Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chci si pořídit pohon pro dvoukřídlovou bránu,který bych si nainstaloval sám.Můžete mi někdo doporučit a jaké máte zkušenosti?

A taky uvažuji o shrnovacích vratech do garáže.

Děkuji předem za vaše postřehy :papa

Odesláno

Otvírání křídel dovnitř a nebo ven? Hörmann jsou super ale tahle dvakrát dražší. Chtěl jsem je, ale nedokázali udělat šikmý spodek. 

Odesláno
Před hodinou, Milan+ napsal:

Přesně jak píše  Péťa. Nad ničím jiným neuvažuj. Vrata snad nechceš roletu?  

Milane,proč ne roletu? :myslim :papa

Odesláno

Mame doma 2 garazove brany horman, a 1 vstupnu branu Horman.

Vsetko na 1 tlacitku. Kazdy vyrobca ma svoje, Ked budes mat vsetko od jedneho, nemusis mat 2 rozne DO.

Instalacia je jednoducha, nic zlozite, treba dopredu vediet, co kde bude umiestnene, pripojene, upevnene, aby potom neboli problemy s osadenim.

Odesláno

Každá věc se dá ovládat univerzálním ovladačem, třeba od Jablotronu, jeden dálkáč, čtyři tlačítka, dva přijímače s dvěma výstupy.

To co já tam mám už 14 let nevím, ale chodí to spolehlivě. Zkusím to někde zjisti, vím že to s elektronikou, která se dá slušně naprogramovat stálo asi kolem 9 tisíc.

Ten JABLOTRON fakt doporučuji už třeba jen k vůli tomu, že neveřejně drží záruku na dálkáče doživotně. Už dvakrát mě ho po x letech vyměnili, když se porouchal.

Odesláno (upraveno)

Jablotron sice trpělivě vyměňuje, ale kdo se s tím má furt babrat. Zvonkové tlačítko navlhne a zvoní pořád, případně vybije baterku. Už jsem řešil 3x - asi to kupují hotové z Číny.

Tady se obrať na Kobzu z Bludova, včetně vytipování vhodné techniky. 777 994 165. Montuje značku Kružík, ale i jiné. V každém případě ho oslov o cenu, možná budeš překvapen. Anebo se při jeho návštěvě něco nového dozvíš. Montuje vrata i markýzy.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno
před 18 hodinami, Pepito napsal:

Milane,proč ne roletu? :myslim :papa

Tak roleta je poměrně slabá, cca do 1cm. Docela hlučnější při zavírání. Když dáš sekční,tak desky jsou minimálně 30-35 mm,zateplíš s tím i garáž,eventualně  pak i strop co je za vraty a místnost nad tím. Svého času byly rolety i dražší než sekce,nevím jak teď. Když si pohlídáš akci,tak ten hermann ji má viceméně každý rok.  Mě konkrétně stoupla teplota v garáži v zimě o cca 4°C spíše více. Vše od nich funguje na stopro. Já z toho dostal ještě pryč depeha,tak byla cena luxusní.

Odesláno (upraveno)

Teď jsem dočetl - otevírání vrat ven... jsi na svém pozemku? Otevírání ven znamená pohony zvenku, anebo pod zem...

PS: ten Kobza je překvapivě dost levný. Už nám i tchánovi dělal tři instalace a dobrý.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Nemusia byť motory vonku, stačí vysunúť pevný bod za os pántov, k sebe, do cesty, a pekné sa to otvorí do von, ale treba rátať, že o to sa zuzuje priechodná šírka pre vozidlo. V pohode sa dajú stiahnuť návody k hormanu, a vytypovat umiestnenie, rozmery a podobne veci. 

Mam 1 kridlovu bránu, tuším 3,2 m šírka, 1 pohon horman, otváranie dnu, silnejší motor, a všetko v pohode. Keďže mám psa, ktorý rád skáče do brány, riešil som aj doraz aj zámok. Zámok horman 145€, premrštená cena, tak som našiel, 24 V za 20€, doraz a podobne veci, som kupoval z www.umakov.sk, ale majú aj pobočku v Cr, a e-shop, čiže dá sa vyskladať čokoľvek. Pohľadať dake foto ak bude treba, ale na Google je fotiek habadej.....

Odesláno
před 19 hodinami, P607Olda napsal:

Teď jsem dočetl - otevírání vrat ven... jsi na svém pozemku? Otevírání ven znamená pohony zvenku, anebo pod zem...

PS: ten Kobza je překvapivě dost levný. Už nám i tchánovi dělal tři instalace a dobrý.

To není pravda, já mám otevírání ven a pokud vybereš vhodný typ a namontuješ ho na vnitřek sloupku (trochu zúžení průjezdu) tak to funguje také. Jen obráceně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...