Dix1 Odesláno 10. leden 2022 Odesláno 10. leden 2022 https://www.autorevue.cz/stellantis-se-zbavuje-osobnich-dodavek-se-spalovacimi-motory-zustanou-jen-elektricke-verze Citovat
BubakGS Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 https://www.novinky.cz/auto/clanek/citroen-berlingo-a-dalsi-osobni-dodavky-konci-se-spalovacimi-motory-40383470 Citovat
MiraZ Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 Ja myslim, ze ten vypadek spalovacich motoru je jenom docasny do faceliftu, kdy se predstavi mild hybrid, ktery na tom emisne nebude tak zle. Navic se budou uspokojovat objednavky z minuleho roku, takze nema smysl prijimat nove. Neverim, ze cely vyvoj zapichli. Urcite cekam nejakou N1 variantu, kdy se to jeste bude obchazet. Pockal bych s panikou do Q2, co se bude dit :-). martg ohodnotil 1 Citovat
filoyof012000 Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 No uvidíme.. ale ten tyjátr kolem teda nechápu, jestli to nemyslí vážně. Vždyť to v tý elektrický verzi vypadá jako naprosto neprodejný (a Traveller už úplně)... jako chtěj za to mega, v akci 850 nebo kolik v základu a WLTP dojezd 280km? Takže v zimě do nedojede ani z Prahy do Brna bez nabíjení cestou? Hybrid by mi v tom naopak smysl docela dával, v mým případě na typický použití spíš PHEV. Parkuju doma v garáži a typická cesta je ranní rozvoz dětí do škol... Honza martg ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 (upraveno) už píšou, že naše firmy na takové auto dostanou dotaci od státu, ale samozřejmě i tak bude muset firma vydat ze svého cca jednou tolik..., takže si to dá do cen svých výrobků nebo dopravy Upraveno 11. leden 2022 uživatelem ozzy56 Citovat
sitler Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 před 2 hodinami, MiraZ napsal: Urcite cekam nejakou N1 variantu, kdy se to jeste bude obchazet. S N1 to nijak neobejdes. Na osobak to neprestavis. I s 4/5 mistama k sezeni to furt bude nakladak a z toho vyplyvajici omezeni. Treba v zahranici na vjezdy apod. Ono i u nas, pokud nekde mas jen zakaz vjezdu nakladnich, tak to plati i pro kategorii N1, pokud dodatkovka nerekne jinak. Citovat
Péťa Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 před 3 hodinami, filoyof012000 napsal: a typická cesta je ranní rozvoz dětí do škol @filoyof012000 Kolik to je km? V tomto případě bych naopak řekl, že elektro dává smysl. Teda - až na pořizovací cenu ozzy56 a pjetrof ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 @Péťa ...ne... tohle auto by mozna jeste davalo smysl jako plugin hybrid.... ...par km po meste klidne na el .. ..ale za mestem pekne konvencni motor .... ..jako cistej el ani omylem..... .. Charlie 1, radim.1008 a pjetrof ohodnotil 3 Citovat
ejik Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 Na obsluhu deti do školy a do práce by mi to stačilo aj elektro , len by cena musela byť na rovnakej úrovni. Mám skúsiť ísť do salónu či vymenia benzín za elektro ? Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
filoyof012000 Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 @Péťa Jsem to zkusil naklikat na mapě. Aktuální nejčastější okruh je 18km s převýšením 400m Je to rozvoz 4 dětí (3moje + sousedovo) každý v Jablonci na jinou adresu. Na to by samozřejmě elektro stačilo, ale nedává smysl mít elektroauto za mega, co se hodí jen na tohle + dojet na nákup, ale už výlet do Prahy nejspíš znamená nabíjet cestou (Prahu jezdím aktuálně min. jednou týdně). Kdybych měl rozpočet na nový, tak Rifter nebo klon s plug in hybridním pohonem by byl ideál... Ty školní rozvozy čistě elektrický, auto ohřátý v garáži ze sítě a delší trasy bez omezení na naftu nebo benál.... Počítám, že i ten 1.2 benzín by pak fungoval líp. Honza Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 @filoyof012000 právě k takovému účelu se ta auta kupují, na delší trasy mají druhé auto se spalovákem..., jde v podstatě jen o stav konta v bance Citovat
radim.1008 Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 Povíme si příští rok touto dobou, kolik jich bude nově registrovaných. Podle mě to budou jednotky, max desítky. Zákazníci utečou ke spalovací konkurenci. A já bych to udělal bohužel stejně. Medvěd a serzo33 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 ano, bude to pár kusů, nejsme v Norsku radim.1008 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
SCT77 Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 (upraveno) Není to za mne bez výhrad, ale taky docela zajímavý pohled na celou věc: https://www.autoforum.cz/predstaveni/automobilky-definitivne-dokazaly-ze-v-pripade-vnucovani-nechtenych-aut-lidem-jsou-zdrojem-problemu-ne-reseni/ Upraveno 11. leden 2022 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Citovat
filoyof012000 Odesláno 11. leden 2022 Odesláno 11. leden 2022 No... to je ale trochu úvaha na téma, zda bylo dříve vejce nebo slepice... Když byly významný světový automobilky na evropským a severoamerickým trhu různou legislativou v podstatě donucený produkovat a prodávat auta, co zákazníci nechtějí kupovat a museli do toho nainvestovat mnoho peněz (a výsledky jsou stejně aspoň zatím spíš mizerný) tak se snaží zajistit si prodeje i jinde. Jestli to je krátkozraký nebo ne nevím... H. Citovat
SCT77 Odesláno 12. leden 2022 Odesláno 12. leden 2022 A další komentář k tématu: https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/komentar-uhlikovi-vesklaci-peugeot-prodava-auta-toyote-aby-n/r~16aec5de732111ecad06ac1f6b220ee8/ BubakGS ohodnotil 1 Citovat
pjetrof Odesláno 12. leden 2022 Odesláno 12. leden 2022 už se těším na ten kompromis českého zastoupení Peugeotu ala "bohužel nic už se nedodá .." .. můžeme Vám to převést na Toyotu s příplatkem pár desítek tisíc .. Citovat
BubakGS Odesláno 12. leden 2022 Odesláno 12. leden 2022 (upraveno) ..uz to tady pisu delsi dobu, mel bych si vsadit sportku .... @pjetrof ...Toyota me vychazela uz loni o vic jak 100 litru drazsi ..... ted to bude o 200 ... ...no a za skoro mega se tahle plechova krabice fakt uz nevyplati.... Upraveno 12. leden 2022 uživatelem BubakGS Citovat
Medvěd Odesláno 12. leden 2022 Odesláno 12. leden 2022 (upraveno) před 16 hodinami, radim.1008 napsal: Povíme si příští rok touto dobou, kolik jich bude nově registrovaných. Podle mě to budou jednotky, max desítky. Zákazníci utečou ke spalovací konkurenci. A já bych to udělal bohužel stejně. Jenže, Radime, kolik výrobců ještě tyhle malý osobní dodávky bude se spalovacím motorem vyrábět? Napadá mě takhle z fleku obecně předražená Caddy a Ford Tourneo Connect, jak je na tom momentálně Kangoo netuším. Ale třeba zrovna ten Ford už taky elektrodebilitou vyhrožuje To spojení, kdy pět značek vyrábí de facto jeden model se stejnýma parametrama není pro zákazníka prostě nic extra. Upraveno 12. leden 2022 uživatelem Medvěd Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.