@Laďa Aha, a to se jako připojí na HDMI vstup TV a ostatní zařízení to pak už najdou na WiFi signálu nebo jak? Nebo co musí "umět" odesílající zařízení, aby to ta TV dokázala přijmout a zobrazit? Na tohle jsem úplná lama...

@Laďa @vagi Kdyžtak SZ, ať to tu nezasíráme 😉

Odesláno

@Péťa Říkám, že jsem z formy - já reagoval na tento příspěvek :D Tu další diskuzi jsem jaksi neviděl, jak to bylo v prohlížeči "nakešovaný" :aut 
Navíc jsem tam dal špatný odkaz. V práci používáme tohleAle za ty prachy je to drahá sranda. Navíc je to tak stupidní, že když máš ty řešení dvě v dosahu, tak se to mezi sebou hádá. Nemá to oddělený signál :roll 

Odesláno
před 26 minutami, Veverka napsal:

@Laďa Aha, a to se jako připojí na HDMI vstup TV a ostatní zařízení to pak už najdou na WiFi signálu nebo jak? Nebo co musí "umět" odesílající zařízení, aby to ta TV dokázala přijmout a zobrazit? Na tohle jsem úplná lama...

@Laďa @vagi Kdyžtak SZ, ať to tu nezasíráme 😉

Pripojíš na HDMI vstup do TV a přes WIFI spáruješ ze zařízením. Možná budeš muset do vysílacího zařízení instalovat nějakou aplikaci https://play.google.com/store/search?q=chromecast

Je to vlastně možnost jak udělat z blbé televize chytrou televizi:D

Odesláno (upraveno)
před 28 minutami, Laďa napsal:

Pripojíš na HDMI vstup do TV a přes WIFI spáruješ ze zařízením. Možná budeš muset do vysílacího zařízení instalovat nějakou aplikaci https://play.google.com/store/search?q=chromecast

Je to vlastně možnost jak udělat z blbé televize chytrou televizi:D

@Laďa Díky! Chytrou TV mám, ale asi ne dost. Bude muset na doučování 😆

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, Veverka napsal:

@vagi No asi částečně ano. Umí to každá SmartTV nebo musí mít nějaký konkrétní prvek v softu?

Myslel jsem bezdrátové HDMI "dongle" nebo tak něco. Nikoliv WiFi.

Zkoušel jsem přes WiFi propojit naši SmartTV s tabletem na Androidu a to nešlo, aby TV zobrazila display tabletu. Našlo to jen úložiště.

Jde mi o přenos obrazu z displaye notebooku/videokamery příp. tabletu (můj stávající tablet ovšem nemá HDMI) na panel TV.

A chci eleminovat fyzický kabel. Ten bych musel mít dlouhý třeba 3m (aby to bylo pohodlné) a stejně by fyzicky překážel průchodu kolem stolku/gauče.

Nainstaluj do tabletu MIRACAST - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phongphan.miracast

A NTB s WIn 10 to umí sám od sebe, stačí nastavení obrazovek a tam najit TV, ta musi byt ale v režimu vzdaleneho přijmu, najdeš mezi volbou vstupu

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Ja chci proste obraz z nejakeho vnejsiho zarizeni (notebook, tablet, videokamera) dostat do TV bez dratu. Simple as that 😉 

Tablet nema hdmi, kamera zase moznost doinstalovani software...

Proste normalni propojovaci kabely bez fyzickeho dratu 😉

Odesláno

Bych rekl, ze je to problem.. Rikas, ze chces kabel bez kabelu, ale pak napises, ze tablet nema HDMI, takze i virtualni kabel je napikacu... Nevim o nicem, jak to jednoduse a hlavne univerzalne udelat.

Lze SW reseni - ale tam potrebujes chytra zarizeni NEBO lze HW reseni, ale tam potrebujes zase vzdy to HDMI na obou stranach...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...