Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Doporuceni

Recommended Posts

Guest Masinka
Odesláno

Tak nam pomalu konci zima a ja jsem zapocal pripravy na leto jendim dulezitym krokem.

O vikendu jsem se totiz rozhodl vycistit vzduchovy filtr, coz velmi doporucuji, prachu jsem z nej vypral docela slusnou naloz. Pri jizde je to hodne zdat, auto tahne vod spodu a de vochotne do otacek, skoro jako TDIcko, takze jsem spokojenej :super.

Jinak spotreba sla vyrazne dolu, pred vycistenim jsem pri ustalene 90 km/h usadila na neprilis vabnych 8,5 l/100 km, zatímco po vycisteni klesla tato spotreba na 6,2 l/100 km. :roker

Odesláno

Tak to bych taky mohl zkusit, protože 10 litrů benzínu na 100 km mě taky nevábí. Ale jestli to nepomůže, Mašinko...

...tak si asi koupím nový...

Pereš to v technickém benzínu nebo v něčem jiném (pračce apod.)???

Odesláno
Původně zaslal: Masinka

Tak nam pomalu konci zima a ja jsem zapocal pripravy na leto jendim dulezitym krokem.

O vikendu jsem se totiz rozhodl vycistit vzduchovy filtr, coz velmi doporucuji, prachu jsem z nej vypral docela slusnou naloz. Pri jizde je to hodne zdat, auto tahne vod spodu a de vochotne do otacek, skoro jako TDIcko, takze jsem spokojenej :super.

Jinak spotreba sla vyrazne dolu, pred vycistenim jsem pri ustalene 90 km/h usadila na neprilis vabnych 8,5 l/100 km, zatímco po vycisteni klesla tato spotreba na 6,2 l/100 km. :roker

taková blbá otázka. Jakpak měříš spotřebu, nějakým průtokoměrem nebo od plné nádrže (dost drahá záležitost). Nebo palubní počítač?

Odesláno
Původně zaslal: Marcel505

Tak to bych taky mohl zkusit, protože 10 litrů benzínu na 100 km mě taky nevábí. Ale jestli to nepomůže, Mašinko...

Ja nikdy filtr necistim, radeji koupim novy, vzdyt nestoji zas tolik. Porad levnejsi nez pilovej, za ten jsem ted dal 500Kc, a to jsem ho jeste mel za nakupku.

Odesláno

Pylovej bych asi taky mohl vymenit, ten je zasitej kde? Jdu to hledat, ale pokud mi nekdo poradi, budu rad :) Dost se mi to mlzi:roll

Masinkova spotreba se mi zda OK, on ten prumer bude nekde trochu vejs nez pri ustalenych 90, nicmene mam zjisteno, ze napriklad stary 3,5litr BMW (M30, 218 koni) umi jet za 8,5 na sto... Staci, aby bylo auto v poradku a ridic umel jet PLYNULE:super

Odesláno
Původně zaslal: Fx

Pylovej bych asi taky mohl vymenit, ten je zasitej kde? Jdu to hledat, ale pokud mi nekdo poradi, budu rad :) Dost se mi to mlzi:roll

Masinkova spotreba se mi zda OK, on ten prumer bude nekde trochu vejs nez pri ustalenych 90, nicmene mam zjisteno, ze napriklad stary 3,5litr BMW (M30, 218 koni) umi jet za 8,5 na sto... Staci, aby bylo auto v poradku a ridic umel jet PLYNULE:super

Pylovej filtr ,najdeš pod pravým plastem stěrače s pohledu řidiče:papa

Odesláno

Taky jsem včera dal autu Valentinský dárek (mimochodem dražší než pro manželku:mad:). Výměna oleje v motoru, v převodovce, výměna olejového vzduchového a palivového filtru. Teď jsem zvědav, jak se auto odvděčí mi:D

Odesláno
Původně zaslal: Bret

Taky jsem včera dal autu Valentinský dárek (mimochodem dražší než pro manželku:mad:). Výměna oleje v motoru, v převodovce, výměna olejového vzduchového a palivového filtru. Teď jsem zvědav, jak se auto odvděčí mi:D

vyse..e se ti krokovej moturek nebo jina blbost :D ne samozrejme to bych ti ani v nejmensim nepral, naopak preju aby to jezdilo lepe a bez sebemensich problemu ;)

Guest Masinka
Odesláno
Původně zaslal: Marcel505

ne je na to specialni roztok, koupil jsem to v \"tunerskym\" shopu :-). Jeden je takovy rozpoustedlo, ktere nalejes na filtr, tim ho odmastis, pak ho vyperes ve sprse pod vlaznou vodou nechas uschnout a pak na nej nastrikas specialni olej pro zachyceni prachovych castic a das do auta :-)).

Guest Masinka
Odesláno
Původně zaslal: zbrojnoš

taková blbá otázka. Jakpak měříš spotřebu, nějakým průtokoměrem nebo od plné nádrže (dost drahá záležitost). Nebo palubní počítač?

tyhle cisla, ktera jsem sem daval tak jsou podle palubniho pocitace. Jinak si palubak kontroluju pri kazdym tankovani, tankuju u stejny benzinky i u stejnyho stojanu asi jednou tydne. Jinak me prekvapilo ze u me 406 PP meri vic nez je realne u me je to pri prumerne spotrebe cca 0,5 l.

Guest Masinka
Odesláno
Původně zaslal: Petr X

Ja nikdy filtr necistim, radeji koupim novy, vzdyt nestoji zas tolik. Porad levnejsi nez pilovej, za ten jsem ted dal 500Kc, a to jsem ho jeste mel za nakupku.

jasne, kdybych tam nemel KNko, tak bych si taky kupoval novej, ale pokud tam je tak mi prijde hloupy ho vyhodit a kupovat obyc filtr.

Guest Masinka
Odesláno

Jinak jedna zvlastni ale logicka vec, ktera me uz zaujala u 405. Vzdycky kdyz jsem tam vymenil vzduchovej filtr a nastartoval, tak sel motor velmi nepravidelne (volnobeh) po ujeti nejake trasy se to ustalilo a chod byl opet normalni. Totez se mi stalo i ted se 406. Po vymene byl volnobeh velmi nepravidelny, ale po kratke jizde se to zase ustalilo.

Z tohoto jevu odvozuji, ze filtr byl tak znecisteny, ze se do auta dostavalo malo vzduchu a ridici jednotka s tim uz pocitala a davala aut. bohatsi smes. Ale kdyz tam slo po vymene dostatek vzduchu s bohatou smesi, tak vznikaly nahodne detonace a proto ten nerovnomerny volnobeh. Vysvetluji si to spravne???

Guest Masinka
Odesláno
Původně zaslal: Peta

Mašinka má počítač, ale jeho spotřeba u třílitru mě neustále překvapuje !

ona ta spotreba tak moc zazracna neni, vem si ze do 90 km/h rychlosti nemusim vubec prekrocit 2000 ot/min a rozhodne nejsem brzda provozu, ktera se na tu 90 rozjizdi pet minut. To je vyhoda velkych motoru, ze jedou uz odspodu. jinak muj celkovy styl jizdy je, ze rano vyjizdim smer praha na relativne volne silnici tempem tak okolo 100-110 km/h, tzn. na cca 30 km asi 30 predjetych aut. Vecer pak cesta praha melnik v hustem provozu kdy se kolikrat nejede rychleji nez 70, to si pak necham veti odstup od auta prede mnou, zapnu tempomat a pri 70 je tam spotreba okolo 6 l a kdyz nemusis zbytecne zrychlovat ani brzdit, tak se pak prumerne dostavam na tech 8,5 l.

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

A jak často se má měnit vzduchovej filtr? Já to zatím měnil vždycky s olejem ...:mrk

Píše se 60 tisíc kilometrů nebo 48 měsíců ,ale já si myslím že ho vyndám a vidím jak je zasranej,klidně ho vyměním i ve 20 tis:papa:papa:papa

Odesláno
Původně zaslal: chuck11

A jak často se má měnit vzduchovej filtr? Já to zatím měnil vždycky s olejem ...:mrk

Píše se 60 tisíc kilometrů nebo 48 měsíců ,ale já si myslím že ho vyndám a vidím jak je zasranej,klidně ho vyměním i ve 20 tis:papa:papa:papa

Já ho měním při každé výměně oleje (15 tis. km) a pokaždý je ještě čistej, ale občas nechávám auto na statku ve stodole, tak aby se mi tam nezahnízdil Jerry a netahal tam od sousedů hašlerky a podobný věci:papa

Odesláno
Původně zaslal: Fx

Původně zaslal: chuck11

Já ho měním při každé výměně oleje (15 tis. km) a pokaždý je ještě čistej, ale občas nechávám auto na statku ve stodole, tak aby se mi tam nezahnízdil Jerry a netahal tam od sousedů hašlerky a podobný věci:papa

Řikam,každy si ho vymění kdy chce:roker.Že ze zasraným filtrem auto víc žere ví každej takže není co řešit:roker:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...