Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, chci se zeptat jak zajíždíte své mazlíčky? Mě prodejce řekl že prvních 500 km mám jezdit opatrně a pak normálně. Mám 1.2 puretech 130. Už mám 1500km. Zajížděl jsem ho tak, že 1000km opatrně pak 1000az1500km jsem sem tam zvýšil otáčky cca na 4000 a teď sem tam  zkusím i plný plyn a automat si podradi třeba i na 5000ot.

Je to dobře? Díky

Odesláno

jojo, chce to jezdit sem tam i na manuální režim převodovky, aby se motor točil i k maximu otáček --je přece jasné, že jezdit stále do 2000 otáček není to pravé :myslim

Odesláno

Tiež som sa tento motor (1.2 puretech 130) zo začiatku snažil šetriť, aj keď dlho mi to nevydržalo, asi ani 1000km, potom som mu postupne dával a od takých 3000km mu občas dobre nakladám, mám vyskúšaný aj obmedzovač 😀 Vysoké otáčky mu chutia, vtedy je veľmi živý.

Odesláno

Odbočim trošku mimo témy zábehu 1.2 Puretech ale mám 1.5 BlueHDi a od nova sa s ním nemaznam. Šľapem mu po krku stále a najviac mu vyhovuje jazda v Šport Režime. Ten motor je skvelý jednak na predbiehanie neskutočne živý a hravý. Dlhodobo mam priemer 5,8 Litra/100km. Ďiaľnica nie je problém spraviť aj vyše 6 litre záleží podľa terénu a zvolenej rýchlosti. Mimo mesto a pri dodržiavaní rýchlosti v pohode sa človek zmesti do 5,5 litra. Najmenej som mal 4,9. Čo sa týka Adblue to si sadlo. Pri 4000km som dolieval 3,5 litra iba z vlastnej zvedavosti. Zaujímavé je že výrobca uvádza 4 nadrže nafty a 1 nádrž Adblue. Vraj časté tankovanie Adblue. No neviem mne jedna nádrž vychádza na cca 16000km podľa jazdy. Uvidíme koľko budem dolievat po príjazde z dovolenky o mesiac. Zatiaľ fičím na naftu OMW Maxmotion alebo Slovnaft EVO plus. 

Odesláno

Při zajiždeni je potřeba jezdit delší trasy, aby motor byl pokud možno pořád ohraty.  Často řadit, měnit otáčky a zapomenout na tempomat. Prostě motor a převodovku vystavit různým režimům, ale zbytečně nevytacet.  Já tím u svému po 2000 šlápl do plna a jak se mu to líbilo. 😄

Odesláno

Určite tomu motoru len pomôžeš. Mne svieti servisný interval za 2000km a to mam na aute necelých 7000km. Pritom interval mam mať 30 000km/1rok. Bolo mi povedané od Servisného technika že si auto vraj samo vyhodnocuje kvalitu oleja a môže si samo skrátiť servisný interval. Taktiež sa servisný interval skráti sám ak sú časté krátke štarty a jazdy po meste. Vraj sú tam čidla a riadi si to samo. No ruku na srdce ono ta eko voda 0w30 je riedke až až. Skôr by som mu doprial 5w30/40. No 4 roky tam bude musieť byt olej Total a potom by som uvažoval nad zmenou značky. 

Odesláno

Že by motor uměl vyhodnotit kvalitu oleje o tom pochybuju. Ale počítač má " svůj rozum " podle kterého pracuje se servisním intervalem takže je pravda že pokud auto často startuje jezdí  na krátké vzdálenosti, často a dlouho vrčí na volnoběh, tak tohle vše dokáže ovlivnit nájezd km v rámci servisního intervalu. 

Odesláno

nevim jak peu ale mergl dnes nevyhodnocuje jen kvalitu oleje ..

nema predepsane intervaly, proste vyhodi kdyz je potreba info o potrebe servisu. az v mercedesu po nacteni se zkodu v rj motoru co vse se musi vymenit, filtry, olej v motoru ci automatu aj. 

velicin k vypoctu je mnoho, pocasi, delka jizdy,zpusob jizdy adalsi a dalsi takze nekdo meni olej po 15 tkm nekdo po 30tkm...

Odesláno
před 12 hodinami, vagi napsal:

Možná někým budu ukamenován, ale rozhodně bych u nového motoru vyměnil první olej po cca 2000 - 3000km :super

Na 3000 km jsem měnil taky. A v prevodovce mám krátký interval. 🙂

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...