BubakGS Odesláno 20. září 2021 Odesláno 20. září 2021 ...jo akorat ty srouby pro lita kola na plechacich chrastej.... ..proto mam od dealera 2je srouby..... SCT77 ohodnotil 1 Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 20. září 2021 Odesláno 20. září 2021 Jasně, chrastí tam ty podložky, které na plecháčích mají vúli . Když jsem používal na 308 nijak se mi nezdálo, že by to bylo extrémně slyšet a nijak mě to nerušilo. Citovat
Icemann81 Odesláno 17. leden 2022 Odesláno 17. leden 2022 Čaute, mal by som jednu otázku. Konkrétne keď máte auto origoš dodané na 17 hliníkových diskoch, chcete mať na zimu 16, kvôli cestám, ako potom s plnohodnotnou rezervou??? Predpokladám, že to asi nik nerieši, ale asi budem musieť maj aj zimné 17, keď chcem mať plnohodnotnú rezervu, či? Predsa len plnohodnotná rezerva je, keď sa niečo stane, lepšia. Či rezervu už nik nekupuje, zbytočné peniaze? Alebo máte 2 rezervy?? Citovat
ozzy56 Odesláno 17. leden 2022 Odesláno 17. leden 2022 nejdříve se podívej do VTP jestli máš povoleny i 16'' disky, pokud nee, tak musíš mít i zimní 17'', rezerva je myslím jedno jestli je zimní nebo letní, ta může být i menší, pokud byla dodána s novým autem Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 17. leden 2022 Odesláno 17. leden 2022 rezerva ej rezerva - je jedno jaky rozemr ej pokud se na auto vleze a je jedno jaky ma vzorek rezerva je na dojeti do servisu ne ze s tim budes jezdit pulku sezony Raďous007, ozzy56, Vena garážmistr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Icemann81 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 Vďaka, len som nevedel, že keď mám 3 pneumatiky 17, tak môžem mať 4. pneumatiku 16 a nič sa nedeje, samozrejme do servisu, nie na sezónne obutie. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
filoyof012000 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 @Icemann81 No běžně bys neměl, ale nouzově na dojetí ano. Nakonec spousta aut má nouzovou rezervu s jiným rozměrem, než obvyklý kola. Pokud auto má povolených víc rozměrů ráfků a pneu, tak by to steně mělo být tak, aby obvod byl vždy cca stejný. Pokud nasazuješ jiné kolo, než je zbytek auta, je lepší na nehnanou nápravu (takže zde dozadu) i když defekt byl na hnané.. pak prostě přehodit kolo... SCT77 ohodnotil 1 Citovat
Cheetah1 Odesláno 16. říjen 2024 Odesláno 16. říjen 2024 Pár dnů řeším ALU disky na nového Riftera EAT8. Líbilo se mi několik druhů od Dezentu a RC. Kvůli možnosti použití řetězů v Rakousku jsem musel sáhnout po 16". Nakonec jsem byl ochotný akceptovat i jiné ET a třeba i šířku disku 7" s tím, že si nechám dát typový list a vyřídím evidenčku a zápis do TP. Někteří prodejci chtějí za typový list 1000 - 2000 Kč, někdo 149 Kč, najdou se i takoví, co to dávají k nákupu zdarma. Celkem rozdíl, když se to připočte k tomu disku. Evidenčka na STK cca 450-600 Kč, zápis do TP za 50 Kč. Bohužel postupem času jsem musel většinu disků vyřadit, protože ne na všechny ALU disky jdou použít zimní řetězy. Proč tomu je, to netuším, řešil jsem, jestli to není třeba kvůli vystouplým paprskům, ale nezjistil jsem to. Dále je problém s brzdami, jak už tu bylo zmíněno. Já mám na EAT8 s 304mm, takže další problém - většina disků nelze použít. Nakonec jsem se díky jednomu ochotnému prodejci a souběžně i díky konfigurátoru s vyplněný kódem vozu k jedněm diskům dopracoval. Bohužel to není úplně "základní" řada a něco navíc to stojí, ale pořád je to méně než origo ALU disky. Já jsem chtěl navíc černé, a ty tuším Peugeot na Riftera v 16" nemá. Černé se mi ale nakonec nepodařilo koupit, protože nejsou, takže jsem musel zvolit kombinaci černá a "chrom", takže zase nějaká stovka navíc. Ale zase jsem nakonec ušetřil čas a peníze za evidenčku, protože je to typ zapsaný v TP. Jediný možný ALU disk, který splní možnost kombinace 304 mm brzd a sněhových řetězů, a který se mi podařilo dohledat je Dezent TV. Mám k němu připravené zimní Continentály TS870, tak snad vše bude ok. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Cheetah1 Odesláno 18. říjen 2024 Odesláno 18. říjen 2024 dám, už je mám doma. Ve středu jsem objednal, ve čtvrtek přišly, dnes jsem je dovezl do pneu, aby mi je dali pneu na disky. jen mi překvapilo, jak se liší ceny - zkoušel jsem 3 servisy, u jednoho 350 za kola plus cena za závaží, takže tipuji 1600 celkem, ve druhém cca 1200 a v posledním se snad vejdu díky nějakému balíčku do 1000 Kč. Citovat
ozzy56 Odesláno 18. říjen 2024 Odesláno 18. říjen 2024 jojo, nejdříve pneuservisy obvolat--cenový rozptyl je neuvěřitelný , ostrava 1600, krnovsko 800 Citovat
Cheetah1 Odesláno 18. říjen 2024 Odesláno 18. říjen 2024 mě to dost překvapilo, tohle bylo de facto jedno město resp. dvojměsto a těch pneuservisu je zde asi 10. Nechápu. Citovat
abgx1 Odesláno 23. říjen 2024 Odesláno 23. říjen 2024 (upraveno) To s tymi diskami a brzdami je ale nejake divne nie? Este sa mi nestalo aby 304/312mm brzdy nevosli do 16"... Do 17" uz vojdu 340mm. Inak pri tych pneuservisoch cena casto odpoveda kvalite prezutia. Je rozdiel mat cinsku 800€ vyvazovavku alebo hunter za 18 000€. A to iste plati aj pre vyzuvacku, zdvihak, momentovy kluc, pouzite zavazia a tak... Tym nevravim ze by som za prezutie platil 1600czk, len to ze to nie je take trivialne ako sa moze zdat Upraveno 23. říjen 2024 uživatelem abgx1 Citovat
ozzy56 Odesláno 24. říjen 2024 Odesláno 24. říjen 2024 ano, určitě má vybavení servisu vliv na cenu , jenže asi před 5 lety mě nachytal bývalý Barum, že má super extra vyvažovačku (nikdo jiný v okolí nemá !!), tak přezuli, vyvážili, dal jsem 1100.- a přes 120km/h se nedalo udržet auto v pruhu nakonec mi to vyvážil na chatě s takovou rezatou mrchou a super, joo a za 500.- bez papíru , od té doby jezdím k němu, jenom se musím předem domluvit , bo robí jenom když se mu chce Hafity ohodnotil 1 Citovat
Cheetah1 Odesláno 24. říjen 2024 Odesláno 24. říjen 2024 @abgx1 někdo to psal i v dřívějších příspěvcích. Obecně se ti to tam vejde, jen je někdy problém, pokud tam chceš dát i závaží, je tam malá mezera - tuším, jš to bylo u nějakých Brocků, relativně málo místa je i u některých dezentů. Cvakal jsem to přímo na konfigurátoru Dezent, u některých 16" disků píší, že to nejde s 304 brzdami. Osobně si myslí, že se to vejde, ale když tam, dáš závaží, tak tam může být málo místa mezi třmenem a závažím, případně drhnout. Nechtěl jsem se tím stresovat, protože kola si přezouvám sám a servis mi je jen nazouvá, takže s koly, kde je jistota nebudu řešit, že je nalepené závaží někde, kde bude málo místa. Citovat
Cheetah1 Odesláno 26. říjen 2024 Odesláno 26. říjen 2024 (upraveno) @petrkaspi zimáky obuty - dezent TV, 16" - porovnání jedno kolo originál 17" Peugeot, druhé 16" Dezent Upraveno 26. říjen 2024 uživatelem Cheetah1 petrkaspi, pavelu96 a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
abgx1 Odesláno 26. říjen 2024 Odesláno 26. říjen 2024 (upraveno) Palec hore, dobre to vyzera Ja som na nas proace city dal vramci testu celorocky(goodyear vector 4seasons gen3)... A uz nevidim zmysel prezuvat. Minimalne nie na tomto aute. Pocas leta funguju ovela lepsie ako tovarenske primacy 4(kazdodenne s nimi jazdievam 170+) A na snehu to jazdi ako zimna pneumatika - v pohode kym nie je sneh vyssi ako podovzok alebo zladovateny kopec. Povedzme ze nove TS870 tky su o malicko lepsie, ale rocne sa uz vyrovnaju goodyear celorockam na snehu a prehraju na suchu a vode Upraveno 26. říjen 2024 uživatelem abgx1 Citovat
Cheetah1 Odesláno 27. říjen 2024 Odesláno 27. říjen 2024 @abgx1 já dostal auto obuté na nějakých letních Goodyear SUV - typ nevím. V zimě jezdím do Rakouska, takže proto si potrpím i na zimní plus řetězy, jinak bych se celoroční také nebránil. Tuším, že celoroční obouvají Riftery s grip control. Citovat
petrkaspi Odesláno 30. říjen 2024 Odesláno 30. říjen 2024 @Cheetah1 já měl na předešlém Rifteru podobné od Dezentu akorát v 17". Charlie 1 a Cheetah1 ohodnotil 2 Citovat
Cheetah1 Odesláno 30. říjen 2024 Odesláno 30. říjen 2024 @petrkaspi uvažoval jsem i o těch 17kách, ale kvůli řetězům bral 16". Tys je střelil i se "starým Rifterm" nebo sis je nechal na nový (zimní obutí) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.