Vlado81 Odesláno 1. červen 2016 Odesláno 1. červen 2016 (upraveno) Právě. V Německu by určitě zelenou 94 (ta z Boleslavi za 98.000)dostala ale tady musíme byt lepší. Za ty prachy. .a jestli je po rozvodech bych rovnou udělal i letos Chorvatsko. Zkusím ověřit emise. Asi po 5-ty na STK. :-D Upraveno 1. červen 2016 uživatelem Vlado81 Citovat
Sawoy Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 (upraveno) Právě. V Německu by určitě zelenou 94 (ta z Boleslavi za 98.000)dostala ale tady musíme byt lepší. Za ty prachy. .a jestli je po rozvodech bych rovnou udělal i letos Chorvatsko. Zkusím ověřit emise. Asi po 5-ty na STK. :-D Jak to myslíš s tou zelenou tady ... že tady musíme být lepší než v Německu? Jinak na srovnání té v Boleslavi a VIP caru je myslím krásně vidět rozdíl rozumné a nerozumné ceny: u té boleslavské se relativně vyšší nájezd 216 tkm kompenzuje nižší cenou 90 tKč. Za co proboha chtějí ve VIP caru o padesát litrů víc u auta s nájezdem vyšším o 30 tkm? Za navi a automat? (nepochytil jsem co je to za ročník a motorizaci). Jo a pokud jde o počet míst - znovu a velmi důrazně: nedej na žádný info z inzerátu nebo kecy bazarníka "to se dopíše" apod. Jediný směroplatný je co je v TP; pokud je to na českých papírech už s tím budeš těžko hýbat a dá to hafo běhání po úřadech, pokud se teprve budou dělat tak si ohlídej co je v origo TP a co píšou/napsali do českýho ještě než to koupíš. A jestli nemáš 4 děti tak těch osm míst ..... no nevím, ale kdybys náhodou koupil auto s pěti sedačkama otypovaný na víc, tak dokupovat dvě sedačky nebo třímístnoiu lavici je finančně dost zásadní rozdíl. A jak jsem tu už psal někdy před týdnem - ohlídej si hlavně funkci veškerých páček a elektronických fičur - ono když třeba padají dálkový tak máš hned páku na stlačení ceny (můžeš tvrdit že výměna v autorizáku vyjde na patnáct a nebudeš lhát) ... nebo at ti ho v ceně auta vymění sami ,,,, atd. atd. - pánové, tohle nefunguje, tamhleto zlobí, tuto budu muset vyměnit ... copak s tou cenou uděláme? Upraveno 2. červen 2016 uživatelem Sawoy Citovat
Vlado81 Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 VIP je r.2008 Boleslav r.2005 Je pravda ze VIP se mi zdá o 20.000kc vic mimo průměr. EURO 4 je to jednoduchy. V Německu ji podle švagra (Nemce)dostanou i auta co v Čr ne. Sedačky 3lavice 20.000kc!!! Se po....! Ohlidam si to. . Citovat
Vena garážmistr Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 Tak ten druhý odkaz " inzerát vymazán " . Podle mně by to byla i páka na bazarníka dopiš ty sedačky aby to bylo košer. Jenže známe handlíře on slíbí že to udělá a za pár dnů zavolá že auto prodal, a prodá to jiné kavce které ty sedadla nevadí. Já jsem když jsem pořizoval svoje vůbec netušil že s tím může být problém. Kvůli ceně dokupovaných sedadel jsem šel vysloveně po autech která měla psáno že jsou sedačky na všechna místa i když jsem ty do třetí řady přivezl domů zabalil do strečovky a uklidil do komory. Citovat
Sawoy Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 94 kW a Euro 4 se nevylučuje automaticky - bude záležet na ročníku, resp. homologačním předpisu v TP Pokud to bude EHS/ES 98/69 a vyšší (což bude), může mít ještě písmeno A (E3), B (E4), případně B.1 (E4) nebo B.2 (E5) Podrobněji tady http://www.peugeot-club.com/topic/103480-emisestk2016-fapoff/page-17#entry1749295 Citovat
Vlado81 Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 Prohlidka VIP CARS ukončena. Baterka nechytlo..auto celkem OK podle mechanika. zkušební jízdu sme nedokoncili.(došla nafta a zustali jsme na křižovatce 500m před bazarem. Dolili naftu točil az do mrtva baterky a i startovaciho zdroje. Potom zkusili balonek v motorove časti a i tak nic.Odtahli na lane na plac . zítra znovu jizda a pak kontrola technicaku. Vady: 1,levé dveře nezaviralo na el..opravil promazanim kolejnice (dost korodovana)koupit nejaky vosk na to 2, ostřikovače světlometů jsem nemohl nijak zprovoznot. 3,nejsem si jisty vadou na STK ale 1ks pneu byl jiny výrobce (stejný rozměr) 215/60 R16 99H Citovat
OK406 Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 Vada č. 3 : zákon číslo 341/2002 Sb. § 21 Kola, pneumatiky a protiskluzové řetězy (K § 2 odst. 5, 6 a 7 zákona) (13) Na vozidle se nesmí, s výjimkou nouzového dojetí, současně použít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí, pokud při schválení technické způsobilosti není stanoveno jinak. Na téže nápravě musí být používány pouze shodné pneumatiky. Konstrukcí pneumatiky se rozumí konstrukce diagonální, radiální, smíšená (BIAS BELTED). Shodnou pneumatikou se rozumí pneumatika stejného rozměru, konstrukce, druhu dezénu a značky. Druhem dezénu pneumatiky se rozumí dezén letní, dezén zimní, u něhož na bočnici pneumatiky je vyznačeno označení M+S nebo M.S nebo M/S nebo MS a terénní. Citovat
Leo Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 Typická ukázka českého bazarnictví, to musela být groteska. Když to nechytlo poprvé na baterku, tak jak? Otázka je zda to přestalo jet skutečně kvůli naftě. To natlakování balónkem měli udělat jako první a pokud neztvrdl, tak nemá cenu zkoušet startovat. Tomu startéru tato zkušenost asi taky moc neprospěla. Chtěl bych vědět jak to budou "odborně" zprovozňovat? Ty dveře si ohlídej a několikrát vyzkoušej. V kolejnici totiž jezdí ložisko, takže mohou být klidně suché (hlavně čisté). S těmi pneumatikami je to taky klasika. Poskládali to, aby to mohlo jezdit a víc je nezajímá (čili další investice 10000Kč) do nových gum. Po těchto zkušenostech bych k tomu autu ztratil důvěru a hledal něco, kde bude hned všechno v pořádku, protože nevíš kolik je tam ještě problémů, které jsi neobjevil. Zkusil jsi podle VIN prolustrovat ty kilometry? Citovat
Vlado81 Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 (upraveno) Když to nenastartoval dovezl na rudlu baterku a v pohodě. Ty gumy všechny zimaky na dojeti.ty dveře byla vyrezla kolejnice (tam je čidlo tahu?když to namazal tak jelo.) Motor zasrany jak jetel(tráva pyl prach) zarazili me zámky dveří. Rezavy jak u 30letyho auta. Sem tam šram.pod kobercem a gumama dobry. Utopeny ppdle mechanika nebylo. Upraveno 2. červen 2016 uživatelem Vlado81 Citovat
Vlado81 Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 Podle VIN v Peugeot posledni záznam při 50.000km/2010 Rakousko. U nás zaznam březen 2016 240.000km myslím Citovat
Leo Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 No počkej, to jako že to sem někdo v březnu dovezl, najel 9000km a teď to po dvou měsících prodává nebo to bylo u nás už delší dobu? Podle data poslední technické by měly jít zjistit všechny STK co to u nás mělo. Má to čistopis nebo je v techničáku již někdo uveden, není to náhodou kopie původního techničáku pro jeho ztrátu (jak se to dělá)? Myslím si, že zjištění historie vozu (majitelé a kde jezdilo) o něm hodně napoví (hlavně pokud se prodejce snaží něco zamaskovat). Citovat
Vlado81 Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 Jak to myslíš s tou zelenou tady ... že tady musíme být lepší než v Německu? Jinak na srovnání té v Boleslavi a VIP caru je myslím krásně vidět rozdíl rozumné a nerozumné ceny: u té boleslavské se relativně vyšší nájezd 216 tkm kompenzuje nižší cenou 90 tKč. Za co proboha chtějí ve VIP caru o padesát litrů víc u auta s nájezdem vyšším o 30 tkm? Za navi a automat? (nepochytil jsem co je to za ročník a motorizaci). Jo a pokud jde o počet míst - znovu a velmi důrazně: nedej na žádný info z inzerátu nebo kecy bazarníka "to se dopíše" apod. Jediný směroplatný je co je v TP; pokud je to na českých papírech už s tím budeš těžko hýbat a dá to hafo běhání po úřadech, pokud se teprve budou dělat tak si ohlídej co je v origo TP a co píšou/napsali do českýho ještě než to koupíš. A jestli nemáš 4 děti tak těch osm míst ..... no nevím, ale kdybys náhodou koupil auto s pěti sedačkama otypovaný na víc, tak dokupovat dvě sedačky nebo třímístnoiu lavici je finančně dost zásadní rozdíl. A jak jsem tu už psal někdy před týdnem - ohlídej si hlavně funkci veškerých páček a elektronických fičur - ono když třeba padají dálkový tak máš hned páku na stlačení ceny (můžeš tvrdit že výměna v autorizáku vyjde na patnáct a nebudeš lhát) ... nebo at ti ho v ceně auta vymění sami ,,,, atd. atd. - pánové, tohle nefunguje, tamhleto zlobí, tuto budu muset vyměnit ... copak s tou cenou uděláme? Volal jsem 5x tu Boleslav. Nikdo to nebere. Citovat
Sawoy Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 (upraveno) Když to nenastartoval dovezl na rudlu baterku a v pohodě. Ty gumy všechny zimaky na dojeti.ty dveře byla vyrezla kolejnice (tam je čidlo tahu?když to namazal tak jelo.) Motor zasrany jak jetel(tráva pyl prach) zarazili me zámky dveří. Rezavy jak u 30letyho auta. Sem tam šram.pod kobercem a gumama dobry. Utopeny ppdle mechanika nebylo. Podle VIN v Peugeot posledni záznam při 50.000km/2010 Rakousko. U nás zaznam březen 2016 240.000km myslím No ... řekl bych že jsi na prahu prokletého postoje "mně se to auto líbí". Co ještě potřebuješ vědět abys konstatoval, že to auto smrdí průserem na půl kilometru a dal od něj ruce pryč? Takovýhle auto za tyhle peníze musí mít jedinou "chybu" - že je tak a tak ojetý, tolik a tolik let starý a má tomu odpovídající kosmetický šrámy z provozu, ale jinak musí bejt tip top. V opačným případě je to šunka s pochybnou minulostí a hodnotou padesát tisíc do který ještě jednou tolik nasypeš (nejmíň). Z toho co tu popisuješ (motor, baterka, gumy) musel bejt s prominutím dobytek buď předchozí majitel, nebo dovozce, resp. bazarník, případně všichni. Takhle přece normálně provozovaný auto nevypadá - u slušnýho auta za slušný peníze máš dát nový rozvody, náplně a filtry, maximálně kotouče a brzdy, sednout a 100 tkm jezdit za spotřebák. Cokoliv navíc už musí znamenat podstatně menší peníze - pokud máš chuť to koupit a dát na tři neděle do servisu.. Mně s mým přístupem by stačila pětina toho co popisuješ abych od toho upaloval jako by mi za patama hořelo a v klidu trpělivě dál hledal tu správnou mňamku. S bazarem, kterej si nechá na dvoře auto v tomhle stavu bych navždy skončil. P.S. Podle té VIN story tipuju že tomu od začátku něco bylo, první majitel se toho 50 tkm zbavil, někdo další to šest let "servisoval" bůhvíkde a bůhvíjak a pak to sem někdo v březnu dotáhl (to je ten záznam u nás - evidenčka při dovozu). Upraveno 2. červen 2016 uživatelem Sawoy Citovat
oddie Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 Fakt nechápu, proč do těch bazarů lezete. Koukal jsem na všechny ty inzeráty, co jste sem stihli vylepit, nejel bych se ani podívat ani na jedno z toho, máte fakt talent na výběr pastí. Citovat
Lubo§ Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 To auto uz len z citania by som nebral naprikald aj taka prkotina ako odstrekovace svetiel su dôlezite na opravu niesu prave najlacnejsie, ma zasraty motor pozri sa z mobilom na vstreky natacaj video okolo vstrekov ked budu mokre alebo budes vidiet hrdzu otoc sa a uz sa tam neukazuj. Citovat
Sawoy Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 Fakt nechápu, proč do těch bazarů lezete. Koukal jsem na všechny ty inzeráty, co jste sem stihli vylepit, nejel bych se ani podívat ani na jedno z toho, máte fakt talent na výběr pastí. Nevím jak kdo, ale já tam lezu abych si tam koupil auto .. už třikrát a v pohodě ... ale vždycky až tak po třech měsících hledání a deseti či dvaceti vyřazených kusech (a na prohlídku dojde málokdy - tak u pětiny, většinou mi stačí komunikace s bazarem a poslaný papíry). Past nespočívá v existenci bazaru jako takové (u některých), ale v lidské neschopnosti (taky u některých) rozilišit které jsou které Citovat
PeterNR Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 No moje urcite nemalo lavicu,lebo v modrej kozi urcite neexistuje .Stacil by jasny zapis 5-8 a nevidim problem.No problem to je.ALe osobne si myslim,ze som na TK iba chytil inciativneho blbca.2x som presiel bez slova a minuly rok big problem.Rozhodol som sa zmenit stanicu TK. Ja mám v TP zapísaných 8, v aute bolo origo len 7, na STK som mal nahodených 5, a nik tam z toho nerobil vedu. Keď je iniciatívny blbec na STK, zvyčajne stačí prísť v inom čase, aby si Tvoje auto chytil iný technik. Citovat
Sawoy Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Teď jsem pořádně koukal na fotky toho pážete z VIP Cars ... jen potvrzujou co už bylo řečeno. Jsou to detaily, ale v souladu s žalostným stavem toho motoru, startování, dveří .... Sedačka ve třetí řadě je z jinýho auta, sedmá chybí. Tipuju že v TP bude 5 míst. Orvaný plast levý krajní sedačky ve druhý řadě vypovídá o jednom z předchozích majitelů stejně jako ta prasárna na dveřích řidiče (myslím ten sucháč před ovládáním zrcátek a oken ze kterýho se bazarista ani nenamáhal vyluxovat drobky). Mmch. zkoušel jsi klimu?:Změny otáček ventilátorů, foukání dozadu, podsvětlení? O páčkách COMu u ž jsem mluvil .... funkčnost (samozavírání při zamčení a samootevírání při dvojím odemčení) a dorazy oken, zrcátek, funkce senzoru světel a deště, vnitřní centrál, samozamykání po rozjezdu, tempomat .... na to asi při těch dobrodružstvích se zprovozněním ani nedošlo ... to už pak člověk pro samou radost že to vůbec chytlo ani nevzdechne co všechno měl vyzkoušet a pak už jen kouká jak íítají peníze za zprovoznění toho či onoho nebo desítky hodin když se v tom hrabe sám. Citovat
Vlado81 Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 No tak VIP pouštím k vodě. Nevolají. Asi nenastartovali doted. Byl jsem ted ve Štěpánek auto. Personal uplne to stejný co VIP. http://www.stepanekauto.cz/detail-vozu/34/peugeot-807-2-0-hdi Ale auto ve vůni :-D Jinak co se tyče elektriky. Pokud nefunguje automat na svetla a stěrače hlasi stále nejakou hlášku? Bez toho žit dokážu. Manualne to fungovalo všechno. Přiste zakryju cidlo kulichem a PET s vodou. Vybrat auto teda pekna veda :'( Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.