ozzy56 Odesláno 22. listopad 2023 Odesláno 22. listopad 2023 tvoje vlákno mi připomíná moje mládí -- taky jsem víc opravoval, než jezdil
VojtouNerCZ Odesláno 22. listopad 2023 Autor Odesláno 22. listopad 2023 (upraveno) Nejhorší je, že už ani nevím kdy to začalo, takže ani nevím, na co se zaměřit... Jestli až po výměně BSM, nebo po instalaci plynu (ale plynaři mi auto teď kontrolovali a vše se prý jeví OK), nebo škrtící klapka, která je ale taky vyměněná, vyčištěná a teď jsem dělal i adaptace, svíčky jsou teď taky nový... A teď se od nečeho odraz, když nemáš chybu v diag TVL to je už jak v práci. Pravidelně mi sem jezdí 4 stroje, co hlásí nahodilý chyby (čidlo akcelerátoru, čidlo brzdy, sledování pojezdu, sledování hydrauliky), ale jen na displeji, diag žádný chybový kód nezobrazí. A teď se odpíchni. Jediný rozdíl je v tom, že tomu rozumím, autu už tolik ne. A dej to do servisu, to bych se s těma duchama co v tom autě straší nedoplatil. holt si asi zvyknu, stejně jako na to cukání Auto za měsíc najede přes 2k, tak zas nemůžu říct, že bych nic nenajel, než si zas něco vymyslí Ale byl bych radši, kdyby se aspoň pár měsíců neozvalo. Upraveno 22. listopad 2023 uživatelem VojtouNerCZ ozzy56 ohodnotil 1
Hafity Odesláno 22. listopad 2023 Odesláno 22. listopad 2023 před 3 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Dnes opět dojíždím, vyřadím, pustím spojku a auto bez sebemenší chyby nebo pípnutí zdechlo za jízdy. *neumím psát slušně* mě xD Já jsem zhruba něco podobného řešil, nebo vlastně ještě řeším u Mondea.... Náhodné chcípnutí při dojíždění ke křižovatce po vyřazení.... A vypadá to na EGR.... Na tom Mondeu je hůř přístupný na celkovou demontáž, ale "znefunkčnění" je poměrně jednoduché.... Na první pohled byl EGR nový, ale asi nic moc kvalita.... Po odšroubování ovládacího prvku jsem prstem mačkal na dřík, ale ten chodil krásně hladce.... A najednou se seknul v polootevřené poloze. Při dalším stlačení se odblokoval a zase chodil hezky.... A takhle sporadicky se občas hlodnul. Tak jsem vyndal mezikus mezi ovládacím prvkem (krokáčem) a dříkem a EGR je sice namontovaný, zapojený, ale stále uzavřený.... Od té doby (3 měsíce?) to nechcíplo ani jednou, auto líp jede a spotřeba se zvedla o půl litru.... Logicky.... inoxing a VojtouNerCZ ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 22. listopad 2023 Autor Odesláno 22. listopad 2023 Zkusím tam hodit ten egr, co jsem si poskládal z origo egru (halův senzor na detekci polohy, měl ale KO cívku) a cívku z magnetti marelli (ten měl zas KO halův senzor). Teď tam mám nissens a je pravda, že letos mi egr furt zlobil, psal nahodile zkrat. Nakonec se to vyřešilo výměnou BSM ale koherenci píše pořád, tak třeba s ním ještě něco je. Blbý je, že když egr zaslepím, tak zas auto vyhazuje automaticky chybu, i když je jinak funkční. Bohužel tady ten EGR není rozebíratelný tak, aby se při tom některá část nepoškodila.
VojtouNerCZ Odesláno 24. listopad 2023 Autor Odesláno 24. listopad 2023 Vyřešeno mlžení oken po startu, vlepil jsem do dveří novou fólii. "Vyřešeno" topení. Vytiskl jsem si novou klapku, vyndal větrák, z druhé strany přívod vzduchu, starou klapku vylámal a novou z 3d tiskárny, která byla rozdělena na několik částí jsem tam napasoval, upravil osičku a sešroubil. Byl to děsnej oser, ale auto topí. Uvidíme jak dlouho. Prasklo před 2 lety lepené čelní sklo, ani trochu jsem mu nepomohl Paní z pojišťovny se se mnou hádal, že dle vin nemám senzor deště, až fotka pomohla. Tak za 2 týdny si jedu pro nové sklo.
inoxing Odesláno 25. listopad 2023 Odesláno 25. listopad 2023 Zajimavy, mě jednou prasklo nový sklo po 14. dnech. Kde ti prasklo?
VojtouNerCZ Odesláno 26. listopad 2023 Autor Odesláno 26. listopad 2023 Sklo bylo před 2 lety lepené, a celou dobu mě ta prasklina štvala. Jelikož příští rok končím kvůli nespokojenosti s uniqou, tak jsem do tý prakliny praštil pěstí, prdla ještě víc a je to na výměnu Jinak auto se zas po startu dusí... Teď do toho chcípe. Tam bude furt něco blbě s tím egrem. Péťa ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 26. listopad 2023 Autor Odesláno 26. listopad 2023 (upraveno) @Hafityjestli to je ten ventil na škrtící klapce, co pouští vzduch z odfuku kliky tak ano. Ale ten mi mechoš říkal, že funguje dobře, dokonce jsem to měl zaslepený a nic se nezměnilo. Upraveno 26. listopad 2023 uživatelem VojtouNerCZ
Hafity Odesláno 26. listopad 2023 Odesláno 26. listopad 2023 Ano, ten jsem měl na mysli.... A ventil odsávání z nádobky s aktivním uhlím (tuším EVAP)?
VojtouNerCZ Odesláno 26. listopad 2023 Autor Odesláno 26. listopad 2023 Ten jsem dával nový, starý byl vyhnilý a trvale zavřený. Tento už funguje.
VojtouNerCZ Odesláno 18. prosinec 2023 Autor Odesláno 18. prosinec 2023 (upraveno) Odvzdušnil jsem spojku, jelikož auto zase vyhodilo chybu egru, tak jsem namontoval jiný (+ jsem objednal použitý origo, nový jsem nesehnal, snad se už ani nedodává) . Auto se zase po startu občas dusí ale mám čím dál větší podezření na palivové čerpadlo. Při startu na plyn to nedělá (nebo se to aspoň nestalo) a zdá se mi, že před špatným startem čerpadlo déle tlačí. Bohužel vždy když měřím tlak tak chytne nahned. Všiml jsem si, že když doleju olej na max, auto uchcává, jde to někde zpod sání, přijde mi že mezi vanou a blokem. Tak to kdyžtak až bude teplo nebo na dílně na zvedáku. Upraveno 18. prosinec 2023 uživatelem VojtouNerCZ
inoxing Odesláno 18. prosinec 2023 Odesláno 18. prosinec 2023 Cerpadlo natlaci +-3 bary a musi drzet. Pri nastartovanym motoru musi taky drzet tlak 3 bary, trvale. Doba zapnuti cerpadla na to nema vliv, jednotka nesnima tlak v railu. Spis si myslim, ze je neco s jednotkou, protoze ta "repasovana" je porad ta puvodni a zkratovany egr mohl v jednotce neco udelat. Pokud mas novej mororovej svazek, tak uz nic jinyho nezbyva.
VojtouNerCZ Odesláno 18. prosinec 2023 Autor Odesláno 18. prosinec 2023 (upraveno) Horší je sehnat někoho, kdo je schopnej a ochotnej tuhle výměnu provést... Ti co znám toho mají moc. Upraveno 18. prosinec 2023 uživatelem VojtouNerCZ
Roman Bazi Odesláno 20. prosinec 2023 Odesláno 20. prosinec 2023 Mě teď mechanik měnil těsnění pod olejem chladiče. Je to u olejového filtru. Kapalo to, a to jako hodně. Tak jestli Ti to tam také nekape. VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 20. prosinec 2023 Autor Odesláno 20. prosinec 2023 Uvidím na zvedáku, nebo až nebudu líný vytáhnout hever, pořádně pod auto nevlezu. Je to z míst okolo, ale je dost poblitý i motor. Jelikož jsem ten chladič i s těsněním půl roku zpátky měnil, vyloučit to nemůžu,že se něco nepovedlo. Bylo by to lepší než vana. Co jsem koukal, tak by to byl větší opruz než na nfu...
VojtouNerCZ Odesláno 19. leden 2024 Autor Odesláno 19. leden 2024 Vypadá to, že se s autem pokročilo k lepšímu. Obrovské díky @inoxingza pomoc a ochotu, především za naklonování ECU. Začátkem ledna jsem ji namontoval, od té doby ujeto cca 1k, egr se zatím neozval, auto táhne líp v nízkých otáčkách. Auto pak začalo hlásit zkrat na čidlo vačky, to jsem před rokem měnil ale nevšiml jsem si, že nesedí úplně rovně, prasklo a vzlínal přes něj olej do konektoru. Nové čidlo Valeo, vyčištění konektoru a auto zase startuje na brnk. Včera se to po chvíli jízdy zase přidusilo, ale to už nejspíš nebude problém s elektrikou. pavelu96, inoxing a Ferry ohodnotil 3
VojtouNerCZ Odesláno 29. leden 2024 Autor Odesláno 29. leden 2024 (upraveno) Tak olej teče celkem proudem mezi přírubou a blokem, co je k domku filtru. Naštěstí si to budu moct udělat u kluků na dílně na zvedáku. Bude muset dolů komplet sání, altik, čerpadlo, plyn... A rovnou udělám gufero pravé poloosy, který jsem blbě natloukl a teče. Upraveno 29. leden 2024 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 29. leden 2024 Autor Odesláno 29. leden 2024 (upraveno) Holt už má na to nájezd, i leta no. 22 let není nejméně, kor s tím, kolik už chuděra nalítala. Bude hůř xD Aspoň, že se teď můžu domluvit a vzít to na zvedák. Práce bude příjemnější. Letos to ale vypadá nadějně a úlohu hlavního auta by mohl zastat grand caravan/voyager... Uvidíme, jestli se něco naskytne nebo našetříme ještě víc na novější model, než je 2013. Upraveno 29. leden 2024 uživatelem VojtouNerCZ
Recommended Posts