MP Odesláno 11. prosinec 2021 Odesláno 11. prosinec 2021 (upraveno) Ten jeden byl dělanej loni před STK . Je jak novej. Tady ten trochu zadrhává . Upraveno 12. prosinec 2021 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
sam_217 Odesláno 13. prosinec 2021 Odesláno 13. prosinec 2021 V 11. 12. 2021 at 21:44, Milan+ napsal: Jestli nám v březnu přistane novota,tak půjde do světa Ulysse,při 180 nová komplet dvouhmota,potom celý předek,ramena,tlumiče,pera,kosti. Kromě dvouhmoty jsem dělal vše sám,takže cena jen za díly,servis si připrav jednou tolik.V létě komlet přední brzdy, budu rád ,když s rezí na prahách dostanu 40 a to je po stk bez problémů. Je tam zamykání zpětky,všechny sedačky,příčníky,koule,. Bych si u tohodle auta ten nákup hodně rozmyslel. Jako u všech ostatních v této kategorii z těch let. C8,807,Phedra,Ulysse, Galaxy,T5,Previa ,Mazda 5, Tohle je myšleno k té starší C8 co má 207 tkm najeto, chápu dobře? Jinak koukali jsme i na toto Citroen COLOR CARS Drásov (citroencc.cz) - co jsem koukal stejnou metodikou do té servisní knihy - celkem pravidelný servis po +/- 25 tkm. Najeto ale 166 000 km - to nevypadá tak "hrozně" jako 190/200tkm, ale v porovnání s tímto nevýhodné? Manželce se líbí víc barva, mě přijde také zajímavá. Výbava ani nevím, ale ty sedačky dle fotek mají kožené okraje. Vzhledem k tomu, že je dražší a má skoro o 50 tkm více najeto to asi pořád není tak dobrá / výhodná kombinace vlastností, jako ten modrý. Co říkáte Vy? Citovat
filoyof012000 Odesláno 13. prosinec 2021 Odesláno 13. prosinec 2021 (upraveno) @sam_217 K těm autům v Color Cars... tohle už člověk z fotek nevykouká. Hnědej má 120 kW motor (tuším RHH) a pod zadním nárazníkem vidím tažný, ale koule je sundaná. Tažný ale není napsaný v seznamu výbavy, tak nevím, jak to s ním je. V autě nevidím roletku přes kufr. Sedačky ve třetí řadě jsou stejný jako zbytek sedaček, takže nejspíš původní, v tom modrým jsou jiný a navíc každá jiná.. ale to je jen estetická záležitost. Jsou tam prostě doplněný z jiných aut asi z vrakáče. U modrýho píšou i nový tlumiče a ramena, což je servis, který něco stojí (slušný rameno stojí na netu kolem 2000,- třeba), hnědý jen rozvody + přední brzdy. Rozvody jsou na 160 tkm už tuším předepsaný servisní úkon, nejsem si teďpřesně jistý ale má to po 160 nebo 180 tkm myslím... Ostatní nepoznám, abych se mezi nima rozhodnul, musel bych je vidět. Na tomhle nájezdu asi bude minimálně potřeba doplnit aditivum do FAP. Mě by se asi víc líbila ta modrá barva a má o něco méně najeto. Ale zase na druhou stranu, u toho druhýho hezký sedačky a to tažný... občas tahám vozík a hlavně na tom vozím držák na kola, takže tažný by bylo velký plus, pokud k tomu je ta koule, nebo je aspoň v techničáku a je funkční elektrika. Kouli holt v nejhorším sehnat z vrakáče. Tažný + instalace tu desítku navíc stojí... A říkám, jinak už jen vidět reálný stav. Ono jestil ten modrý najel míň ale jako mamataxi a ten hnědý víc, ale jezdil delší trasy po dálnici tak bude v lepším stavu ten hnědý. Zas jestli u modrýho ve 118 tkm měnili tlumiče, tak asi usoudili, že to je potřeba a to je IMHO celkem brzo... tak to možná najel op horších cestách. Ramena u těchle aut odchází, bohužel jsou drobet poddimenzovaný. Ale tak to být nemusí a tohle z fotek nepoznám. Honza Upraveno 13. prosinec 2021 uživatelem filoyof012000 Medvěd a sam_217 ohodnotil 2 Citovat
sam_217 Odesláno 13. prosinec 2021 Odesláno 13. prosinec 2021 @filoyof012000Tak to tedy díky za postřeh... Tohle a momentálně i fakt, že dnes pán s "dělnickou" C8 odmítl poskytnout auto do nezávislého servisu (důvodu že je na letních pneumatikách, servisní kniha není a CEBIA vede km samozřejmě jen po přehlášení z dovozu) nás dovedlo k tomu, že plánujeme výlet do Drásova prohlédnout si obě auta... Jsou zde ještě nějaké dobré tipy, na co si při prohlížení dát pozor? Šáhnout do výfuku kvůli FAP, pokud by auto zvedli na zvedáku, tak by obojí mělo mít čisté prahy, podvozek také bez koroze? Co třeba interiér, co by Vás po zkušenosti s tím autem hned napadlo zkontrolovat, že by to mohlo zásadně ovlivnit výběr mimo ten podvozek (který spolu s motorem stejně nechám zkontrolovat pak ještě jinde v servisu znalcem) ? Citovat
Medvěd Odesláno 13. prosinec 2021 Odesláno 13. prosinec 2021 Předpokládám, že podobně poddimenzovaná bude i zadní náprava. Vizuálně netuším, jak by se dala nějak laicky zkouknout, ale určitě bych dal velkýho majzla, kdyby při zkušební jízdě mělo něco vzadu bouchat sam_217 ohodnotil 1 Citovat
filoyof012000 Odesláno 13. prosinec 2021 Odesláno 13. prosinec 2021 @Medvěd Se na tu zadní nápravu podívej. Je tam klasická vlečka s vinutejma pružinama stabilizovaná panhardskou tyčí. To snad jednodušší ani udělat snad ani nejde. Na zadní nápravě se mění tlumiče (pár korun), pružiny, pokud s tím někdo parkoval třeba nad kanálem (taky pár korun) a to je tak všechno. Maximálně brzdiče, zejména u predfacaliftových zatuhávaly lanovody ručky (levý, krátký) a kolo pak nebrzdilo a na technický to bylo na měsíc. Ale jinak se na zadní nápravě nemá co rozbít. Pokud vzadu něco bouchá, pak to je spíš volný výfuk (unaví se ty gumový silentbloky, na kterých visí a pak se může mlátit moc do strany a o něco narážet) a nebo nedotažená rezerva zavěšená pod autem. Jinak obecně 807 je tak nějak krabicovitá a to auto není úplně totál tichý. Rád jezdím Scenicem, ten je proti tomu mnohem tišší a přijde mi i pohodlnější. Ale zas je o dost menší no.... Honza sam_217 ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 13. prosinec 2021 Odesláno 13. prosinec 2021 Zadní náprava je vcelku v poho ,jsou to jen silenbloky,pokud to umíš udělat doma ,tak pár korun,ale jak jsem psal výše,dnes bych za tohle nedal ty prachy a hodně rozmýšlel,já za svoje se 120000 na tacho a stářím 5 let dával cca 156000kc. Pokud budeš vše dávat dělat,doma nic, počítej,že budeš krvácet,pokud nejsou kačky problém ,tak o tom žádná. Připadá mi to,že si každý myslí,že prodává cihlu zlata. sam_217 ohodnotil 1 Citovat
sam_217 Odesláno 14. prosinec 2021 Odesláno 14. prosinec 2021 (upraveno) Díky za tipy s nápravou. Ještě jsme koukali kouktem oka po: https://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/807/156128365 (126 tkm, r.2013, 220 000,- kč) ahttps://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/807/152386892 (162 tkm, r.2013, prostší výbava? 175 000,- Kč) a budu rád za Vaše připomínky (tedy zrovna u DAVO CAR tam není skoro nic z čeho soudit bohužel). Nicméně naše podmínka je i ten střešní nosič - z autodelta mi pán popsal, že "příprava" tam na to je, ale jsou tam nějaké plastové krytky na ty ližiny/pojezdy a musí se tam dodat nejen ten nosič, ale i ty pojezdy... zda-li se to dá tedy vůbec sehnat / za rozumnou cenu udělat. JE to trochu více mimo téma, tak jsem svůj dotaz postnul do staršího vlákna k tomu Dodělání T drážek pro střešní nosič - Peugeot 807 - Peugeot Club Amis de Lion (peugeot-club.com). //EDIT: Tak to mi tedy řekněte, jestli to auto s těmi km za těch 20 tkč navíc proti těm předchozím dvoum z colorCars stojí ... Peugeot 807 2,0 HDi 100kW MAN6 | 2013, 90 000 km, 289 000,- Kč . Stálo by Vám to za to při té ceně? Nám se ale nejvíce líbí asi ten hnědý. Upraveno 14. prosinec 2021 uživatelem sam_217 Citovat
sam_217 Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 (upraveno) Měl bych na Vás zkušené zde ještě další otázku - zaujal mě tenhle inzerát z hlediska životnosti toho auta https://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/c8/158023281 . Ten člověk píše, že ho v podstatě koupil za stejných podmínek, jako se to tak nějak chystám vlastně udělat já a musel ho navíc koupit s podobnými kilometry, jako je ten hnědý peugeot z ColorCARS Drásov. Auto tedy asi pěkně udržované už od 1. majitele v rakousku, r. v. 2009, pak poputovalo přes autorizovaného prodejce do Česka s cca 160 000 km najeto, kde ho koupil tenhle člověk, co s ním najel cca 10 000 km ročně a teď ho prodává. Citovat Vyrobeno 2009. V roce 2015 koupeno po 1. majiteli v Rakousku přes autorizovaného prodejce, který vůz po celou dobu vůz servisoval (servisní knížka). Od 2015 jeden majitel pro rodinné účely s průměrným nájezdem 10 tis km / rok. - Tempomat - Střešní lyžiny - Tažné zařízení - Senzor deště - Sada letnich pneu ... Co na tom bylo za servis, viz v inzerátu: Citovat Opravy 2021 - nové vačkové hřídele - oprava hlavy (ventily, sedla ventilů, výměna gufer ventilů, přebroušení hlavy) - kontrola a vyčištění vstřikovačů (zkouška na stolici) - EGR ventil - žhavící svíčka - výměna klínového řemenu - vyměněné trubky topení - servis klimatizace 2020 - výměna spojky - výměna rozvodů 2019 - výměna servo posilovače řízení 2018 - výměna pružin a ložisek Má otázka je, kolik takový servis musel stát? Jsou tohle běžné položky, co u toho mohou nastat (jako např oprava hlavy motoru...)? Zdá se mi to jako v celku velké servisování na to, že o to auto bylo asi docela dobře pečováno... Upraveno 15. prosinec 2021 uživatelem sam_217 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 No zkušenější mě jistě opraví @Hafity, @ozzy56 @filoyof012000 @Milan+ ale pokud byla dole makovice tak by měli být nové i rozvody které nejsou zmiňovány resp. zmíněny jsou v r. 2019 . No když byla dole makovice tak většina mechaniků ji nechá přebrousit to je taková sázka na jistotu jako nemusí se ale jak píšu je to sázka na jistotu v souvislosti s makovicí jsou zmíněny vačky a ventily takže bych tipoval že padnul řetízek spojujícím vačky a tím pádem se to možná lehce kleplo proto šla dolů hlava a podle popisu je hlava po GO no a vstřikovače se možná sundali preventivně když šla dolů makovice a byl k nim lepší přístup. Ale tohle je spíš spekulace co se s autem dělalo to by měl umět říct majitel. sam_217 ohodnotil 1 Citovat
filoyof012000 Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 (upraveno) @sam_217 Ne, to rozhodně není běžný servis. To spíš vypadá na potkaný motor. To auto je žebrák, plastový volant (ne kožený), nevidím ovládání zadních dveří pod stropem, jen tlačítko na zamknutí/odemknutí centrálu, tedy soudím, že to nemá elektrický šoupačky. IMHO to neodpovídá ani provedením rv. 2009, auto má chromovaný doplňky pofaceliftový verze, rádio bude RD45, podél displeje má BT ale nevidím integrovaný mikrofony pro BT... to by taky spíš odpovídalo pofaceliftový verzi. Auto je rádoby vyčištěný, koberečky na fotkách mokrý a sedačky někdo vysával, ale podívej se na fotku s řadičku... její ten vak kolem ní je špinavej jak prase a kolem to taky je špinavý. Detaily palubky dtto, podívej se na páčky pod volantem, spáry kolem rádia a tak. Tipnul bych si na kuřácký auto. Kola jsou domlácený, levý přední nárazník nenavazuje na blatník,někdo se tam s tím opřel. Toho servisu je tam na mě fakt celkem dost. Pokud měnil trubky topení (jako trpí, jsou pod autem nekrytý ale 220 tkm a 12 let by dát měly) tak se bojím, že i zbytek spodku bude vypadat děsně. Osobně: kdybych to auto měl za rohem, možná bych se na něj jel podívat ale spíš ze zvědavosti, a dost možná bych se na to i tak vykašlal. Přes půl republiky bych na něj rozhodně nejezdil, mě se nelíbí už podle inzerátu. Já vím, že to auto stojí míň něž půlku těch hezkejch.... ale ono to má svůj důvod. Tohle je past na první pohled. Honza EDIT: Ty chromy beru zpět, auta 2009 už chromovaný doplňky měly. Nevím, kdy se to lámalo, podle fotek v inzerci 2006 ještě bez chromů. Má to ale malý vnější zrcátka (tvar obdélníku), nový modely mají jiný tvar, zrcátka jsou vyšší a větší plocou. Upraveno 15. prosinec 2021 uživatelem filoyof012000 sam_217, Vlado81 a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
Vlado81 Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 Ja bych vzal radši tohle. https://yauto.cz/peugeot/807/22-226885/ Citovat
filoyof012000 Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 @Vlado81 biturbo s automatem? no nevím.. do toho bych asi nešel... ale jinak @sam_217 když už levnou vránu, tak klidně vem 2.2 HDi 94 kW, ale najdi neshnilou, s funkčním FAP a takovou, co na protokolu z technický má jen rozumný A závady a stojí kolem 50. Ideálně s čerstvou technickou. Třeba najdeš auto, co ještě aspoň jednu dá a investice nebudou smrtící. Honza Citovat
Vlado81 Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 Přesně tohle sem měl....a úplně spokojen...vykon a automat... ostatní poruchy radši nemluvit Citovat
Vlado81 Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 Jinak mě tak s..e Fabia. Že sem koupil opravdu vránu za 25.000kc...kontrola...pracovni C8. Nefunkční zamek kufru...vnitrek jak ze statku. Diagnostika připojila ale nevidela jedinou část auta Citovat
filoyof012000 Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 @sam_217 koukám co je k mání za pár peněz... no nějak extra sláva to není ale... možná bych zkouknul tohle https://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/c8/158793926 a tohle https://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/807/159209511 Tohle https://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/807/18934793 má děsně nalítáno, ale zase to by mohlo znamenat, že to jezdilo dálky po dálnici a dostávalo to servis. Na fotkách to nevypadá ošklivě... ale je to v orientu (a ty jsi z Prahy nebo odkud ne?) Možná tohle https://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/807/19124911 Tohle https://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/c8/158223826 na fotkách taky nevypadá úplně zle a je ve výbavě... A možná na tule mrknout https://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/c8/18856634 ... taky Praha. Přemýšlejme o tom následovně: Hezký rozumně málo jetý a rozumně nový auto stojí 250 tKč. Předpokládejme, že ho budeš mít 6 let (tolik mě obvykle vydržely ojetý auta) a na servise to bude spíš nenáročný, takže dalších 50 za celou dobu (to je spíš optimismus, ale budiž). 300 000 Kč na 6 let je 50 ročně. Pokud koupíš nějaký levný ale rozumně hezký v ceně kolem 60 tKč (což cenově ty nahoře splňují), budou v rozumným stavu a podaří se ti docílit, abys to dostal s úplně čerstvou technickou na dva roky, tak i kdyby to vydrželo jen ty dva roky, jsi v tom za míň a ještě ti zbývá na nějaký drobnější servis. Ale pak prostě slev z roku výroby a motoru a vlastně skoro všeho a hledej prostě auto, co vypadá hezky, všechno na něm nějak funguje a má technickou. Dokonce je možná otázka, jestli nehledat benzinový jako třeba https://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat/ulysse/159109321 (já vím, ten Fiat má ten předek fakt divnej ale když nejsou prachy, musí se něco kousnout no...). Tam má člověk šanci, že se vyhne problémům olítaných naftových motorů (turbo, vstřiky, dvouhmota a FAP) za cenu vyšších provozních nákladů na palivu no.... Honza MP a sam_217 ohodnotil 2 Citovat
filoyof012000 Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 @Vlado81 Sem se zrovna chtěl zeptat, jaks dopadl s tou svojí mrtvolou? Nějak si se tu odmlčel... pořád to stojí u toho chodníku a neběží? H. Citovat
Milan+ Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 Ten Fiat a Lancia jsou z nich nejhezčí. Citovat
Vlado81 Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 Brečím jak malej.....v červenci to odvezli do sběrných surovin za eko likvidaci. Za 10min potom mi volal chlápek že to koupí. Za 10.000kc....tak dlouho čekal...byl se kouknout az byl pryč. Citovat
Vlado81 Odesláno 15. prosinec 2021 Odesláno 15. prosinec 2021 Právě teď, Milan+ napsal: Ten Fiat a Lancia jsou z nich nejhezčí. Fiat Citroen Peugeot...ale Lancia se mi předek nelíbí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.