Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pískání či vrčení v interiéru 406

Recommended Posts

Odesláno

Vážení, při zapnutí klíčku zapalování a při běhu motoru se približně od prostoru spolujezdce ozývá takové "elektrické vrčení", trochu mi to připomíná benzinovou pumpu (Ale ta je v nádrži ne?)

Vrčí vám to také ? Je to můj první Peugeot, tak nevím..;)

Jo a je to 1.8 16V, r.v.96

Odesláno

tak to bude asi vetrak topeni ne ? ;) Co ? Zkus se podivat pod ten filc co je jako kryt pod palubkou u spolujezdcovych nohou, najdes tam vetrak, kterej bude v tehle studenych dnech ztuhlej a budou mu piskat loziska

Odesláno

Ne, ne pánové, větrák i klima jde přece vypnout- ozývá se stále, není to moc znatelné, ale stále to vrčí. Jakoby odněkud z prostoru za kastlíkem, nebo tak...

Je to pro mě záhada:myslim:myslim

Odesláno

vetrak se zapne jakmile otocis klickem do druhe polohy - tzn. vsechny rozsvicene kontrolky pred startem ,v prostoru za kastlikem je jak rikam vetrak a jeste tam muze byt pokud mas automatickou klimu moturek ovladani klapky, ale ten by spis cvakal, kdyz by mel ojete zuby. Tohle bude na 90% ten vetrak

Odesláno

Pokud dám štelovací knoflík větráku ůplně doleva, tak je vypnuto ne?

Odesláno
Původně zaslal: Vlas

Pokud dám štelovací knoflík větráku ůplně doleva, tak je vypnuto ne?

uplně se to nikdy nevypne, pořád to běží ikdyž jen na minimum

Odesláno
Původně zaslal: Vlas

Ne, ne pánové, větrák i klima jde přece vypnout- ozývá se stále, není to moc znatelné, ale stále to vrčí. Jakoby odněkud z prostoru za kastlíkem, nebo tak...

Je to pro mě záhada:myslim:myslim

Ve stejnem miste mi to delal motorek ovladani klapky vzduchu. Bylo to spis klapani a delalo mi to u manualni klimy (nekde o kousek vys psal, ze to dela jen u automaticke). Podarilo se mi to vypnout zapnutim vnitrni cirkulace vzduchu.

Odesláno

Souhlasím. Mám 406 1,8 16V s manual. klimou a v kabině je slyšet zvuk vrčení. Zvuk odpovídá nějakému zvuku motorku, který trvale o něco zachytává - vrčí. Není to asi ventilátor. Zvuk je slyšet z prostoru nad ventilátorem. Zatím jsem do toho nehrabal, čekám nelepší počasí. Jinak jsem se na toto tady ptal a nikdo mi neodpověděl. Podívej se na tu debatu je možné, že by to souviselo s přepínačem vzduchu. Zdar

Odesláno
Původně zaslal: Richard296

Souhlasím. Mám 406 1,8 16V s manual. klimou a v kabině je slyšet zvuk vrčení. Zvuk odpovídá nějakému zvuku motorku, který trvale o něco zachytává - vrčí. Není to asi ventilátor. Zvuk je slyšet z prostoru nad ventilátorem. Zatím jsem do toho nehrabal, čekám nelepší počasí. Jinak jsem se na toto tady ptal a nikdo mi neodpověděl. Podívej se na tu debatu je možné, že by to souviselo s přepínačem vzduchu. Zdar

Ano přesně tohle se mi děje, auto mam taky s manual klimou, zatim to nicemu nevadi, tak to nebudu řešit, jenom mě to zajímalo.....;)

Odesláno

Aha, a čemu to vadí? Nefunguje vnitřní cirlkulace? Nebo nebude makat klima?:myslim

Odesláno

No, já nevim, mě se zdá že to všechno funguje jak má, včera sem zapnul vnitřní cirlulaci (kontrolka svítila) a zapoměl jsem na to, auto se začlo krásně mlžit, tak sem jí vypnul, a během chvilky odmlženo, tak se mi zdá že to šlape......:super

Odesláno

Otevři kapotu a koukni do sání ventilace. Je tam vidět ventilátor. Zkus ho něčím zaseknout a pak poslouchej jestli to pořád drnčí. ;)

Odesláno
Původně zaslal: komisar

pokud máš manuální klimu tak to děla motorek na uzavírání klapky,přeskakuje.Je hned u ventilátoru cena nového okolo 7000 kč:mrk

[upravil dne 3.2.06 komisar]

přesně tak,

já sem to vrčení ( snažení se klapky o dovření )vyřešil tím že sem odpojil vnitřní okruh, ( rozepnutí jedný svorkovnice pod přístrojovkou u spolujezde) cca0,5min

který mi ted nefunguje ale už to nevrčí a mám pokoj, stejně sem to skoro nepoužíval

tady sem to kdysi řesil

Odesláno

Asi dva dni po kupe auta mi odisiel ten motorcek na otvaranie/zatvaranie klapky vonkajsieho/vnutorneho okruhu. Vcera mi kamarat zohnal pouzivany s dobrymi kolieskami za 1000,- SKK. Inak, ten motorcek sa da vybrat bez toho, aby sa musela davat dole cela palubovka. Treba si len lahnut, tak, aby ste mali hlavu, tam, kde normalne mavate nohy a trochu sa s tym pohrat a ono to pojde:).

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Nazdar vsichni, mam problem zhruba ze stejnyho soudku ale jine priznaky.

Kdyz zapnu klicek do polohy - sviti vsechny kontrolky, tak zacne z prostoru ventilace - nekde za odkladaci skrinkou pravidelne vrzat v urcitych intervalech. Je to fakt pravidelny (cca á 10 sekund) a je to slyset porad. To samy kdyz nastartuju, proste jak do toho pustim elektrinu se to furt ozyva.

Je to zvuk jako kdyby se nekdo pravidelne otacel na stare kanape!!!

Nevite nekdo z ceho to muze jit???

Pro info, mam 1.8 16V r.97 s man klimou - aspon myslim (nema display ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...