Přejít na obsah

groollIT

Uživatel
  • Počet příspěvků

    67
  • Registrace

Vše od uživatele groollIT

  1. groollIT

    2.2HDi 98kW SWIRL

    Přidávám aktualizaci. Měnil jsem podtlakové ovládání swirl - prasklá membrána, ani se to nehlo. Je tam ještě podtlakový ovladač samosebou, který zamezuje ztrátě podtlaku při poruše, nepustí víc vzduchu, než je nutné. Po nastartování motoru se klapky zavřou a otevírají se vyrovnáním podtlaku, tedy na volnoběh má být ovládání zataženo směrem nahoru. Nad 1500ot/min pak padá dolů/vysouvá se.
  2. groollIT

    váha vzduchu

    Tak super. Mě neukazuje MAF vůbec nic. Respektive jednotka si generuje nějaké výchozí hodnoty. Blbý je, že mám z 50ti výmazů chyb 45 provedených. Při měření se na jednom vodiči drží chvíli 5V, chvíli 2V tak jsem z toho trochu zmatený. Mám ale ještě druhé auto, kde udělám rozvody, vyměním EGR a mohu začít měřit jak se to má chovat když je to v pořádku.
  3. groollIT

    váha vzduchu

    Ahoj, taky řeším MAF. 2.2HDi 94kW 2003 (807). Do váhy vede pět vodičů: Zelený je zem, fialový je plus (ten jsem měl přerušený) Tyto vedou do BSM kde jde zelený na zemnící svorku a fialový se spojuje s modrým vodičem, který napájí něco dalšího. Potom jdou tři zbylé vodiče z MAF přímo do jednotky motoru - úplně levý konektor prostřední řada pinů a jsou hned pod sebou. Mě hlásí diagnostika přerušený vodič nebo zkrat na kostru ale ani po natažení nového plus vodiče a vymazání chyby z řj jsem nedocílil úspěchu. Senzor mám v pořádku, mám dvě auta a ve druhém funguje bezvadně. Budu laborovat dál, snad není ta řj motoru v háji..
  4. Ahoj, přidám svou trochou do mlýna. Třeba to někomu pomůže. Dvě auta, oboje 807, oboje 2.2 HDi 4HW DV12TED4 94kW r.v. 2004 (naj. 438 000) - po cestě do chorvatska zůstávala občas svítit kontrolka motoru, bez chyby na displeji, PP2000 hlásí chybu: "EGR - množství vzduchu větší než požadavek". Po 5000km dojíždění už nezhasíná a za dalších 5000km se objevuje chyba "risk of partcular filter clogging" při volnoběhu a po výměně oleje a filtrů jede motor po zahřátí v nouzi. Zatím jsem zkusil zaslepit EGR na vstupu do sání, problém to ale ještě zhoršilo - nouzák příjde podstatně dřív. r.v. 2003 (naj. 270 000) - samovolně zůstávala občas svítit kontrolka motoru, bez chyby na displeji. Po absolvování emisí už nezhasíná a motor jede v nouzi, i za studena. PP2000 jsem zatím nepřipojoval, řeším brzdy a jiné věci. Zatím jsem zkusil jinou váhu vzduchu ale bezezměny. Časem doplním další info a postup. Mám výhodu, že mám k dispozici dvě auta, diag a kopu dílů na vyzkoušení.
  5. groollIT

    Oprava brzdového potrubí 807

    Jeste dodam, ze pro pohodlnejsi manipulaci jsem demontoval nadrzku na Eolys. Bohuzel pri tom doslo na zdevastovani totalne zrezlych drzaku nadrzky - nakonec se mi je ale podarilo pomoci svarecky, flexy a sveraku docela obnovit. Jo a jelikoz jsem tohle dodelal vcera v devet vecer a dneska se jelo do Zatce nemel jsem moc casu na odvzdusneni tak budu jeste muset bekdy honit bublinky.
  6. groollIT

    Oprava brzdového potrubí 807

    Tak mam hotovo. Obe trubicky maji origo holendr na podvozku mezi webastem a motorem a od holedrů az k zadnim kolum trpi na korozi. Nastesti jdou i v domacich podminkach vyndat docela pohodlne. Trubicka k levemu kolu jeste sla opravit, byla na dvou mistech jen povrchove orezla, tak dostala novy nater. Trubka k pravemu zadnimu kolu na hadry a pri vyndavani se mi u nadrze dokonce prelomila. Pravou (vrchni) trubicku jsem si tedy vyrobil znovu ze dvou peknych kusu, ktere jsem mel z rozebraneho vraku. Napojeni je u nadrze ale celkove je na tom podvozku dost mista dat holendr kamkoliv. Pertlovačku jsem si nakonec koupil za 650kč nejakou hobby na měd ale tenhle malý průměr v zeleze zvladne taky. Na fotkach moje rozpertlovani (kluk a holka) a tekouci trubicka.
  7. groollIT

    Oprava brzdového potrubí 807

    Myslel jsem to tak, že si s tím nebudu hrát pod autem, občas se nejasně vyjadřuju. Kdysi jsem na trabantu tohle dělal důlčíkem ale vypadalo to děsně a bůh ví, jestli to bylo funkční. Pertlovačku si půjčím.
  8. groollIT

    Oprava brzdového potrubí 807

    Pěkná práce. Holenrdy doma mít budu z rozebraného vraku, dokoupím u žluťáků jen tu spojku a vyzkouším si to na svěráku nanečisto. Pokud by mi to nešlo, dám to známému a alespoň bych mu připravil trubičky ať s tím nemá tolik práce. Pokusím se pak nahodit foto, každopádně moc děkuji.
  9. groollIT

    Oprava brzdového potrubí 807

    Holendrů je právě mrak druhů, nedokážu si vybrat, nerad bych aby uletěl ale zas bych vybral nějaký, se kterým se dobře pracuje. Na webu nacházím klasické převlečné šrouby ale i matice a i spojky, které mají více dílů než jen tři.. Trubka je v pořádku, na několika místech se odřela o okolí a tam začla reznout - je to třeba 2cm dlouhé místo, kde je na troud a dál je jako nová.
  10. Ahoj, dotaz na místní servisáky: Klasicky mi prorezla jedna z brzdových trubiček vedoucí k zadnímu třmenu. Je to na dobře přístupném místě kolem nádržky s aditivem. Mám náhradní trubičku ale ne celou, takže bych vyměnil jen to nejhnusnější místo, cca metr trubičky, kde mi to sákne a kde jsou i další potencionílně špatná místa. Moje otázka zní: jakou spojku pro brzdové potrubí byste mi doporučili? A eventuálně i čím poté ošetřit proti korozi. Moc děkuji. Tomáš.
  11. Ruka je na údery zvyklá (lidi nemlátím) takže pohoda.
  12. aktualizace: byla to poloosa, respektive homokineťák a vydržel ještě další dva roky a 50 000km než začak v rejdu chroupat a na dálnici se zadírat.
  13. Hlásím, že motor se po třech letech a 70 000km od památného úderu pěstí stále spolehlivě točí, krásně fouká a jde potichu.
  14. groollIT

    2.2HDi 98kW SWIRL

    Zlomený táhlo, nebo vydřený uložení pro tu kuličku už jsem viděl. Jeden tuten plastový bazmek mám pro sebe náhradní z rozebranýho auta co se mu potkal motor. Prakticky jakýkoliv větší únik podtlaku se projeví na ovládání podtlakovýho hejblátka na turbíně a stejně tak i na posilovači brzd - ten bývá taktéž živený podtlakem z vývěvy. Otestovat to jde jednoduše, projet auto při zavřených a při otevřených klapkách. Osobně jsem toto nezkoušel, popisovali to tady: téma Jinak vliv na víkon to má směrem dolů, vliv na emise to má ale zcela zásadní. Vrakáče bych se nebál, stojí to pár stovek a nedokáže to při selhání poškodit nic kolem sebe.
  15. groollIT

    2.2HDi 98kW SWIRL

    Mrtvost do 1500ot nezpůsobuje špatný SWIRL ale naopak správně fungující. Kvuli lepšímu proudění vzduchu do válců se SWIRL klapky na nižší otáčky zavřou a zamezí tak sání polovinou ventilů. Tím se snižuje sice výkon motoru ale zároveň i jeho kouřivost a vibrace, což je dobré pro FAP, dvouhmotu a další namáhané díly. Ty SWIRL klapky máš stále odpojené? Ve výchozím stavu jsou totiž zavřené, tak jestli nejezdíš jen na půlku sacího výkonu. Dá se to i trvale zaaretovat v otevřeném stavu, motor dost ožije ale je dobré ho nepodtáčet. Jezdím s 2.2 typ 4HW dlouhodobě za 7,2l ale je zabudovaný v 807mičce. K otázce, kde koupit SWIRL.. Tím myslíš podtlakový ovladač? no, na vrakovišti, je to membrána v plastový krabičce, není moc, co by se na ní podělalo, spíš jsem viděl, že se ulomilo táhlo.
  16. Podobné chování vykazovala nedobíjející Xsara kterou měl kolega půjčenou. Zkusil bych kostřící body od baterky, potom kostřící a plusové přívody k jednotkám a altíku. A samozřejmě předtím ještě kontrola svorek na baterii a měření při zátěži. Nabytá baterka nesmí jít pod 12V Ideálně by měla mít i při rozsvícených světlech víc než 12,5V.
  17. groollIT

    Novy klíč

    Ahoj, podělím se s čerstvými zkušenostmi... nejde o Peugeot ale Citroen (C4 LC 2006 1.6HDi), nicméně, postup bude stejný - původní klíč jsme neměli, jen jeden náhradní bez DO. Koupil jsem nový OEM klíč: https://www.stualarm.cz/z11081-nahr-klic-pro-citroen-433mhz-3-tlacitkovy-48ct007 1250korun i s dopravou, na Ali bude asi levnější, já spěchal. - immo jsem načetl standardně přes Diagbox obyčejným kabelem za 1500,- -DO se ale nedokázalo párovat. Takže jsem v Diagboxu přes ten samý kabel prolezl konfiguraci BSI (přitom jsem rovnou provedl vyřazení nesmyslů jako byla detekce podhuštění, která ve voze ani nikdy nebyla) a v konfiguraci vstupů a immo jsem našel kolonku "výrobce VF ovladače" nebo tak nějak. Originálně tam byl Tekton, na výběr bylo ještě Valeo a Johnson a světe div se, po přepnutí na Johnson už se párování podařilo na první dobrou. Zajímavý je, že auto mělo v originálu jen dvoutlačítkový ovladač - v tento moment odemykání kufru nereáguje, to zkusím ještě nastavit. Za ušetřený prachy dostane auto nový rozvody a žhavky
  18. Moc děkuju, PC tam fakticky tedy nebyl, pokusím se ho přes diag deaktivovat. Škoda že z toho nevyčtu klíček, holt zkusím pokus-omyl... Tohle šlo před nedávnem vyjet zadarmo, teď už je to placené že?
  19. Ahoj, můžu se na vás obrátit s prosbou o vyčtení dvou informací mimo Peugeot? Jde o Citroena C4: VF7LC9HXC74440578 Zajímá mne specifikace klíčku (DO, IMMO) - máme jen jednoho náhradního mrzáčka bez DO a chci koupit novej. Plus, jestli bylo auto vyrobené s detekcí podhuštění pneu a snímači v kolech - počítač pod volantem chybí a vypadá to, že tam nikdy ani nebyl, nicméně jej BSI hledá. Díky moc.
  20. groollIT

    Životnost P807 2.0 HDi

    Ahoj, vytáhnu kostlivce a doplním vlastní zkušenosti: P 807, 2005, 2.2 HDi 94kw FAP: na přelomu 2020/2021 najeto 385 tis. km hlavně dojíždění do práce 40km tam a 40 zpět. velké investice: 280tisíc - škrtící klapky 280tisíc - repas turbíny a nové tlumiče 290tisíc - FAP 320tisíc - dvouhnota - ložisko projelo přítlačákem Jinak klasicky spotřebák: 3x rozvody, 2x tlumiče a brzdy, 21x nový olej a filtry, 2x díly podvozku co se rozbilo: svíčka ve webastu, sirény klaksonu, ventilátor chladiče a nějaké drobnosti. Momentálně zlobí kontakty k posuvným dveřím (nejdou stahovačky, jeden zálek a jedna dětská pojistka), netěsní jeden vstřik a jsou načatý prahy.
  21. groollIT

    Diagnostika lexia

    Na revizi firmwaru jsem se nezaměřil, zkusím se podívat až budu zas u stroje. Auta napichuju dvě, ty co mám v podpisu a ta 807mička, ta ještě vloni fungovala - brouzdal jsem nastavením a chybama, načet jsem si immo druhého klíče a vymazal chyby opravených systémů. Vše v PP2000 ale teď to skoro mlčí. Ve středu koupím jinou, jednou použitou bazarovou jednotku a vyzkouším.
  22. groollIT

    Diagnostika lexia

    Ahoj, nepročítal jsem úplně všechno ale jako IT admin, když se setkám s tímto problémem (zařízení nebylo rozpoznáno) tak odinstalace celého USB řadiče !!pozor - je potřeba odinstalovat a zároveň zvolit zaškrtávátko "odstranit software ovladače" - jinak se nainstaluje zpět zas špatně... a stažení aktuálního driveru pro chipset daného notebooku. Bohužel sedmičky v kombinaci s DELLem obecně jsou k USB zařízením dosti nesnášenlivé. Desítky jsou na tom o poznání lépe. Máme na firmě dva notebooky DELL, které jednoho dne prostě přestali rozpoznávat tiskárnu, na kterou léta tiskli. Vyřešil jsem to updatem na W10, v tomto případě ale nevím.. Prosím ještě o pomoc/radu... Mám diagnostický kabel ACTIA P107415 - takový ten obyč za 2500,- full chip... Fungoval mi asi rok a půl což v mém případě je asi tak deset hodin práce. Asi měsíc jsem ho vozil v autě (bezpečně v přihrádce), abych mohl napíchnout auto, které jsem sháněl pro ženu. Když jsem ho ale potřeboval, tak s autem nekomunikoval. Po připojení ledka třikrát blikne a svítí, USB zařízení se rozpozná a nainstaluje (jak na WIN 7, tak na WIN XP), po spuštění Diagboxu v kabelu zacvakají relátka. Aplikace pro načítání dat o kabelu z něj vyčte typ i sériové číslo. Problém je ale to, že nezjistí VINko vozu a podaří se načíst jen jednu jednotku z celého vozu a to jen její typ a seriové číslo, k ostatním píše chyba komunikace, nečte chyby a celkově je taková pasivní, necvaká v ní jako tomu bylo na začítku. Pokud se v tom někdo rýpáte, nebo alespoň víte o někom kdo se rýpá, budu rád ža jekékoliv info, díky.
  23. Olda: určitě vyzkouším, jen se obávám že větší vůle se kterou lépe pohnu bude na diferáku, každopádně díky Hafity: že by singularita? ramena přesně vytuší že je za 4 mesíce chci vyměnit tak už se dopředu začne ozývat bouchání?
  24. Ahoj, moc prosím o radu s P 807 2,2 HDi 94kW... něco mi bouchá na přední nápravě, chová se to tokto: 1. ozývá se to jen v koloně když jedu po rovině nebo z kopečka těch 8-15km/h na neutrál 2. brždění, natočení volantu ani nerovnosti na bouchání nemají zásadní vliv 3. při přidání plynu bouchání ustane, při rozjezdu z 0km/h bouchne jednou 4. v jiném režimu není nic podivného slyšet, děje se to cca 4 měsíce a je to slyšet víc a víc 5. bouchání se ozývá v celkem pravidelných intervalech po cca 0,5sec jen se mění intenzita (jednou bouchne víc, pak méně, potom třeba skoro vůbec) Předloni byli měněny komplet tlumiče, vloni stabilizační tyčky+čepy a táhla řízení a před týdnem obě ramena. Dle mého názoru by to mohla být špatná poloosa, jen nevím, jak to vyzkoušet, při měnění ramen jsem si žádných vůlí nevšiml nebo by toto mohlo dělat ložisko? Díky moc.
  25. Nejsem typ člověka co by kvuli uhlíku nebo ložisku měnil celý motor.
×
×
  • Vytvořit...