Hafity Odesláno 13. duben 2023 Odesláno 13. duben 2023 Vy mně děsíte Mám koupenej termostat s konektorem na elektriku od MM....
inoxing Odesláno 13. duben 2023 Odesláno 13. duben 2023 (upraveno) @Hafity Všechno špatný asi nebude. Je to o typech dílů, který nejsou pro ně typycký- třeba ty kladky, ložiska atd. Marelli se orientovalo na elektro, jednotky, čidla...tam by to mělo být asi v pohodě, ale v aftermarketu je to vždycky trochu otazník. Např. u 206, ramena Lemforder (LMI), vydržely 2 roky/30K km a silenbloky jsou popraskaný a změklý. V létě tam půjdou 17' kola, tak geometrie by měla být OK. Takže teď jsem dal MeyleHD a uvidíme, silenbloky se tváří trochu líp, než u LMI. A řekl bys LMI, to bude jak original 10let držet, no ne všechno se jim asi povede nebo chce povest. Upraveno 14. duben 2023 uživatelem inoxing Hafity ohodnotil 1
PaKr Odesláno 14. duben 2023 Odesláno 14. duben 2023 No taky z toho nemám radost. Na jednu 206 jsem dával nové benzínové vstřikovače a pochopitelně od MM a pořád přemýšlím proč to občas blbě startuje....
VojtouNerCZ Odesláno 14. duben 2023 Autor Odesláno 14. duben 2023 (upraveno) Tak krom sekundáru mi diag vypsala přechodnou chybu p0341. Což je senzor pozice vačky a nebo kliky. Rfn má pokud vím 1 čidlo na setrváku (to je čidlo klikové hřídele, chápu li to dobře) a pak to na vačce. Na setrváku jsem ho měnil loni, bylo prasklé. Vyměním i to na vačce, a holt si sám zkontroluji ty rozvody, který mi loni dělali. Protože to už není možný todle to. Nicméně jestli tohle bude OK a nepřestane to kravit, tak už nevím Upraveno 14. duben 2023 uživatelem VojtouNerCZ
inoxing Odesláno 14. duben 2023 Odesláno 14. duben 2023 Přechodnou závadu bych neřešil, aspoň ne teď. Svítila kontrolka kvůli SA. Smazal bych paměť a počkal, co se bude dít. Pokud naskočí znovu P0341, tak pak bych zjišťoval, co je důvod (nesoulad vačka-klika, rozpojený obvod atp., to je většinou spolu-uvedeno s touto závadou). @PaKrMM vstřikovače? Tak pokud byly i original MM, tak bych se toho nebál. MPI zrovna na vstřiky netrpí a kdyby, tak to bude problém třeba jednoho vstřiku, ne všech. Špatný starty může způsobovat vícero věcí (např. snímač teploty chladící kapaliny, skočený rozvody, cívka, svíčky...). Hafity ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 14. duben 2023 Autor Odesláno 14. duben 2023 S tou kvalitou MM to nemusí být tak horký. Že mi odešel egr po roce. Bůhví jestli vzal egr sebou ECU nebo naopak ECU egr xD Jinak se taky pochlubím, kolik jsem dal na poslední nádrž. Zatím rekord. Od výměny ecu to žere o 3-4l míň. Je v tom cesta do Prahy, na Moravu (dálnice) a denně práce + Kolín - Poděbrady a zpátky.
inoxing Odesláno 15. duben 2023 Odesláno 15. duben 2023 @VojtouNerCZ Myslíš spotřebu minus 3-4l na 100km nebo celkově na celou nádrž 50l? Jinak, ten can/van převodník ti funguje bez problému? Dívám se, že tam máš i canový budíky, rádio/palubák. Jak to máš zapojený? Budíký a rádio zvlášť dva převodníky?
VojtouNerCZ Odesláno 15. duben 2023 Autor Odesláno 15. duben 2023 3-4 mínus na 100. Předtím jsem se motal 10-12, když jsem se extra snažil, tak 8, ale to dlouho nevydrželo. Předtím jsem na nádrž dal 500-550, minulý měsíc 750, teď jak jsem jel ty dálky tak 900. Nádrž má 60l. Funguje to dobře, sem tam se rádio a PP za jízdy vypne (třeba 3x do měsíce) a hned zas běží. Jako by se to nějak resetovalo. Neřeším, nijak mě to neomezuje. Ve verzi SW kterou mám nahranou blbě reaguje tlačítko PP na COM modulu (třeba až na 5 stisknutí). Mohl bych to aktualizovat (a asi to brzo udělám, až budu vytahovat rádio kvůli čidlu na klimu), ale jelikož je pro mě důležitá ta stránka viz foto (nájezd, průměrná spotřeba a rychlost), tak na to nijak nespěchám. Jinak to ukazuje i veškerý info z rádia, CD, RDS a podobný volovinky. Převodníky jsou 2. V2C na rádio (to teď staví i Ferry) a pak jsem na netu vyhrabal to na budíky, ale už nevím kde
inoxing Odesláno 15. duben 2023 Odesláno 15. duben 2023 To je slušná úspora na 100. Už to začíná jezdit za normální prachy Já jsem myslel, že je jenom jedna verze v2c, která se postupně dolaďuje. Takže na budíky máš jinou verzi sw než na rádio?
VojtouNerCZ Odesláno 26. duben 2023 Autor Odesláno 26. duben 2023 (upraveno) Jojo, budíky běží úplně zvlášť. Na 16.5 jsem objednán na instalaci LPG. Půjde tam stag. A přehodil jsem kola na letní, obul nový kormorany, disky vyčistil a zkouším podložky. Mám na zkoušku 1cm a nic moc teda. Budu muset zkusit víc. Upraveno 26. duben 2023 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 9. květen 2023 Autor Odesláno 9. květen 2023 Nová nálepka a přepravník radim.1008 a pavelu96 ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 15. květen 2023 Autor Odesláno 15. květen 2023 (upraveno) Včera vyměněno čidlo vačky, které stále hlásilo nahodilou chybu a rožínalo kontrolku motoru. Dále čidlo teploty vzduchu v sání, když byla ráno zima, hlásilo teplotu 40. Zatím to vypadá, že to pomohlo na blbý starty. Začal kravit stříbrný peklostroj. Převodovka vypisuje chybu tlaku (vadný ventil), po zahřátí motoru začne na volnoběh svítit tlak oleje. Nevím, zda to je spojený s tou převodovkou nebo s motorem, jelikož nějaký koumes odpájel kontrolku motoru v budíku, v jednotce motoru žádná chyba s tlakem zapsaná není. Vyměnil jsem pro jistotu olej a filtr, nepomohlo. Asi měsíc zpátky jsem dával nové čidlo tlaku oleje, místo starého, které teklo. Objednáno nové a uvidíme. Na měřák oleje čekám, pak holt půjde zase vana dolů, kontrola sacího koše a podle výsledků měření případně olejový čerpadlo. Upraveno 15. květen 2023 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 15. květen 2023 Autor Odesláno 15. květen 2023 A radši bych se už i nudil Zrovna když já mám auto na montáži LPG. S převodovkou jsem počítal o prázdninách, kdy auto nejezdí, že se udělají ventily, rozeberu rozvaděč, vyčistím, vyměním převodový olej, gufera poloos a ložisko klimatizace na obou 307 a kamaráda passatu, vyvařím práh na stříbrné a dveře a prah na fabii. Tohle mi trochu dělá čáru přes rozpočet. Doufám, že je to jen čidlo. Že by se mi chtěl dávat dolů vejfuk, kat se svodama a vana se říct nedá. Je to taková divná souhra náhod, že to začalo měsíc po výměně. Dával jsem čidlo od valea. Ale bůhví. Manželka musí bohužel jezdit, má instrukce, aby dlouho nestála na volnoběh a když už, ať to drží pod plynem, kdyby to náhodou fakt blbě mazalo. Auto musí jezdit každý den, není možnost ho teď v týdnu odstavit. Manuál mi řídit nebude.
VojtouNerCZ Odesláno 17. květen 2023 Autor Odesláno 17. květen 2023 Tak jedeme oficiálně na plyn. Montáž a vše proběhlo dobře. Jen musím příští týden přihlásit. Výměna čidla tlaku oleje zdá se pomohla. Takže nové čidlo vydrželo měsíc Ferry ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 19. květen 2023 Autor Odesláno 19. květen 2023 (upraveno) Spotřeba se ustálila na 8.5kg/100. To znamená 127.5 Kč /100 (16kc/kg) proti původním 296Kč/100 (37kc/l), a ekvivalent tomu je cca 4l/100 nafty. Žádný rozdíl benzín/plyn jsem zatím nezaznamenal, přepnutí probíhá při teplotě 7° asi kilometr. Upraveno 19. květen 2023 uživatelem VojtouNerCZ
sitler Odesláno 19. květen 2023 Odesláno 19. květen 2023 LPG se na vysokym najezdu zaplati a vyplati dost rychle, pokud je udelany dobre , a u tech modernich systemu neni ani poznat zadny rozdil vykonu
Ferry Odesláno 19. květen 2023 Odesláno 19. květen 2023 hele, jen upresneni, LPG se ale taky prodava na litry , na kg se prodava CNG. Jinak teda 8,5l LPG na 100 je slusna spotreba, mel jsem cest s timhle motorem na LPG jezdit v ruznych autech (C5 kombi, 406 kombi i sedan) a pod 10 to neslo, ani kdy se jelo sebevic na klobouka. a moje 406 s 1,8 16V jezdila v prumeru kolem 10 taky, jenze tu jsem honival docela fest, pri lehke noze se s ni dalo na 8,5 dostat pomerne snadno
VojtouNerCZ Odesláno 19. květen 2023 Autor Odesláno 19. květen 2023 Uvidím, jak se ta spotřeba pohne. Jedu dnes n rodičům na Moravu, takže dálnice. Poslední dobou mi auto žralo jen 7.5l benzínu (dost to kleslo po výměně egru s ecu). A hodně jsem uklidnil svoji těžkou nohu, protože dávat měsíčně dohromady 13-15k za benzín nic moc. Uvidím, kolik na tu nádrž najedu, prý se tam vešlo 45 litrů. Ferry ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 22. květen 2023 Autor Odesláno 22. květen 2023 Tak na 35l plynu najeto 450km. To vychází na cca 7.6l/100. To mi někdo vysvětlete xD
Recommended Posts