kexxo89 Odesláno 18. říjen 2017 Odesláno 18. říjen 2017 zdravím Vás páni.. občas sa mi na mojej 406-ke stava taká vec že keď chcem auto naštartovať tak nenaštartuje. kontrolky sa rozsietia všetky ako majú ale štartér si ani neškrtne.. zaujmavé je na tom to že keď otvorím kapotu a následne ju zabuchnem auto naštartuje ako keby sa nič nedialo. lenže dnes cez obed keď som mal ísť do roboty tak auto nenaštarovalo vôbec aj keď som skúšal fintu s tou kapootou niekolko krát. a najzaujmavejšie na celej situlácii je to že teraz večer keď som prišiel z roboty sadnem do auta a auto naštartuje na brnk ako keby nič. čo som tak ledoval tak sa mi to stalo vždy keď auto stálo dlhšiu dobu (napr. od večera do obeda na druhý deň) a bolo ak teplejšie.. keď prší alebo je zima a to môže byť aj -20 vždy to naštartovalo. som z toho jeleň. ak sa s podobným problémom niekto stretol tak budem rád za nejakú radu... je to 406 2.0 Hdi RHZ r. v. 2003 Citovat
mmartinkovic Odesláno 19. říjen 2017 Odesláno 19. říjen 2017 Môže to byť zaseknutý pastorok na starteri. Preto mohlo pomôcť buchnutie kapotou. Citovat
krtek 2 Odesláno 19. říjen 2017 Odesláno 19. říjen 2017 ked sa starter ani netukne mas pravdepodobne v nom zjazdene uhliky Citovat
Almanil Odesláno 19. říjen 2017 Odesláno 19. říjen 2017 Jako nouzové řešení může pomoct bouchnout přímo na startér, když nestačí trik s kapotou. A řešením je samozřejmě v tom to opravit může to být i nějaké zaseknutí nebo nečistota. Citovat
kexxo89 Odesláno 27. říjen 2017 Autor Odesláno 27. říjen 2017 zaujmavé je že teraz keď sa ochladilo tak zo štartovaním nemám najmenší problém.. nemohol by to byť len nejaký kontakt niekde??? Citovat
Almanil Odesláno 27. říjen 2017 Odesláno 27. říjen 2017 Jo může, ale k tomu bude asi stejně nejlepší startér vyndat, vyzkoušet mimo auto a uvidíš. Citovat
dýzl Odesláno 27. říjen 2017 Odesláno 27. říjen 2017 Na motoru LFY /benzín/ mně to taky takto zlobilo.Pak někoho napadlo auto roztlačit (měl ho půjčené syn do práce místo stošestého)-tak to zkusili a autí chytlo nadrc. Bylo špatné Hallovo čidlo-snímač otáček klikové hřídele-po jeho výměně zase chytá na 1!Ps měl jsem obavy ze špatné ŘJ či kabeláže nebo starter a nakonec to byla prkotina byť za 1000kč za nové čidlo!! Nwn zda-li je toto možné i na ropě!? Citovat
kexxo89 Odesláno 29. říjen 2017 Autor Odesláno 29. říjen 2017 Mal som raz ine auto 1.9 JTD a tam som mal zly ten snimac otacok. Motor tocil ale auto nenastartovalo. Tak neviem ci je to na HDi inak skusim pozriet. Dik za typ Citovat
krtek 2 Odesláno 29. říjen 2017 Odesláno 29. říjen 2017 (upraveno) musis pisat jasne bud starter toci a nechyta alebo starter netoci a nie ze starter ani neskrtne s kym neskrtne? sam zo sebou alebo s motorom? lebo potom pol vlakna onicom a nazov vlakna takisto 406 nestartuje ,nepis to dvojzmyselne napisem bud 406 netoci starter alebo 406 startuje ale nechyta a kazdemu je jasno Upraveno 29. říjen 2017 uživatelem krtek 2 jarokare, Hafity a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
kexxo89 Odesláno 2. listopad 2017 Autor Odesláno 2. listopad 2017 dobre poviem to takto... keď na auto svieti slnko tak štartér sa ani nepohne. musím otvoriť kapotu a poriadne ju zabuchnúť aby sa štartér pohol a následne naštartoval motor... napsal som to dosť jasne??? Citovat
krtek 2 Odesláno 2. listopad 2017 Odesláno 2. listopad 2017 ano teraz uz je to uplne jasne , rady si dostal na 99 percent je problem v starteru Citovat
PaKr Odesláno 11. říjen 2018 Odesláno 11. říjen 2018 Tak i mě pravděpodobně opouští starér,jen jsem se chtěl zeptat, jestli musím sundat i sání nebo se to dá zvládnout i tak?Motor 2.0.16V 97kW , rok 96. jinak který bych měl vzít? nejde o to jestli Valeo, Bosch, mag - marelli nebo hella ( o nějakých " bezejmenných" neuvažuji), ale spíše o to který konkrétně http://www.autodily-milnicek.com/cs/tdc/peugeot/406-(8b)/20-16v/starter/1-88-1477-5231-100010|100353|100359 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.