Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, 

po dlouhé době bych se rád pochlubil (a taky si tady vedl deníček) projektem na jehož počátku se nacházím.

Celé to vlastně spočívá v úpravě jednoho modrého Saxa VTS. Je to 1.4ka 8v, KFW tu3jp. Jde o úpravu pro amater rallye. Auto zůstane na klasických SPZ ale do provozu se nepodívá. 

Plán, je následující. Co se týče motoru, aktuálně se dělá hlava. Vyleštěný komory, sací a výfukový kanály. Hlava půjde snížit ale zůstane sériová vačka. Uvidíme jak se snížením popasují rozvody (rozuměj předstih)  případně dáme stavitelné vačkové kolo. Samozřejmostí jsou nová gufera ventilů. Vstřiky a lišta zůstane původní, rozdíl bude v dopravě vzduchu. Tady plánujeme osadit čtyřklapku z motocyklového motoru se vstřikováním. Druhou sadu kanálu pro vstřiky použijeme pro sběr podtlaku.

Nová spojka (zatím klasická), a úprava setrvačníku. Co se týče výfuku, svody 4-1, nechci přijít o katalizátor jednak je povinný i na soutěžích a jednak má pozitivní vliv na výkon.

Brzdy: Na přední osu by mělo jít montovat třmeny a kotouče z 307 HDI, vzadu bubny tak výměna za kotouče.

Podvozek: zatím se neví

Kdo by to dočetl až sem a chtěl vidět nějaké fotky přidávám odkaz na rajče.

https://vts-nogarage.rajce.idnes.cz/1.4_VTS/

Odesláno

Klec bude. Jen nejspíš ne tuto sezónu. Během práce na motoru postupuju s drobnosti -> jako třeba.. řadička, prodloužená o 8cm, prodloužené spodní rameno a nová hliníková konzola. 

20180419_201057.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Prave probiha demontaz poslednich dilu z motoroveho prostoru a bude se resit rez a zesileni napravy. Nejspis se nahradi stavajici vzpera mezi pevnymi rameny. Hlava uz je snizena, spocitana na 11.5:1 a ventily maji nova gufera. Jelikoz bude odebrano abs, bude hlavni brzdovy valec nahrazen  valcem ze 406.

20180430_160539.jpg

20180430_160625.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak uz mame novy brzdovy posilovac, polecene rizeni a objenane dalsi dily. Objednany jsou tlumice koni a pruziny Eibach pro, novy loziska, cepy atd.. atd. Tehlice s pouzdrem tlumice pujde rozlisovat od naboje, otryskat a na praskovy lak. Dale budu poptavat trmeny z 307 1.4 hdi (kotouce 266mm) kdyby je nekdo treba mel. :)

20180525_180021.jpg

20180525_102008.jpg

Odesláno

Na prášek neboli komaxit se vy... Stačí dírka a jede vše dolů. Nech otryskat a do zinku. Co tam chceš dělat na lisu? To musí  stačit slušný silný šroubovák a tlumič je venku. 

Odesláno (upraveno)

@greg myslel demontáž pouzdra pro uložení tlumiče z těhlice…. Nevím, s jakým přesahem to tam je, ale obával bych se destrukce....

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno
před 51 minutami, Hafity napsal:

@greg myslel demontáž pouzdra pro uložení tlumiče z těhlice…. Nevím, s jakým přesahem to tam je, ale obával bych se destrukce....

Sroubovakem širším roztáhne řez a tlumič vypadne. 

Odesláno

Milane! Při vší úctě, tam ŽÁDNÝ řez není.... Tam je roura pro tlumič v těhlici s nějakým přesahem a vlastní tlumič se v této soustavě upevňuje maticí....

Odesláno

Jojo tady je to jinak jak u treba u 306, 406. To co na fotce vypada jako tlumic je jen pouzdro. Tlumic je v nem, zvrchu stazen matici.

Odesláno
před 48 minutami, greg napsal:

Mel jsem na mysli rozlisovat naboje od tehlic. Napsal jsem to slozite. Komaxit je jen jine oznaceni praskoveho laku, ne? 

No tak to je jiná.... Ale v tom případě počítej s výměnou ložisek, ty prostě nezachráníš....

Odesláno

A co já do toho vůbec kecám, zjevně víš, co hodláš dělat....  A jen nás informuješ.... To jsem taky mohl poznat hned.... :) Tak ať se dílo daří.... :super

Odesláno (upraveno)

Díky. :) zatím nějaká ta akce v podbězích.. vůbec jsem si nemyslel že se bude vařit, ale co, alespoň je to pořádně..

edit: ty upálený dráty samozřejmě půjdou pryč :D

20180527_174644.jpg

Upraveno uživatelem greg
Odesláno

moc dobře to nevidím, ale zdá se mi, že svařuješ zdola nahoru :mrk--tak se vaří plechy od cca 5mm výše někde v kotlárně :), v karosařině zásadně shora dolů (je to tenký plech) a svar je pak zarovno s okolím (nemusí se nijak brousit) :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...