Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dával jsem dotaz na Peugeot a u nové verze 308 je to prý už vyřešeno jinak a vrzání by se nemělo projevit, ověřeno ale to zatím není protože výroba bude začínat tuším až v září, ale pokud by to byla pravda možná by se dala nová úprava udělat i na předchozí verzi..

Odesláno

V to pevně doufám, protože teď to auto rozhodně nemá jakost ani užitné vlastnosti pro věc takového druhu obvyklé.  Špetku trpělivosti zatím ještě mám, ale fakt, že jsem auto po půl roce vrzání musel odstavit naznačuje, že pohár už začíná lehce přetékat. 

Odesláno

Informoval jsem se u Peugeotu, zda výrobce skutečně velmi intentivně pracuje na řešení vrzající nápravy a dostal jsem od Zákaznického servisu Peugeot Citroen DS tuto odpověď:

Na pracovním postupu pro eliminaci Vámi popisovaného zvuku zadní nápravy již výrobce intenzivně pracuje, momentálně je již spuštěná "zkušební verze" tohoto postupu, kterou ale, bohužel, nelze v tuto chvíli použit v ČR. Jakmile bude pracovní postup vydán i pro naši zemi, bude tento ihned aplikován na všechna dotčená vozidla.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Takže svůj příděl podpory u Zákaznického servisu jsem zřejmě již vyčerpal a dále mě už ignorují. Bohužel se tedy zatím nedozvíme, jaké řešení bude použito, dokud k němu skutečně nedojde. Dostal jsem totiž aspoň od servisu koncesionáře odpověď, že v srpnu bude spuštěna svolávací akce na řešení tohoto problému, v rámci které budu prý kontaktován dopisem. 

Odesláno

Provedena aktualizace navigace.

Sice mi bylo nabídnuto koncesionářem, že za cca 4.200 Kč mi to rádi udělají, ale zase nejsem až takový "ročíld", abych si nemoh stáhnout archív ze stránek Peugeot servisu, rozbalit ho na USB flash disk a nechat to během hodinky aktualizovat skoro zadarmo (motor musel běžet).

SMEG-Navi-1.JPG

SMEG-Navi-2.JPG

SMEG-Navi-3.JPG

Odesláno (upraveno)

Takže dnes je ten slavný den, kdy byl můj vůz přistaven k servisu koncesionáře za účelem provedení opatření k odstranění nežádoucího zvukového projevu příčky zadní nápravy.
Trochu jsem znejistěl, když jsem se dozvěděl, že jsem prý u nich první, ale na někom se to technici naučit musí, no ne? ;)
Jinak jedná se o již probíranou aplikaci pěny, která má zajistit, že po vytvrdnutí se už po sobě nebudou třít kovové výlisky jakési příčky a přestane to vrzat jako pětatřicet let stará dvanáctsettrojka.

V rámci zápůjčky náhradního vozidla jsem měl aspoň možnost si osahat fungl novou 308 s novým čumákem a několika dalšími úpravami, a to i v interiéru.
Jedná se o P308 1.6 BlueHDi 120 S&S MAN6 Allure v metalické barvě Modrá Magnetic a kromě již zmiňované masky jsem objevil ještě několik vylepšení okolo displeje a kapličky přístrojů. Trochu jiná grafika navigace vč. ukazatele aktuálního pokynu mezi budíky, jiná grafika kompletního menu systému SMEG, vč. dotykových tlačítek položek menu, kterých je nyní jen 6 místo původních 7.

Nevím zda to verze Allure měla i dříve, nebo zda záleží na typu sedaček, ale ocenil jsem u faceliftu otvírací vstupy pro isofix v zadních sedadlech namísto zipů v našem autě a následného hrabání se v molitanech opěradel. Háčky v kufru na nákup nebo nedej bože i v interiéru však nepřibyly žádné.

Po projetí cest, které mám naježděné cestou do práce jsem se ujistil, že i tento nový faceliftovaný vůz s pouhými 400 najetými km odskakuje zadkem do stran jako luční koník, stejně jako naše SW, takže ono je to tak skutečně vyráběno a nejedná se závažnou vadu konkrétního kusu.

Celkem efektně působilo u parkovacího asistenta s kamerou zobrazení autíčka shora s následným vykreslováním okolí a s ukazatelem prostoru za autem, které se nyní již po otočení volantem hýbe a ukazuje kam auto bude couvat.
Poprvé v 308 se mi dokonce něco dělo i po stisknutí tlačítka na levé (blinkrové) páčce pod volantem - vypadalo to jako vstup hlasového zadávání navigace, nezkoumal jsem dále, protože mě to okamžitě odbylo, že v našich končinách není tato funkce podporována. 

Vyhřívání předních sedaček příjemné, elektrická parkovací brzda - zvyknul bych si asi, falešné chromy a broušený hliník, plasty, povrchy, potahy - s citem, mírou a elegancí, řadící páka šestistupňového manuálu výrazně studivá a toho šaltování je s tím šestikvaltem jak v tatrovce.

Jako celek to nevypadá špatně, jen si nejsem jist, zda to ve srovnání se starou 308 není tak trochu... "kompaktnější". Posuďte sami ve fotogalerii níže.

Pro zajímavost jsem koukl do konfigurátoru a tato konkrétní konfigurace včetně obsažených doplňků by vyšla na něco málo přes 550 tisíc Kč, což mě trochu zarazilo. Pořád si totiž myslím, že je to průměrné auto nižší střední třídy, ne zas tak moc velké a třebaže se dá označit za elegantní, moderní a slušně vybavené, tak v jízdních vlastnostech ho vidím dokonce lehce pod průměrem.

Jaké jsou vaše zkušenosti?

Na závěr několik fotografií.

308-1.JPEG

308-2.JPEG

308-5.JPEG

308-4.JPEG

308-3.JPEG

308-7.JPEG

308-6.JPEG

308-10.JPEG

308-9.JPEG

308-8.JPEG

308+308.JPEG

Upraveno uživatelem honzanaj
doplnění, rozčlenění textu
Odesláno

Ještě dodatek k zapůjčenému Allure faceliftu - pro mě to byla první příležitost vyzkoušet si automatické dálkovky a byl jsem příjemně překvapen, jak to fungovalo. 

Pro zajímavost přidávám ještě foto "budíků" u faceliftu - některé ikonky se zde objevily jinde, než tomu bývalo...

308-facelift-budiky.JPG

Odesláno

Zaujímavé.

U mňa to po zásahu nevŕzga takisto.

Ten FL má už celý nový typ MM systému, oveľa rýchlejší a výkonnejší, preto je dizajn mierne zmenený - taký istý systém je v novej P3008 a 5008.

Nech auto slúži.

Odesláno

Moc pěkné shrnutí auta po faceliftu, díky:papa

K infotainmentu - jsem rád, že mám ještě staré zobrazení kamery, to malé autíčko ve zobrazení dost ubírá vidění do stran té jinak opravdu širokoúhlé kamery. Tedy pokud nejde vypnout:). Na druhou stranu si myslím, že právě infotainment bude nakonec jedna z hlavních věcí, kvůli které budou lidi měnit auta. Vidím to už i na sobě, a to nemám bůh ví jaké požadavky a v některých věcech jsem těžká konzerva. Někdy z jara jsem byl projet Ceed, auto se mně docela líbilo, ale zabily to displeje jak z roku 0002...

No ještě musím dodat, že na druhou stranu do té doby, než jsem si projel novou 308, tak jsem neměl pocit, že bych si novým autem (jízdně a pocitem z auta) bůh ví jak pomohl - srovnávám s Ceedem, Aurisem, Meganem a Octávkou. Se všemi se mně jelo docela dobře, ale nová 308 je prostě pecka - aspoň pro mě. Nejvíc mně zklamal Auris, fakt jsem se v něm necítil jak v autě vyrobeném v tomhle desetiletí. Jak celkovým dojmem, tak třeba detaily jako vnitřními zámky dveří ala 90. léta. Navíc mně po vystřídání se s manželkou a přesednutí na místo spolujezdce vypadl na nohy z pod palubky nějaký kryt (cca 30x20cm):D. Když jsem to říkal prodejci, tak prej nevadí - asi si myslel, že mám strach, že jsem mu to zničil. Fakt nepochopil situaci:D

Odesláno

Zdar už nevrzající,

servis se vám ozval sám nebo jste se ozvali vy? Samozřejmě, jak jsem už psal, vržu taky. Jako ofic svolávačku jsem to zatím nikde nedohledal. Pokud jsem tedy hledal dobře.. Dík za odpověď.

Zdar!

Odesláno

Zdar Caly. Já jsem otravoval zákaznický servis Peugeot ČR a od nich mi pak přišla i zpráva, že řešení je k dispozici a ať kontaktuju libovolného koncesionáře.
Jeden nic nevěděl, druhý chvilku lovil v počítači a pak prý že ano, skutečně to tu už je, tak volám ještě k prvnímu a nakonec to našli taky. Takže jsem otravoval a otravoval až jsem prý byl u nás první.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...