Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chtěl bych se informovat i když jsem toho už hodně pročetl na netu, zda někdo z Vás nemá jakékoliv zkušenosti s Nutriční poradnou/poradcem a následným výsledkem.

Děkuji Antonín.

Odesláno (upraveno)

Oops.

Jedna moje známá dělala. Při jejím stupni moudrosti jsem se tomu dost divil, ve fitku (jasně řečeno, moc chytrá není a chce někomu radit). Teď trochu přibrala, celkem dost. Její máma byla taky tlustá.

Já ti poradím: celkově jez míň (poloviční porce), více jez zeleninu, rajčata. Večer málo (jeden krajíc chleba) a hlavně před 17. hodinou. A drž se svého rozumu. A nic za radu nechci (taky důležité - poradci bys musel zaplatit pár stovek ze stejnou radu).

To je strašné - takové rady.:aut Ale vlastně - píšu ti reálnou odpověď ze svého okolí.

A pokud se ti moje odpověď zdá zmatená, tak napíšu jasně: jsi si jistý, že ten poradce toho ví víc než ty? Anebo si poradce jen přečetl pár příruček a teď od tebe chce peníze. Možná nikoli za radu, ale chce ti prodat potravinové doplňky (předražené a kdoví co obsahují).

PS:koukni na svoje rodiče, pokud jsou tlustí, tak asi budeš taky...

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

A rada druhá, také zadarmo :D 

Pokud máš sedavé zaměstnání, tak trochu toho pohybu. Občas nějaká ta svižná půlhodinová vycházka, jestli bydlíš v paneláku ve vyšším patře, tak chůze po schodech. Doma trošku těch kliků a sedolehů a váha se určitě znormalizuje. 

Manželka už do nutričních poradců a jejich rad nacpala spousty tisícovek a nic moc převratného jí neřekli. A hlavně jejich rady na počítání kalorií a zkoumání přesného složení potravin byly tak složité, že to manželku stejně nebavilo a preventivně se na své hubnutí po měsící vybodla. Pár rad od nich možná bylo užitečných, ale stejné info najde i na netu v diskuzích na toto téma. 

Já se v mém případě řídil selským rozumem jak popisoval Olda. Nepřežírat se, nejíst vyloženě každý den koláče, čokolády a pod. Přidat ovoce (potlačí chuť na jiné méně zdravé sladkosti) a zeleninu. A trochu se hýbat a cvičit. U mě to zafungovalo perfektně. Zato manželka pořád potřebuje návody, rady, poradce a je na tom pořád stejně. Ale to je už trošku jiný příběh... 

Odesláno (upraveno)

Se mi zdá, že "pokec" má úspěšně našlápnuto konkurovat e-miminu a podobným tlachárnám :D:D:D

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Tony Stark ,trochu to rozvěď,než se tu ostatní rozvášní ...nutriční poradna má být pro koho konkrétně....?

tahal jsem tam lidi s rakem,co potřebovali přibrat ,i ženský ,co to měly trochu jinak nastavený v hlavě ,mockrát jsem ty věci tahal na hrbu do sanitky.Nebo to sleduješ pro sportovní vyžití...?

Odesláno

Tady se nabízí otázka – co je to vlastně ten nutriční poradce zač? Jestliže je to postavené tak, že na tento "titul" stačí i víkendový kurz (a to je nejspíš fakt), tak nejde o nic víc, než službu svojí kvalitou podobnou léčitelství nebo výše zmíněném fóru e-mimino.

Jestli jde o zdravotní problém a je potřeba upravit jídelníček, nikdy bych k podobným kapacitám pro radu nešel, ale jedině k lékaři. Ten má aspoň příslušné vzdělání a zároveň vede záznamy, což se může hodit. Jestli jde o problém s váhou (ubrat/přibrat), tak to chce disciplínu, zdravý rozum a za mě sport – silným pomůže spalovat tuky a hubeným významně zvyšuje chuť k jídlu.

Odesláno
před 5 hodinami, Medvěd napsal:

Se mi zdá, že "pokec" má úspěšně našlápnuto konkurovat e-miminu a podobným tlachárnám :D:D:D

A přesně tomuhle jsem se chtěl vyhnout, proto raději poprosím o zamknutí a přesunutí témata někam do fuč, ba nejlépe jeho smazání.

Nechci zde přímo uvádět své zdrav.potíže, bez kterých tuto otázku/vlákno nemohu dotáhnout do konce, prostě jsem chtěl jenom znát zkušenosti. Takže z mé strany omlouva všem a vřelý dík.

Odesláno

Jak napsal P607Olda ,, :koukni na svoje rodiče, pokud jsou tlustí, tak asi budeš taky... ". Z toho plyne, že genetiku neobelstíš, ale jsou vyjímky a to různé chirurgické zákroky. Na druhou stranu jsou různé nemoci, které mají vliv na hmotnost člověka.

• ChouLu locked this téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...