jack Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 hlidani auta mobilem,lokator? uz jsem o tom cetl kdysi na netu, ted me to lezi v hlave, ze by to mohlo byt docela uzitecne. T-mobile za par kacek urci presnou (+- 15m) pozici mobilu. Podle clanku, to delaji tak ze strci mobil do auta, nekam schovaji,pripoji adapter, napaji na nejake tlacitko z rychlou volbou 2 dratky, ty spoji s relatkem (ale s jakym) a bud mu to zavola jak se to spoji. Nebo si muze poslat sms kde se mobil nachazi, Nemate nekdo zkusenost, nebo dokonce navod na Peugeota 406. Dikys Citovat
chuck11 Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 Skus se podívat na tuhle stránku :papa http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi=945&cat=501&open=1 Citovat
jbily Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 Mám to v autě. Napojené na alarm. Nedělal jsem si to sám, ale je to tak, jak píšeš - mám v autě schovaný telefon zapojený na baterii auta, s kartou T-Mobile locator. Při spuštění alarmu mi telefon automaticky volá. Locator jsem - naštěstí - nepotřeboval v praxi. Když tak poskytnu kontakt. J. Citovat
Vvitty Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 bohuzel je to nepouzitelne v pripade kdy mobil ztrati spojeni se siti. a rusicka GSM s dosahem v radu metru bohuzel vyjde na vyrazne mene nez flajzaruv alarm... Citovat
jack Odesláno 6. únor 2006 Autor Odesláno 6. únor 2006 jbily: prosim posli mi kontakt na jack91@centrum.cz ja alarm nemam tak to bude trosku jine D. Citovat
jbily Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 hm, no nevím, jak případného zloděje napadne, že má vzít rušičku GSM, když o přítomnosti tohoto zařízení v autě neví... to mi není jasné, nebo to už je standardním vybavením zlodějů?! Citovat
Péťa Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 Zkoušel jste někdo ten Lokátor v praxi? Já ano, odchylka 300m vzdušnou čarou v okresním městě nebyla výjimkou. Ale alespoň do správného města se to trefilo Citovat
jbily Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 No, už ani nemusíte mít nic speciálního, ale jde použít \"Kde je...\" . Samozřejmě čím větší město/více vysílačů, tím lepší lokalizace. V rámci Ostravy se trefují téměř přesně. Citovat
ROpa Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 Původně zaslal: jbily hm, no nevím, jak případného zloděje napadne, že má vzít rušičku GSM, když o přítomnosti tohoto zařízení v autě neví... to mi není jasné, nebo to už je standardním vybavením zlodějů?! myslim ze tu nejde o rusicku, ci sa nachadza v aute telefon ktory \"telefonuje\" sa da zistit jednoducho aj bez nej... Citovat
jbily Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 jak se to dá zjistit? PS: jenom abychom si rozumněli - já toto řešení neobhajuju jako nepřekonatelné, ale pro myslím si, že je vcelku OK za relativně dobré peníze. Jinak pokud se dá jednoducho zjistit telefonování (jak?), potom to vypnu a nechám ho tam pouze jako lokátor. V případě - nedejbože - krádeže si zjistím, kde auto je. Anebo taky ne... Citovat
Vvitty Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 moji poznamkou jsem pouze upozornoval na jeden z moznych problemu tohoto zarizeni, nerikam ze je na nic, ale rozhodne bych na nej nespolehal jako na jedine. da se taky docela zajimave vyuzit v kombinaci s nezavislym topenim nebo pripojenim na spinaci skrinku pro ranni predehrev auta telefonovani mobilem je prenos VF zareni o vykonu <2W, pokud chces vedet jak se da zjistit, poloz telefon napr. vedle radia a zavolej na nej. na stejnem principu pracuji ruzne vietnamske blikaci ledky, je tam antena naladena na 900 MHz a svede cast energie do LEDky. Da se tak zjistit zarizeni komunikujici s BTS za cca 30Kc. nastesti zadne zlodeje neznam, abych se jich zeptal, nicmene na vyrobu rusicky je treba soucastek za nekolik stokorun a cim vic takovych alarmu je... Citovat
Fusion Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 Původně zaslal: jbily jak se to dá zjistit? Třeba tak že vezmeš nějakej starej přijímač a jakmile to dáš blízko k mobilu tak ti z repráků začně řvát \"Bit didy bit didy bit\"... (ale né Crazy Frog). [upravil dne 6/2/06 Fusion] Citovat
jbily Odesláno 6. únor 2006 Odesláno 6. únor 2006 Chlapi, no to je mi jasné, že telefon u rádia dělá \"Bit didy bit didy bit\" a todle jde převézt i na nějaký jiný signál, třeba blikání led diody, jen mi není jasné jak to zjistit, když telefon netelefonuje... ale: Varianta A - zloděj vleze do auta - (telefon mi již volá do kapsy, nic se neděje, zloděj netuší) - zloděj odjíždí po překonání Defend Locku a imobilizéru s autem - (já tropím poplach (PČR, ...)) - zloděj \"uklízí\" auto - (pokud telefon nevypne, já volám \"Kde je\" a teoreticky lokalizuji s přesností +/- něco polohu auta + směřuji \"pátrání\"). Rozumí se samo sebou, že to, že mám telefon v autě, \"neinzeruji\" na oknech a nemám onen přístroj umístěn na palubce. Varianta B - zloděj před samotným napadením auta lokalizuje a ruší GSM signál, ruší ho po celou dobu krádeže. To by ale podle mne znamenalo, že: a) zloděj musí vědět, že toto v autě mám b) zkusí a spustí alarm a \"hledá\" volající telefon a ten následně vypíná, což je ovšem i mně podezřelé, že telefon je po prvním ataku již nedostupný. Závěrem - jednou mi to už \"zachránilo\" rádio a věci uvnitř auta na parkovišti u hypermarketu, kdy se mi dobývali do auta -náctiletí výrostci. Vyběhl jsem z obchodu, myslel jsem, že mi někdo naboural auto, tak jsem chtěl vidět kdo, a když jsem je viděl, tak můj mohutný řev a svižné tempo je odstrašil a odnesl to \"jenom\" zámek. Profikům to asi v krádeži nezabrání, ale já jsem klidnější. J. Citovat
jack Odesláno 7. únor 2006 Autor Odesláno 7. únor 2006 Tak ten foun schovas treba do kufrum, intenzita vyzarovani neni tak velka,aby se mu ten detektor rozsvitil. Ale rozebirame co kdyby,ale schema zapojeni + navod nikdo neposle,nenapise. Proto prosim o poslani, dekuji. Myslim ze za 1000Kc max to stoji za to, to do auta dat Citovat
Péťa Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 jacku, co chces za schema? Proste das do auta zapnuty mobil, pripojeny na napajeni. Pochopitelne se SIM kartou. Pokud to bude Twist, nesmis zapomenout jednou za sest mesicu z ni udelat placeny (!) hovor. Citovat
Vvitty Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 jestli chces navod, podivej se k flajzarovi, nic vic k tomu potreba neni... ja nerikal, ze nekdo bude hledat, jestli mas v aute mobil. spis jde o to, ze pokud nekdo krade auta, nema problem sebou proste tu rusicku nosit, je to mensi nez mobil... Citovat
jack Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 jde mi o to ze je mozne pomoci rychle volby volani, nastavit aby mi pri vniku do auta (otevrou se dvere, sepne se mikrospinac spojenej s tlacitkem mobilu a ten mi zavola na muj mobil) nebo se to pry spojuje s relatkem, ktere se sepne kdyz zapnes klicek. Jestli nekdo neco takoveho mate, predem dekuji Citovat
Pinďa Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Sakra, to jsou dobrý nápady. Teď jen jak to dostat do auta a aby fungovali jak mají. Citovat
sandy.no1 Odesláno 14. únor 2006 Odesláno 14. únor 2006 když na to příjde všechno se dá ukrást, je to jen otázka peněz, při zarušení by musel být ještě jeden alarm který hlásí ztrátu signálu jako třeba tyhle alarmy http://www.magicar.cz ale to je zase jenom být v dosahu auta, jinak celkem slušný alarmy, přítelkyně bratr ho má a je to fakt pěkný a celkově to výjde lépe než jablotron a má to spoustu funkcí ale větší zkušenost s tím nemám Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.