radek63 Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 (upraveno) V 19. 9. 2022 at 13:34, radek63 napsal: jo. Po 10 dnech v horach a u more jsem se rozhodl to resit, uz nechci pracne vysavat pisek, jehlici, travu, vysypane jidlo atd. Gumovy koberec mezi 1-2 radou si necham, nicmene bych rad na celou podlahu od zadni strany prednich sedadel do konce nejakou tvrdou krytinu. toto je ideový vzor Suelo vinilo - Página 3 - Foro Citroën SpaceTourer, Traveller, Proace y Zafira Life (spacetourerfaq.com) ted uz jen najit cas na relizaci Upraveno 12. říjen 2022 uživatelem radek63 Pijerek ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 @Flag takové řešení ala multivan ale proč ne a hlavně z mého pohledu tady násobně převyšuje praktičnost a funkčnost nad estetikou. Protože co si budem tohle můžeš vozit celoročně a když výš že jedeš na víkend kde by se to mohlo zvrhnout v jednu nebo dvě noci v autě tak spolu s bagáží si vezmeš matraci mrskneš to celý do auta a tradá a auto je v řádu minut schopné vyrazit. Flag ohodnotil 1 Citovat
Flag Odesláno 12. říjen 2022 Odesláno 12. říjen 2022 Přesně. Však taky Multiflexboard byl inspirací. Je to živý vývoj. Dnes už vím jak to udělat i hezčí... Citovat
Pitroch Odesláno 13. říjen 2022 Odesláno 13. říjen 2022 Porad nevim, co je pro pohled a udrzbu hlavne, lepsi. Lino nebo podlahova guma se vzorkem penizek, diamant ... Cenove to vychazi o neco lepe u lina, ale ne o moc. Minimalni rozmer uvazuju 125 x 240 cm - od zadku k vyfukum vzduchu (! nefunkcnim atrapam) pod sedackami prvni rady, protoze mezi prednimi sedackami mam uz gumovy koberec . Vidim to na cernou variantu. Lino cca 9kg, guma cca 13.5kg. Lino vezmu jednoduse hadrem, ale mam obavu,ze na 'penizkovem' povrchu bude problem s cistenim. Ma nekdo nejake poznatky? https://www.breno.cz/pvc-vision-avalon-997-200-/p91.0000101281/ https://www.flomat.cz/prumyslova-protiskluzova-podlahova-guma-metraz-floma-coins-sirka-125-cm-a-vyska-0-3-cm/ radek63 ohodnotil 1 Citovat
radek63 Odesláno 13. říjen 2022 Odesláno 13. říjen 2022 Urcite lino. Nechci protiskluz už proto, že tam zezadu davam bedny s věcma, ktere už mají zespoda profilovane dno. Gumu s protiskluzem mam v kombiku v kufru a blbe se to cisti treba od blata. A taky lino se da koupit jine nez cerne. Porad hledam nejaky vykres a nekoho kdo to umi narezat na miru..... Citovat
Pitroch Odesláno 1. listopad 2022 Odesláno 1. listopad 2022 Nakonec na podlahu zvitezilo lino a podarilo se ho jeste pred zimou dovnitr polozit. Koupil sem 3x2m https://www.breno.cz/pvc-vision-avalon-997-200-/p91.0000101281/, na zemi oriznul na sirku 125. Potom podle gumovych kobercu (2. rada, tunel + 1. rada) jsem na lino obkreslil tvary predku a pridal cca 1.5 cm, aby se radne zasouplo. Nasledovala demontaz kolejnic s bitem T50. Nektery srouby teda sakra nesly (jsou zkrze podlahu a zespodu trochu zerezly uz), ale po domluve WDckem si daly rict. Strcil jsem lino dovnitr a predek zastrkal pod sedacky, rucku. Protoze mam i letni koberec, pocital jsem zacatek lina k nemu, coz je zhruba 30cm navic od linie sedacek. Pak sem vrhnul na zuzeni leve sirky na miru, zase sem pocital sirka + 1.5 cm (minimalne). Bacha, sirka se smerem dozadu od sedacek o neco zvetsuje! Riznul jsem jednu stranu, postupne od prednich sedacek zastrkaval pod plast, celkem slusne to tam lezlo, ani sroubovak nebyl potreba. U zadni casti (leve), byt se zuzuje ke konci, tak se tam vlezlo v cele siri OK. Potom jsem upravil delku tak, aby bylo zase o cca 1.5cm navic. Druha strana - prava - stejny postup, akorat u konce, jak je fukar topeni, tak se musi poladit sirka, neda se tam pod plast zasoupnout tolik jako na druhe strane. Nakonec zasoupnout zadek, vyhnat boule do stran a je polozeno. Kolejnici jsem vyrezaval jako prvni druhou z prava, prislo me to jako rozumny, aby se zafixovalo. Pak se ukazalo, ze to je asi celkem jedno. Jenom u kolejnic na vnejsich stranach, je potreba si davat bacha, aby clovek v zapalu boje pri rezani nevytahoval zasoupnute lino zpod plastu. Kolejnice sem rezal presne na 'douru", zadnej presah. Vyriznout douru, vrazit tam kolejnici, zasroubovat. Celkem to slo, zhruba den na to ale padnul. Nejvetsi pakarna je samo vyrezat predni kus se sedackama. radim.1008, martg, Charlie 1 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
radek63 Odesláno 1. listopad 2022 Odesláno 1. listopad 2022 Tak to je přesně ono. Jenom mi musí manželka schválit tu barvu.... Citovat
Pitroch Odesláno 1. listopad 2022 Odesláno 1. listopad 2022 Dlouho sem hledal a nic levnejsiho - na cem by nebyl videt binec a nevypadalo jako prkna sem fakt nenasel, me to manzelka schvalila Citovat
radek63 Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 nezkousels vyndat origo textilni koberec a vyrezat to podle neho jako podle sablony? Citovat
martinecondrej Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 pěkně to vypadá, akorát pozor u zadní klimatizace. Vzadu mám klasicky gumový koberec a při delší jízdě je zespodu mokrý (vpravo). Za plastovým bokem je ta klima a vedou tam hadice, trubky a rosí se. Od toho projde vlhkost do origo koberce, pokud bych na tom neměl gumový, ani to nepoznám protože to stihne vysychat. Takže po delší jízdě se zapnutou klimatizací už jsem naučený zvedat koberec a utírat. Pod tím linem to nebude mít kam vysychat. Bok jsem rozebral, hadice zaizoloval mirelonem, ale moc to nepomohlo slimboy ohodnotil 1 Citovat
Pitroch Odesláno 2. listopad 2022 Odesláno 2. listopad 2022 Origo koberec jsem nevyndaval pro obkresleni. On podle me neni jen ten koberec, ale cca 10cm pena s tim kobercem navrchu - je to videt, kdyz se vynda kolejnice. Mozna ale, ze to spojeno neni a je tam pena + koberec. Nevim, v kazdym pripade me to prijde komplikovanejsi, nez obkreslit koberecky... S rosenim od klimosky dobry vedet. Citovat
hunchback Odesláno 19. červenec 2023 Odesláno 19. červenec 2023 Zdravím všechny, vím že je to asi už mrtvé, možná ne, chci se zeptat. Stačí profil z hliníku 20x20 mm, nebo by jsem měl použít 30x30? Děkuju za odpověď. Možná budou další dotazy... později A ještě jeden dotaz, jak jste někdo řešil autobaterii, máte nějakou přídavnou? Peugeot mi vždy při zapnutému klíčku po chvilce vyhodí ekonomy modus a vypne se, tudíž i lednice a ostatní věci nejedou... Citovat
radek63 Odesláno 20. červenec 2023 Odesláno 20. červenec 2023 Mám po sedadlem řidiče LifePO4 - 38Ah pro teplovzdušné topení. Plus přenosny bateriový generátor Viking SB500 včetně střídače. Citovat
rass76 Odesláno 20. červenec 2023 Odesláno 20. červenec 2023 No lednice a ďalšie veci sa vzdy pripájajú na zastavbovu batériu. Tiez mam extra 75ah gel a k tomu dcdc menic vicron orion. Citovat
hunchback Odesláno 20. červenec 2023 Odesláno 20. červenec 2023 Já mám právě pod sedadlem spolujezdce z výroby zásuvku 229, tak mám obavu, že druhá baterie se tam nevejde...budu to muset pořešit, ale děkuju. S tou silou profilů mi asi neporadíte...potřebuju aby to uneslo mne a manželku...já mám 110, u ženy radši nevím Citovat
radek63 Odesláno 20. červenec 2023 Odesláno 20. červenec 2023 (upraveno) Záleží co je to za profil, ty tvarované jsou drahé ale pevnější než klasické čtverce nebo obdélníky. Já mám skládací postel z prken 16 mm a laťovky 10mm, zatěžkávací zkouška 3 osoby do 200 kg bez problémů. Upraveno 20. červenec 2023 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek hunchback ohodnotil 1 Citovat
rass76 Odesláno 21. červenec 2023 Odesláno 21. červenec 2023 10 hours ago, hunchback said: Já mám právě pod sedadlem spolujezdce z výroby zásuvku 229, tak mám obavu, že druhá baterie se tam nevejde...budu to muset pořešit, ale děkuju. S tou silou profilů mi asi neporadíte...potřebuju aby to uneslo mne a manželku...já mám 110, u ženy radši nevím Tiez mam s výroby menic pod sedačkou, extra baterku mam v zadu za sedackami, niektory este davaju s lavej strany pod zadny plast, pripadne pod vodiča miesto sady, tato tam vojde napr https://campi-servis.cz/produkt/vgg12-100/?v=928568b84963 hunchback ohodnotil 1 Citovat
hunchback Odesláno 24. červenec 2023 Odesláno 24. červenec 2023 Ještě jeden dotaz,mám elektrické otevírání dveří se zvukovým signálem a v kempu to v noci moc pěkné nezní. Neměl někdo podobný problém? Jak jste to vyřešili, pokud měl někdo podobný problem, jde tam odpojit nějaký "repráček"? V Peugeotu mi řekli že vůbec neví jak to utlumit a při tom jsem někde četl, že to lze u nich softwarove vyřešit.... děkuju Citovat
rass76 Odesláno 25. červenec 2023 Odesláno 25. červenec 2023 (upraveno) Mam tiez elektricke, tiez vela kempujem, nie je to take strasne, viac mi vadia vsetci co 100x mlatia dverami, vypnut to jednoducho nejde, mozno rozobrat cele dvere ... som v mnohych fora a skupinach ale ziadny navod na toto som nenasiel . Upraveno 25. červenec 2023 uživatelem rass76 hunchback ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.