Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Adaptér US-EU

Dave_k

Recommended Posts

Odesláno

Scháním adaptér (redukci) z US zásuvky na EU zástrčku.

Prostě abych naše zařízení mohl zapojit do US zásuvky.

Koupím nebo jen na zápůjčku.

Zn. spěchá

Odesláno

To by měli mít v běžné elektře. Jen pozor, v américe mají 110V. Jsou divní... :D

Odesláno

Myslím, že jemu jde o opačný adaptér, tj. US spotřebič do EU zdi :myslim Aha, tak sorry, špatně čtu. Ty, co chce, máj opravdu všude. Nejlíp univerzální na EU, UK i Evropu/Švýcarsko, myslím třeba EMOS?

Odesláno

O těch 110V vím a mám zkontrolováno. ;)

Veverka: on pochopil dobře a ty špatně. Potřebuju šťávu z US zásuvky pro EU spotřebič.

Odesláno

Nejprve zjisti, zda Tvůj přístroj pobere 110V - většina dnešních PC zdrojů a nabíječek s tím nemá problém - pak potřebuješ jen překlopit US kolíky do EU kolíků a stačí koupit např. toto:

https://www.alza.cz/c-tech-omega-220-250v-us-eu-uk-zastrcka-1x-usb-d4391955.htm?o=3

Pokud ne, většinou klasické přístroje, např. fén (nemají "pulsní" zdroj) na 110V a 60Hz nejsou připraveny a musíš koupit nejen redukci ale kompletní transformátor napětí. Ty jsou ve zcela jiných cenových relacích.

Blíže  si přečteš např. zde http://www.cestovani-po-usa.cz/pages-cz/elektricka-sit-a-zasuvky-v-usa-americe.html

Odesláno

Na půjčení bych určitě měl, ale jen pošta k Tobě a pak od Tebe zpět vyjde na tolik, že se Ti vyplatí se zastavit v té elektře nebo na letišti.

Odesláno

To máš pravdu. Ten spolek co si říká "Česká Pošta" nerad sponzoruju.

Jsem doufal v někoho z Pardubic, HK, Brna nebo na cestě Brno-Svitavy-Holice.

Něco se mi snad rýsuje.

Díky

Odesláno

Nabídl bych svůj, ale mám ho v Praze (kde teď stejně nejsem) a nevím najisto,  jestli umí US zásuvku. Sorry ;)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...