Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, po menším střetu s lampou jsem opravil svou 807mičku, náraz šel na levý světlomet a co se týče el. součástí tak světlomet to rozbylo na kusy a utrhlo to kostření ABS a ESP. Po opravě funguje vše jako předtím až na ventilátory klimatizace. Na pět sekund se všechny rozběhnou a dvě minuty zase neběží a takto se to periodicky opakuje. Diag hlásí že nesedí otáčky ventilátoru ale už nepíše kterého. během foukání foukají všechny ofuky i dozadu, lze ovládat otáčky, během nečinnosti display nereaguje. Je mi jasné že hádat na fóru kde je co špatně je věštba z křišťálové koule, mě spíš zajímá funkce celého systému abych mohl pochopit, jak vyzkoušet který ventilátor toto dělá. Kdyžtak mne opravte ale myslím že jsou tři ventilátory, jeden pro palubku a dva na A sloupcích které foukají dozadu. Díky moc za jakýkoli postřeh.

Odesláno

Len taký postreh....pomocné ventilátory v stĺpikoch fungujú pri teplote vyššej ako 10°C

Chyba asi bude v RJ....skúsiť vymeniť panel ovládania. Pozor VAN a CAN verzie sú nezameniteľné !!!

Okrem toho pri náraze mohlo dôjsť k poškodeniu ventilátora (nad nohami vodiča),presnejšie jeho PWM regulácie

Odesláno

Myslíš 10°C kde?  Zkusím konektory v panelu, to mne nenapadlo.

U řidiče je taky ventilátor? tedy jsou v autě čtyři? protože pokud ano tak se jeden určitě netočí :(

Odesláno

10°C myslená vonkajšia teplota.

Nad nohami vodiča je hlavný ventilátor...v stlpikoch 2 pomocné...takže sú 3...

Odesláno

Docela určitě vím že pomocné ventilároty běželi i když venku mrzlo a i když byl motor studený, jak jinak by se dostal teplý vzduch do druhé a třetí řady... Možná jsem to napsal jen špatně, klima běží, kompresor spíná, jen ty ventilátory se pořád vypínají. PWM moduly pro pomocné ventilátory vidím hned na úpatí A sloupků skrz mřížku, kde bych našel PWM k hlavnímu ventilátoru?

Návštěvník
Odesláno

Jestli ti kabinovej ventilátor občas je foukne a pak přestane, tak ho otestuj diagnostikou. Brácha u C8 to měl taky tak a ventilátor byl vadnej.

Odesláno

Ano, mám VAN ale to vím a teď se nasmějete...

včera jsem shodil kryty nad nohama řidiče abych se dostal k hlavnímu ventilátoru. Měřil jsem, zkoušel a furt nic tak jsem do něj vzteky bouchnul pěstí a ten všivák se rozběhnul :D  tak možná jen odskočený uhlík nebo nějaký kontakt ale od té doby co dostal po kebuli tak maká jak za mlada :D

každopádně díky moc za nasměrování, zvyklý ze 406ky bych ten větrák asi hledal na špatné straně.

Odesláno

To určitě udělám, všechno je to pěkně pokryté prachem, bude to chtít profouknout a namazat ložiska. U tohodle modelu je pylový filtr trochu nešťastně řešený takže se prach do klimatizace prostě časem dostane. Hodně jsem zvědavý jak vypadá radiátor a výpařník ale čistění plánuju až bude teplo.

Odesláno

Protože  bude prodřená kotva motoru, uhlíky tak nic moc a nedá se to rozebrat  a než se tím prasit  je lepší koupit t nový stiojí  cca 1500 kč  v druhovýrobě

• O 3 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...