Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdárek.

Nemá někdo nějaké informace o připravované ekoligické dani (či platbě, nebo jak to nazvou) za auta podle stáří a ekologické zátěže na živ. prostředí.

Prá to má být od 1.1.2007 a platba na staré vraky kterých je to povícero má být až 7000 kč/rok.

Odesláno

Pochybuju, že něco takového někdo schválí před volbama, a na stránkách MŽP (www.env.cz) jsem na letmý náhled na nic podobného nenarazil, nicméně něco takového už tu mělo být dávno, a to že to tu ještě není je jeden z důvodů - by? ne jediný - proč zdejší vozový park připomíná spíš smetiště.

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Něco o ekologické dani: http://www.finexpert.cz/Magazin/AR.asp?ARI=4648

leč o automobilech ani slovo;)

Dobrej odkaz. Autor konstatuje, že výjímka končí s koncem roku 2006, ale před volbama se to nikomu nehodí do krámu, a na stole není ani hrubý nástin toho jak by to mohlo vypadat. Klasika... jsem zvědavej, jak někdo na poslední chvíli zpatlá nějakej neuvěřitelnej zbastl :(

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Původně zaslal: Kurt

Něco o ekologické dani: http://www.finexpert.cz/Magazin/AR.asp?ARI=4648

leč o automobilech ani slovo;)

Dobrej odkaz. Autor konstatuje, že výjímka končí s koncem roku 2006, ale před volbama se to nikomu nehodí do krámu, a na stole není ani hrubý nástin toho jak by to mohlo vypadat. Klasika... jsem zvědavej, jak někdo na poslední chvíli zpatlá nějakej neuvěřitelnej zbastl :(

Neboj se oni to zase :onějak:o vymyslí a toho se obávám zase já:bojim

Odesláno

No v tom Německu už to maj dávno, skoro bych řek, že většina návštěvníků tohoto fóra ještě tahala kačera, když už Němci platili KFZ-Steuer...

EDIT: připomněl bych jeden příspěvek ohledně plateb v Německu, když se tu kdysi probíral vstup do EU a tehdejší naivní představy o dovozech a provozu aut:

http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?tid=3580#pid36415

[upravil dne 1/19/06 oddie]

Odesláno

Já se jen těším na to, až se zase někdo nas..e, udělá stávku, pochytá tyhle rádoby myslitele a kopne je někam do hajzlu... Možná je to jen můj blbej názor, ale tak nějak to vidím. Vždy? už je to směšný...

Odesláno
Původně zaslal: Hadra

Já se jen těším na to, až se zase někdo nas..e, udělá stávku, pochytá tyhle rádoby myslitele a kopne je někam do hajzlu... Možná je to jen můj blbej názor, ale tak nějak to vidím. Vždy? už je to směšný...

Aha, hm, \"někdo\" se nas..e a udělá stávku? Nic proti, ale tohle ultranaivní očekávání mi připomíná trochu hořkou, ale o to víc reálnou anekdotu:

Byl jednou jeden podnik a v něm čtyři zaměstnanci,

kteří se jmenovali Každý, Někdo, Kdokoliv a Nikdo.

Jednoho dne bylo třeba splnit důležitý úkol a Každý si

byl jist, že to Někdo udělá. Mohl to udělat Kdokoliv, ale Nikdo to neudělal. Někdo se rozlobil, protože to přece byla práce pro Každého. Každý si myslel, že by to mohl udělat Kdokoliv, ale Nikdo si neuvědomil, že to Každý neudělá. Nakonec Každý obviňoval Někoho, že Nikdo neudělal to, co mohl udělat Kdokoliv...

A jen tak mimochodem, za chvíli jsou volby. Podle čeho se asi tak bude volit, že by si moc lidí pamatovalo, co kdy kteří zástupci předváděli, či se to vezme zas jen podle líbivosti reklamní kampaně, které tak dobře funguje na nákup pracích prášků? Aby se pak následně stejně jen nadávalo, že všechno stojí za ho...?

Odesláno

Před volbama to jistě nebude, to má Oddie pravdu. Ono to vyplave na povrch až po nich, samozřejmně.

Jen jestli někdo se nedočetl o případném zvažovaném sazebníku, aby člověk už mohl dopředu to trochu rozdýchat že to bude další výdaj na auto.

Prý je to na snadě a v rámci integrace s EU zřejmně nevyhnutelný. Otázka jestli to bude mít zásadní důsledek na motoristovu kešeňu.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Byl jednou jeden podnik a v něm čtyři zaměstnanci,

kteří se jmenovali Každý, Někdo, Kdokoliv a Nikdo.

Jednoho dne bylo třeba splnit důležitý úkol a Každý si

byl jist, že to Někdo udělá. Mohl to udělat Kdokoliv, ale Nikdo to neudělal. Někdo se rozlobil, protože to přece byla práce pro Každého. Každý si myslel, že by to mohl udělat Kdokoliv, ale Nikdo si neuvědomil, že to Každý neudělá. Nakonec Každý obviňoval Někoho, že Nikdo neudělal to, co mohl udělat Kdokoliv...

Dobrá anekdota :D:super

Odesláno

Odklad je do konce roku 2006 - mmch. odklad znamená, že už se to mělo platit dávno, to je tak na okraj - takže od 1.1.2007 něco takového reálně hrozí, páč další odklad asi těžko někdo vyjedná - nevím, jak by ho asi tak zdůvodnil. Vzhledem k tomu, že se to bude řešit klasicky na poslední chvíli, vyjde z toho evidentně nějaký paskvil - nedivil bych se, kdybychom museli kromě dokladu o pov. ručení vozit ještě další doklad o zaplacení KFZ... no to bude fakt ještě p..el. Co se sazeb týče, vzhledem k tomu, že není ještě ani hrubý návrh koncepce konstrukce toho poplatku, lze to jen tipovat jako Sportku. Pokud by se vzala věc obvyklá v zahraničí, tam tam je sazba funkcí objemu a emisní třídy - tedy čím větší objem tím víc, a čím horší emise tím víc. Co z toho udělají naši milí zákonodárci lze těžko tušit, ale těch 7000 za starého velkého diesela neplnícího ani Euro I bych viděl i docela reálně - v Německu něco takového vyjde tuším okolo 500Eur... pro staré š105-120 by to mohla být tak polovička, aby to nevyvolalo sociální bouře - ale to je fakt jen tipovací soutěž. Jinak vzhledem k dost mizerné morálce okolo placení pov. ručení si nedělám iluze, jak se asi bude platit tohle - a pokud to dají zas jako podmínku k jakémukoliv úkonu v registru, jako to udělali s pov. ručením (a je to stejně k ho...), bude to zas další buzerace. Jinak ale sama myšlenka plateb podle toho, jak moc je dotyčná plechovka škodlivá životnímu prostředí - jestli moc a nebo ještě víc - je podle mě správná.

Odesláno

Ja taky s touhle dani souhlasim.

Jsem zvedavy jak to odstupnuji.

Nevite kde by se dala vycucnout tabulka podle kodu motoru a splneni emisnich norem (pro Peugeoty)?

Odesláno

Jen tak mimochodem, jestli se to schválí, tak já budu se svojí plechovkou asi v té nejhorší kategorii a budu platit nejvíc - by? mám v křápu motor plnící Euro II, je to nacpané v kastli se starými papíry, v kterých o tom není ani zmínka, no a co je psáno...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...