Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak dalsi problem, asi ma uz trafi. Po prezuti na letne continental (jazdene, predal mi ich technik ktory mi robi auto) mi huci od kolies ak nejdem po uplne hladkom asfalte + pri vyssej rychlosti mi trasie volant (nehadze do strany, jednoducho ho klepe) + taktiez pri brzdeni. Tvrdi, ze kolesa vyvazil. Boli podtlakovane, pri spravnom natlakovani hluk od kolies nieje taky intenzivny (ked boli podtlakovane tak to hucalo uz pri rychlosti 50km/h). Plus pri vyssej rychlosti ako keby auto jemne plavalo. Citim vo volante kazdu nerovnost. Vsimol som si, že na pneuamatikach už troška "praská" guma. Zadné dosť opotrebované, predné ešte slušný vzorok. Nejaké rady? Je to v pneumatikách? Skúsiť prehodiť zadné dopredu pre overenie? Poprípade v čom môže byť problém?

Odesláno

Na zimních to nedělalo? Pak je to prostě obutím (tedy pokud se nic jiného nedělalo). Chvění může dělat nevyváženost nebo taky kopnutý ráfek. 

U některých pneumatik platí, že pokud mají nízký vzorek, jsou hlučné. 

A jo a tomu tvého servisu bych moc nevěřil, když ti ani kola správně nenafoukali ... 

Odesláno (upraveno)

proč si kupuješ pneumatiky, na kterých praská guma?

Na prvy pohlad to nebolo vidiet. az ked mi to hucalo som zacal patrat a vsimol som si, ze po okrajoch jemne praska guma.

Upraveno uživatelem <!>
Odesláno

Na zimních to nedělalo? Pak je to prostě obutím (tedy pokud se nic jiného nedělalo). Chvění může dělat nevyváženost nebo taky kopnutý ráfek. 

U některých pneumatik platí, že pokud mají nízký vzorek, jsou hlučné. 

A jo a tomu tvého servisu bych moc nevěřil, když ti ani kola správně nenafoukali ... 

Popravde zvažujem že skúsim nájsť niekoho iného. Kým mi nerobil na aute rozvody atď tak motor mal krásny zvuk a auto bolo v pohode. Teraz keď sa rozbieham (hlavne 1 stupen) tak mi trasie motor a má to nejaký kovový zvuk. Nepoznáte niekoho na Prahe 4 prosím? Už som popravde dosť zúfalý, stálo ma to kopu kaček a stále s tým niečo je.

Odesláno (upraveno)

Mne to tiež trasie pri akceleracii A začalo to keď som vymenil spodný silent motora keď vyradím vybracie prestanú. ..Už som po vymieňal skoro celú nápravu. ...A nič nepomáha, už fakt neviem. ..

Odoslané z SM-N910F pomocou Tapatalku

Upraveno uživatelem saslik
Odesláno

Pneu jsou oskákané, tzn. hrby asi po 10 cm. Proč to dělá, nikdo moc neví, mám teorii že je to podhuštěním.

Klepe volant - nejsou dobře vyvážené, hlavně přední.

Takové pneu by se měly dávat zdarma, anebo za malou cenu a s upozorněním.

Že ti je mechanik prodal - buďto o tom nevěděl - to je časté, protože jemu to začne dělat postupně a neuvědomí si to. Anebo věděl a potřeboval peníze... Rukou je to trochu poznat, když jsou hrby veliké. Je to poznat zrakem, když pneu pomalu otáčíš v šikmém osvětlení.

Co dělat? Vyvážit, nafoukat a jezdit. Zkus přehodit přední a zadní. Otočit pneu na disku (pokud lze), to už stojí peníze.

Kupovat starší pneu se musí rozmyslet, protože obutí a vyvážení něco stojí, a jestli se ta "úspěšnost" vyplatí.

Odesláno

Měl jsem něco podobného. Pneu jsem měl letní Michelin-ky, byly již nějaký ten pátek staré, ale vzorek ještě vyhovoval. A po přezutí ze zimních na Michelinky, rovněž hučení. První úvaha ložisko, ale po přehození přední-zadní se hluk přehodil a vibrace volantu při interzivním brždění. Nechal jsem si vyměnit čepy a stabil. tyče a koupil jsem si nové Michelinky. Paráda ticho, ale po cca 4 -5 měsících se začaly vibrace volantu vracet. Již nejsou tak intenzivní a na zinmích pneu je to snad ještě lepší. Takže závěr, vše je to poté na gumách a discích. Zimní disky mám plecháče a letní ALU.

Odesláno

Myslím si, že to budou kola. Technik je asi kretén. Dnes jsem zjistil, že mi natlakoval kola ve předu na 2.8-2.9. Vyvažoval je když prvý krát nahustil na 2.1. místo 2.5. Teď když jsem upustil vzduch tak auto jemne tahne doleva. Drncaní skoro úplne přestalo, ale není to ono. Dám si je vyvážit v iným servisu + prv skusím přehodit zadní kola dopředu.

Odesláno

A prečo raz píšeš po slovensky a potom po česky? Možno Ťa mechanik natiahol aj kvôli tomu :( U nás to tiež tak robia, keď príde Maďar z Dunajskej Stredy, že má defekt, ponúknu mu jazdenú gumu za smiešnu cenu a najlepšie dve...(Neber to ako provokáciu s národnostným podtónom - len také sú praktiky tiežopravárov).

Odesláno (upraveno)

Práveže ten automechanik je slovák.

Necituj přímo předchozí příspěvky, díky.

Upraveno uživatelem elton

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...