Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno
před 4 hodinami, rhinos napsal:

a když už by nad tím člověk i přemýšlel...

https://youtu.be/GKbqKjOz0yY

Nejlevnější co jsem našel je za 250k
Před koncem životnosti vlastně neprodejné
"palivo" vyjde v podstatě nastejno jako s benzínem/naftou
U nabíjení musím plánovat a vědět jestli zítra pojedu...
No a za 250k bych sehnal něco dost většího. Tohle na moje nákupy a převozy sebe a věcí moc nestačí

Hele jako dávat sem Hrubise, spalováka tělem i duší, to už můžeš rovnou citovat Nývlta, Dvořáka a spalovací hvězdu autosalon tv Pepu Vrtala. Já mám Ondru Hrubiše docela rád, ale u BEV je mimo mísu, ten test ZOE je objektivní tak z 1/3. Ale musím ho pochválit, začíná se pomalu ale jistě orientovat, jak dělali čerstvě představení Tesla Model S Plaid, což v Autosalonu TV prosadil s Hrubišem Ondra Hunčovský z Teslička.cz Tam až na pár nepřesností je drtivě vše pravda.

Nabíjení neplánuješ, každé ráno a po směně máš plnou. U paliva kecáš, ta auta jezdí v přepočtu za 1-2 litry benzínu na 100 km. Životnost je neomezená, dokud to nezreziví. Baterky mají 8 let nebo 160-200 tis. záruku, že nespadnou po 80% kapacity. I ten můj prďola měl 5 let a 60 tisíc a dodržel to, a to byl BEV pravěk. Cokoli většího jsou Leafy, zejména II.generace s 30 nebo 40 kWh baterkou.

Odesláno (upraveno)

Hele ty lhari, uz sis nekde doshledal tu statistiku, ze drtiva vetsina z 5.3 milionu zamestancu muze dobijet v praci z FVE zdroju zamestnavatele? Nejak si to promlcel. Lhari, sup sup. Cekam na to.

@Radek Hurvajz vzhledem k tomu. ze Caps lock jaksi v podobnem pripade na poslednich 3 strankach pouzil opakovane, tak naprosto jasne lze, ze si nevsiml. Ale tak to se lharum stava, ze lzou porad. Tedy jeho "omluva" je jen dalsi lez.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno
před 3 hodinami, Medvěd napsal:

Ještě douška ohttps://www.fiat.cz/500-electric/elektricka-500-hatchback/specialni-serie příkladu kladného vztahu k elektromobilu

Předseda jednoho z Ford klubů je hrdým  vlastníkem Ford Edge. No a protože bydlí ve vesnici za Prahou v rodinném domku a protože coby podnikatel musí jezdit často do Prahy, pořídil sobě ojetou elektrofonickou Pandu. Využívá jí na cesty do hlavního města, kde ZATÍM ještě stále MŮŽE parkovat kde se mu líbí - nejen že nemusí řešit modré zóny, ale samozřejmě vůči Edge i jednodušejc zaparkuje (o ceně za cestu 3,0 béňo se ani nemá cenu zmiňovat). Dojezd cca 150 km mu na jeho potřeby dostačuje, každý večer Pandu doma v garáži dobije a kdykoli do tý Prahy a z5 doskáče.

Edge má ale doma na výlety s rodinou, páč to si Pandou neumí představit 

Ojetou bev Pandu fiata? Ale taková neexistuje. Jsou hybridy a v plánu BEV Panda. Co je pro město a dizajnově super jsou starší 500e z USA, dováží je třeba pražský Protech . Nový BEV Fiat 500 new je cenový průšvih.

Odesláno

tak si to teda shrňme všichni jsme blázni a jen Radovánek je letadlo😂
Nechceš si na to založit nějakou VŠ nebo politruckou stranu? Aby nám neuvědomnělým vysvětlila co si máme myslet a jak správně emobilně žít?😜

Odesláno
před 2 hodinami, sitler napsal:

Mne nevadej elektromobily jako takovy. Me neskutecne serou a vytacej ulhany vnucovaci jediny "spravny pravdy" a fanaticky magori. A jeden presne takovy, totiz ulhany fanatik, se tu pravidelne projevuje a ve velkem tu otevrene lze... 

Jinak proti elektroautum nic moc nemam. At jsou, umim si predstavit mnoho uziti, kde jsou vice nez vhodne a i daleko lepsi nez spalovaky. Ale proste to neplati vseobence a pro kazdeho.

Jenže ty označuješ lží i fakta. 

Odesláno
před 2 hodinami, ozzy56 napsal:

@rhinos  k videu--když vidím debila co musí pustit volant, aby zvládl i mluvit, tak končím 🙈

jinak jsem s tím ZOE jezdil a už by mi takové auto stačilo, ale fungl nové a za 450 max., 8 let záruka, cenu myslím ohledně velikosti auta, no a k tomu  před domem parkovací místo se zásuvkou :super, (což by mělo vyřešit město-obec),  pak ho  jdu zítra objednat 👍

Ta cena by tam spadla, kdyby na to spaloací autodebilky u malých aut zvysoka víme co. Dcera Škoda zastavila výrobu CitiGoe, stejně jako syn Seat Mii, s baterkou 36 kW, za 420 tis Kč s DPH v základu to bylo super. Matka VW ponechala jen stejný eUp, ale za 605 tisíc. Mezitím přišla za 500 BEV Dacie Spring, fakticky předražený čínský Renault K, tak proč by Fiat 500 a Renault ZOE zlevňovali, že? Nabíjení v lampě nebo u zaměstnavatele, jen 2-3 kW obyč zásuvka..

Odesláno
před 1 hodinou, oddie napsal:

Krásná čerstvá zkušenost kolegy, co si velmi nadšeně a ještě víc neuváženě pořídil na dojíždění tříletého elektrického Smarta. Zaplatil si k tomu i jakousi prodlouženou záruku či garanci nebo co to bylo, u nějaké německé společnosti, nadšeně jezdil asi půl roku, načež se auto při cestě do Německa na letiště odmítlo nabíjet. Z Německa se tedy vrátilo na vleku, přistálo v autorizovaném servisu a tam dlouho nemohli na nic přijít, až nakonec prý snad nějaký svodový odpor ve VN části nebo co, oprava kolem 100tis Kč. OK, pokryto krycím dopisem, nicméně auto se ze servisu nevrátilo, protože po této opravě tam vyskákalo milión dalších chyb. Verdikt servisu - nutná výměna motoru (!) za dalších 100tis, pojišťovací společnost prohlásila, že záruka už skončila a platit už to nebude, a smolík. Suma sumárum, v servisu stojí už půl roku drahá králíkárna bez budoucnosti. Jsem docela zvědavý na další řešení, nikdo jiný to neopraví, soudit se o to je běh na pár let s nejistým výsledkem, a pokud to zaplatí z vlastní kapsy a pak strčí do bazaru (věřit tomu krámu už asi nebude), stálo by ho těch pár tis najetých km bratru tak 300tis Kč. Radu pro něj nemám, můžete nějakou zkusit vy 😇 

Bohužel neuvážený nákup. O těch Smartech se to ví, stačí číst fóra. Autorizovaný servis s tím umí kulové. To se taky ví. Smarty BEV umí ostravský smartdily kolega Teslista a Smartista Jirka Gregor s manželkou . Když náhodou neví, pomůže jim Martin Duži nebo Franta Kubiš mladší, oba letití uživatelé Smart ED. Ať se jim ozve a odvolá se na mne.

Odesláno
před 20 minutami, Radovanek napsal:

Ojetou bev Pandu fiata? Ale taková neexistuje. Jsou hybridy a v plánu BEV Panda. Co je pro město a dizajnově super jsou starší 500e z USA, dováží je třeba pražský Protech . Nový BEV Fiat 500 new je cenový průšvih.

O. K. Asi to teda bylo to pětikilo. Já si pamatoval na 100% malej FIAT a určitě ho kupoval jetýho 

Odesláno
před 1 hodinou, radim.1008 napsal:

To abych se zeptal u nás ve firmě, když jsme ti dodavatelé do rozvodných sítí, pro fotovoltaiku, větrné elektrárny a členy velké mezinárodní skupiny se sídlem v Barceloně proč si berou na operák Octavie a né ty bzučící baterkáče. :myslim A proč nemáme na parkovišti X zásuvek, když se nedávno o jednu řadu rozšiřovalo a bude se budovat další menší, protože prostě není kde parkovat. MHD sem skoro nejezdí a na kole i v zimě, kdy je tu klidně 20cm sněhu...Ty doby, kdy na každou směnu jezdil šichťák jsou už naštěstí pryč. I když čím dál víc mě začíná připadat, že se nenápadně zase vrací.

Ještě bych se měl zeptat proč ČEZ má plnou kapacitu a plánovaná fotovoltaika na střeše největší výrobní haly by nešla připojit. :myslim Ona teorie a osobní zkušenost z vícero míst poněkud kulhá na jednu nohu. 

Bral bych kdyby si to určil trh a každý si mohl zvolit, co je pro něho to nej. Dříve taky když přišla auta nenařizoval nikdo koně dejte do salámu a teď si nakupte automobil. Prostě se to vyvinulo a kdo na něho měl, ten si ho pořídil. 

Protože kovářova kobyla chodí bosa, jste dcerka a musíte poslouchat španělskou matku. Vedení v ČR jsou nájemní manažeři, jste korporát a aktivita se trestá. Tak to prostě je, jste levná investice s cílem skat prachy, dokud to teče.

To s parkovištěm je smutná ukázka důsledků těch příčin, stejně jako s MHD. Kdy Váš CEO naposledy pokecal se starostou/primátorem. Z Hospodářské komory máme tu zkušenost, že šutr poklepe ministr, halu otevře ministr s hejtmanem a na místní se prdí, mají být rádi za nová pracovní místa a neřvat kvůli kamionům pod okny. Páč vlečka železniční u haly není.

ČEZ Distribuce myslíš, státní triopolní moloch, s problémy připojil už halu, jak je obvyklé. Takže připojí, ale bez přetoků. Páč se to na dráty nevejde.

Ano, trh tu není a nikdy fakticky, snad s výjimkou devadesátek, nebyl. Jen regulace všeho druhu a státem legislativou chráněné oligopoly. Baťa si vybudoval železnici i plavební kanál a otevřel doly, aby mohl ve Zlíně existovat. Protože mohl. Dnes mu to zarazí územní plán, město, kraj, silnice ŘSD, železnici SŽC, vodu Povodí Moravy, ČEZ či EON Distribuce, v plynu podobně, samý stát všude. A vše komplet navrch zelení všeho druhu.

Odesláno

vidíš to Radovánku takhle by to bylo lepší.

Poradit a ne to jen brát na hroty😉
Já bych si třeba strašně rád výzkoušel nějaké rozumné eauto na delší dobu jak by se s tím dalo žít.
Aby to ale mělo rozumnou velikost v které odvezu ještě aspoň dvě děti.
To třeba ten Fiat není.
Co třeba nějaká půjčovna co na tom primárně nebude chtít vydělat ,ale zpropagovat nenásilně tyto auta.
Mě se třeba neskutečně líbí Honda E. To j fakt nádherné auto a pro mě už v docela rozumné velikosti

Odesláno
Před hodinou, Pe.Tr napsal:

tak pred firmou nam stoji nova super hyper nabiječka ( za dotace ) , bohužel naproti přes ulici areál přepravky GLS již ČEZ z kapacitních důvodů odmítla připojit.... vzhledem k tomu k čemu se společnost zavázala, tedy obnovou vozoveho parku za elektriky ( tusim ze komplet v evrope snad ku roku 2024 nejpozdeji) , si aktualne hledá nové místo pro depo ....

Viz výše, problém státního distribučního triopolu. Ale řešitelné to dávno je, prostě je kopnout do řitě. Svoje fve, akumulace, pokud je plyn na topení a vodu tak kogenerace a samozřejmě řízení odběru, prvotně barák a pak nabíjení. A dokonce lze jistič snížit. Jen to musí dělat fachmani, ne nýmandi ve stylu vyšší odběr a dost.  Třeba Young for energy v ostravském Adleru (dnes Malfini) Teslisty Hausenblase, spoluzakladatele Liftago..

Odesláno
před 44 minutami, Radovanek napsal:

Jenže ty označuješ lží i fakta. 

Naprosto jednoznacne jsem te konfrontoval s tvou lzi. Doposud jsi tu svou lez nedokazal vubec nicim podlozit, jen hromadou blbych kecu. A tak je to u tebe normalne. Lzes, prumerujes, zobecnujes. Nic vic. 

Dokud sam neuznas, ze jsi lhal a neomluvis se, nebo prokazatelne tu svou lez nepotvrdis verohodnymi zdroji, dal te tu budu titulovat lharem. Nic jineho totiz nejsi.

Odesláno
Před hodinou, sitler napsal:

Hele ty lhari, uz sis nekde doshledal tu statistiku, ze drtiva vetsina z 5.3 milionu zamestancu muze dobijet v praci z FVE zdroju zamestnavatele? Nejak si to promlcel. Lhari, sup sup. Cekam na to.

@Radek Hurvajz vzhledem k tomu. ze Caps lock jaksi v podobnem pripade na poslednich 3 strankach pouzil opakovane, tak naprosto jasne lze, ze si nevsiml. Ale tak to se lharum stava, ze lzou porad. Tedy jeho "omluva" je jen dalsi lez.

Jsi nemocný. Škoda. Nevidíš. Neslyšíš. Sám si hledej své nesmysly, mi stačí dívat se na mapy  co je kolem továten. Parkoviště. Ta čirá nenávist je trapná. Ano, uklikl jsem se, a co?

Odesláno
před 51 minutami, rhinos napsal:

tak si to teda shrňme všichni jsme blázni a jen Radovánek je letadlo😂
Nechceš si na to založit nějakou VŠ nebo politruckou stranu? Aby nám neuvědomnělým vysvětlila co si máme myslet a jak správně emobilně žít?😜

To je ale Vaše obsese, že Vám někdo něco nutí. Nenutí. A ignorace faktů s tím souvisí. Když Vám Puťka zavřel kohoutek, ječeli jste. Zase je to +- v pohodě, ale nepoučili jste se. Elektromobilita je součást samovýroby energie, soběstačnosti a nezávislosti. To je celé.

Odesláno (upraveno)

patologicky lhar no... "prej se uklikl" jojo, kvuli zlomenymu ramenu nevidi na monitor a behem psani a oznacovani na tucne si nevsiml, ze opakovane pise s capslockem... Jasne no.

A samozrejem pouzivas klasicku argumentacni faul vsech lharu. "Ja ti to nebudu hledat, najdi si to sam". Jasne. NMajit si sam neexistujici vec...  Klasicky argumentacni faul v okamziku, kdy vis, ze nemas v ruce vubec nic.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno
před 48 minutami, Radovanek napsal:

Bohužel neuvážený nákup. O těch Smartech se to ví, stačí číst fóra. Autorizovaný servis s tím umí kulové. To se taky ví. Smarty BEV umí ostravský smartdily kolega Teslista a Smartista Jirka Gregor s manželkou . Když náhodou neví, pomůže jim Martin Duži nebo Franta Kubiš mladší, oba letití uživatelé Smart ED. Ať se jim ozve a odvolá se na mne.

Díky, předám.

Odesláno
před 14 minutami, Radovanek napsal:

Viz výše, problém státního distribučního triopolu. Ale řešitelné to dávno je, prostě je kopnout do řitě. Svoje fve, akumulace, pokud je plyn na topení a vodu tak kogenerace a samozřejmě řízení odběru, prvotně barák a pak nabíjení. A dokonce lze jistič snížit. Jen to musí dělat fachmani, ne nýmandi ve stylu vyšší odběr a dost.  Třeba Young for energy v ostravském Adleru (dnes Malfini) Teslisty Hausenblase, spoluzakladatele Liftago..

bavím se o nabíječkách s nabíjecim výkonem 160kW ... to by byl asi trošku jiný FVE ostrov ne?

Odesláno
před 22 minutami, rhinos napsal:

vidíš to Radovánku takhle by to bylo lepší.

Poradit a ne to jen brát na hroty😉
Já bych si třeba strašně rád výzkoušel nějaké rozumné eauto na delší dobu jak by se s tím dalo žít.
Aby to ale mělo rozumnou velikost v které odvezu ještě aspoň dvě děti.
To třeba ten Fiat není.
Co třeba nějaká půjčovna co na tom primárně nebude chtít vydělat ,ale zpropagovat nenásilně tyto auta.
Mě se třeba neskutečně líbí Honda E. To j fakt nádherné auto a pro mě už v docela rozumné velikosti

To dělám celou dobu. Zkus HoppyGo, najdeš tam klidně 40 BEV různých značek, když dáš odběr kdekoli v ČR. Ale nečekej u novinek a současně technologických dinosaurů - současně dizajnových - nesmyslů, což je právě ta Mazda MX30, že tam toho budou mraky. Kecy jako Je to především Mazda a až pak elektromobil jsou stejné, jako když jsem testoval krátce Jaguar. Technologicky mínus 10 let.

Jinak ten starší fiat je právě vzadu jen pro ty děti. Malé.

Odesláno
před 3 minutami, Pe.Tr napsal:

bavím se o nabíječkách s nabíjecim výkonem 160kW ... to by byl asi trošku jiný FVE ostrov ne?

Ani ne. Prvotně bych se ptal proč 160 kW, zda s tím chcete nabíjet náklaďáky, pak kolik, denní nájezdy atd. Taky si nekupuješ nákladní, ale osobní auto, i když jsi se už třeba 4x za život stěhoval. Proto říkám fachmani jsou třeba, ne nýmandi. Řekneš mi například 3 náklaďáky á 300 kWh baterka, auta stojí 10 hodin denně, stačí tedy nabíjet max. 900 kWh po dubu 10 hodin, tj. 90 kWh za hodinu, to je 5 červených pětikolíků 400V 32A s výkonem 22 kW každý, které tam určitě máte, dokonce i 64A. A rázem jsi požadavky a cenou jinde. Prostě takhle se to dělá, maximálně se využívá stávající infrastruktura a příkony, doplňuje se vlastní výroba a akumulace, dělá se to hlavou.

Odesláno

14x eActros kapacitou baterií 448kWh každý samozřejmě a 20-25 edodávek (je ještě neupřesněno)  , pohyb kolem prahy a širší centrum  . Moc si to představit neumím ....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...