Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest minimaxa
Odesláno

Kdyby sem takováto individua nelezla, byla by tu nuda  :mrk

Odesláno

Nedělejte si srandu z původního pisatele, karelnovak35. Má průser a jde mu o hodně soukromých peněz. Nemá zkušenosti, které my máme.

Pište konkretní rady, jak dále postupovat. Vzhledem k tomu, že vlastnoručně to rozebírat nebude, tak spíše rady, na koho se obrátit, nebo jaký postup zvolit. Doporučte, na koho se má konkretně obrátit.

A moje rada: najdi si doporučeného opraváře v okolí a s ním se domluv. Vzhledem k tomu, že auto je pojízdné, tak např. v okruhu 100 km.

Kdybys chtěl přijet sem, tak doporučuji, tady by ti právě posoudili, zda dokončit opravu, nebo jít cestou jiného motoru.

Pozn. Mnou doporučovaný Zábřeh je varianta, kde je solidní jednání. Nicméně, oni z toho nebudou nadšení - je jednodušší udělat tři repase zadních náprav, sice pracné, ale se zaručeným výsledkem, než se babrat v motoru po někom.

Odesláno

Oldo, myslím, že kvalifikovaných rad dostal habaděj, ale drží se výměny těch kruhů jak houno košile, tak potom je každá rada marná, ano, přiznávám, že si z něj teď dělám prdel, co taky si dělat z člověka, co dá do OPRAVY motoru cca 29 tisíc, když identických motorů na vrakárně jsou mraky, hlupák zůstane hlupákem, s tím nic nenaděláš :bojim

moje první rada byla,že je to v hlavě, ostatní to převážně potvrdili, takže jeho vypisování je k ničemu, ještě jsem nezažil opravit auto neustálýma dotazama, já to dělám tak, že to rozeberu a pak mudruju :papa

Odesláno (upraveno)

Já tedy nevím, ale pokud to neopravi mechanik co to zkonil, bez papíru na opravu mu to dokazovat bude obtížné, soudy jsou drahé a zdlouhavé...

tak bych šel oldovou cestou výměny motoru...asi menší finanční zlo.

Více zkušení co stojí práce za výměnu pro zajímavost?

Upraveno uživatelem Fruktis
Odesláno (upraveno)

výměna motoru z vrakoviště za max. 3000Kč (oni taky chtějí prodat), mají zpravidla na vrakovišti malou dílnu...,jen prodejem dílů by se neuživili, ale bude v tom třeba i poskládaná spojka, výměna olejů, filtrů a prostě vše, co se dělá obvykle s výměnou motoru...

dnes se nevyplatí dělat náročné opravy motoru (převodovky), když je jich všude plno  :myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Dík ozzy za odpověď. Aspoň mám představu.

A proč ne, pokud je dotyčný na vrakovisti šikovný, mu nedat vydělat :-)

Odesláno

Jen tak jsem si torychle procetl a doporucim ti rekni mechanikovi ze u potkanyho motoru je treba taky kouknout na spodek treba otocit motorem zalejt pisty jestli tesnej obcas se stane ze se skripne krouzek. A repas hlavy jen ventily a gufera zadna vyhra. Ono nekdy prace na pul za par penez ...takhle dopada. Dal bych to zpet tomu co to delal at to da do poradku. Kdyz zvolil takovej postup a vzal si za to asi penize.

Odesláno

Otázka za 100 bodou: kdyby se "skřípl kroužek" a netěsnilo to tak, že by to žralo litr oleje na 100km, schválně, mělo by to na všech válcích shodně kompresní tlaky 15?

Odesláno

Aajee další teatrální odchod těch už tu bylo ...

Odesláno (upraveno)

7 stránek občas "odborného" čtení a najednou je konec... to nám nedělej :bojim  už dlouho jsem se tak moc nedivil :myslim jako když jsem se tady dozvěděl, že přetěsněním ventilů odejde spodek (myšleno kroužky)   :mrk hodně mi to připomnělo jednoho pána co před cca 35 lety chtěl ušetřit palivo vyjmutím dvou pístů v motoru VW Brouka. Věřte tomu je to pravda. Říkal to u nás při přebírání přebroušené klikové hřídele. Mám motory dva. Prohodit je, netrvá tak dlouho. Jeden budu mít s dvěma válci na cesty po městě a druhý čtyřválcový na delší cesty :D Tenkrát jsem mu dokázal vysvětlit, že se čtyřválec jen s dvěma písty rozpadne vibrací.

Teď jsem bohužel zklamal. Nedokázal jsem přesvědčit karelnovak35, že pouhým psaním a telefonováním se motor nedá opravit. Stydím se. OK karelnovak35 je to Tvá volba. Nic ve zlém. Dobré rady (a tím myslím většinový názor, sundej tu hlavu a omlať s ní hlavu toho co jí dělal) jsi tady dostal a bylo jich požehnaně. Já už se mohu jen rozloučit :papa                    

Upraveno uživatelem JVT
Odesláno

mechanici dva co to viděli mi nezávisle tvrdí ,co jsem psal už na začátku, že když jsou stejné a dobré tlaky a mokro pribývá na pístu při pohledu otvorem svíčky,aniž by se startovalo ,tak to podle jednoho z nich je jasný důkaz o tom ,že to musí téct když otevřou ventily vrchem. že pravděpodobnost,že by to šlo kroužkama ,když to předtím nebralo nic mezi výměnama po 10 000 km . ten druhý si myslí, něco podobného.     ...myslíte si že je to pravda??? 

jedna zkušenost z praxe - měli jsme uvařený motor - dělala se tlaková zkouška hlavy, broušení, ventily, gufera. Motor se dal dohromady a žral 2L oleje na 1 tis km. Hledalo se proč - Zkoumali jsme hlavu a olej šel normálně přes ventily do válce - přestože hlavu dělal člověk, který na to má živnost a udělá jich desítky :-) Takže reklamace.. to že se pak ještě zjistily zapečené kroužky vlivem přehřátí, tudíž další spotřeba oleje, na věci nic nemění. Prostě ta hlava byla špatně, co bylo špatně samozřejmě neřekne :-)

Odesláno

Ahoj všem.

Nejdřív chci moc moc poděkovat  těm slušnějším!!!.... děkuji za rady a názory!!! určitě jsem si z nich něco vzal a vezmu . Přemýšlím ale ,že  tady končím ,kvůli těm co si ze mě dělaji jen prdel !!! ...docela mě to dost nasralo ....nuž co na to říct na závěr. Snad jen aby se setkali v životě s něčím na čem nechtěně prodělají víc než by museli  jen pro to ,že nemají zkušenosti a když se snaží nějaké rady byt s křížkem po funuse nejen slušně získat ,ale konzultovat i další názory a rady získané i jinde, ještě si z nich budou dělat prdel... každý hold nemusí vědět a umět všechno.  ja to umím aspoň přiznat. zase rozumím jiným věcem a nedělám si prdel z těch ,kteří nevědí a slušně se ptají!!!

takže se tu pánové mějte a jak říkám většině slušných děkuji... 

... zkrátka jsem jen člověk , tak sorry ,že jsem otravoval...

Pánové, nečetl jsem celou debatu, takže se nepřikláním k žádnému názoru. Jsem členem různých fór (někde fakt už raději ne), jsou fora, kde se všichni snaží poradit dle svých schopností a možností, pak jsou fora, kde pár uživatelů, co jsou IN a v "obraze" se vysmívá, rýpe do ostatních lam, raději napíší odstavec keců o ničem, místo aby poradili dvěma větama. Jsou pak i uživatelé, kterým radit je jako házet perly sviním, prostě si stále tvrdí to své dogma a nic jiného nepřipustí... a sále píší a píší ...    PS: když jsem přišel na tento Peugeot web s příchodem nové značky do rodiny, myslel jsem si, že početně rozšířená komunita vlastníků značky tady žije ... Bohužel přijde mi pravý opak, nějak závratně témat, příspěvků a jejich reakcí na ně tu není ... že by Peugeot dělal opravdu tak skvělá auta, že diskuze a dotazů netřeba ?? Tož výborně :-) 

Odesláno

Asi bych servisákovi poděkoval za doporučeného mistra na hlavu a nechal ho ať ji sundá. Otestoval ji jestli to protíká kolem dříků ventilů a pak s tím zajel k "mistrovi" na hlavy a nechal ho provést opravu své práce - reklamaci. No zatím co bude motor stát rozebranej, tak ti servisák může zkontrolovat spodek - pro tvůj klid (vyhozený prachy). Ale pokud je komprese opravdu všude stejná (nechal bych změřit u třetí strany pro jistotu, že se nekreje servisák) tak není důvod, aby to bralo olej spodkem. Takže komprese u třetí strany - když bude OK je vadná hlava, když bude KO tak máš problém se svým servisákem. Všichni tu vycházíme z tlaků, který ti naměřil pán co ti dělal motor. Když už si ty tlaky necháš udělat, tak si nech k tomu i křivky vytisknout - papír kterej vmeteš "majstrovi" na hlavy.

No a osobně bych se pak "mistra" zeptal jestli tu hlavu mám dát po něm opravit někomu jinému, že po něm pak budu chtít zaplatit opravu, nebo jestli si to chce udělat sám na svoje náklady a pořádně. Nehledě na to, že nové těsnění možná i šrouby taky něco stojí - tohle už ti asi nezacáluje nejsem optimista - lidi sou kurv*y a jde hlavně a vždy jenom o peníze.

Odesláno

To je sága jako Ulice ;) . No komu není rady tomu není pomoci. Pokud nezabere ani poslední, velice trefný příspěvek od JimBeem :super , tak už nevím. Jsem zvědav, jestli nám tazatel napíše, co bylo příčinou. Každopádně platí "kamarád nekamarád všichni z hrušky dolu" protože někdo z těch "mechaniků" má máslo na hlavě, pravděpodobně ten kdo hlavu dělal a ti co tvrdili, že když udělá hlavu, tak foukne spodek byli asi jeho kámoši. Pokud je mechanik na hlavy fakt machr tak uzná chybu (stát se to může každému) no a pokud ne tak by mně ta hlava asi nešťastnou náhodou upadla na tu jeho :mad:

Odesláno (upraveno)

Osobne som vyzvedal u 3 mechanikov (firemny, kamarad a servis, kde som si nechal robit fuknute tesnenie pod hlavou) a vsetci za zhodli na jednom. Pokial motor pred opravou vyrazne nezral olej, normalne startoval,  kompresne tlaky su po oprave OK (hoci to nieje uplne smerodajny udaj) a spotreba oleja je 1L/100km, je chyba rozhodne v hlave a jej oprave. Najpravdepodobnejsie na niektorom sacom ventile.

Rovnako sa vsetci zdohli, ze pokial by oni robili hlavu a zakaznik by prisiel s takymto problemom, rozhodne by to uznali ako reklamaciu. 

Udajni mechanici na telefone, ktori potvrdili "povoleny spodek" zrejme boli nejaky uradnici alebo prijimaci technici. Niet nad osobne stretnutie, ked vidite cloveka v zadrbanych monterkach, ktoremu by ste nepodali ruku (od oleja).

Pristup pana "neomylneho odbornika" je viac ako zarazajuci a clovek, ktory si nepripusta chybu, byť je naozaj profik, nie je nic viac ako totalne arogantny blbec a jeho meno by malo byt zverejnene.

Skoda zadavatela temy, ktory hoci na zaciatku vlakna dostal relevantne odpovede, sa namiesto konania (dohody s "odbornikom" - po dobrom ci zlom), rozhodol, ze sa urazi. Velmi by ma zaujimalo vyriesenie tejto situacie. 

Upraveno uživatelem jojtik
Odesláno

....Jednoho mi i doporučil a já u něj nechal hlavu komplet bez papírů zrepasovat.-

existuje nějaká předsmluvní odpovědnost,co jsem si přečetl a pár zajímavostí ...

NOZ : smlouva :Podle § 1725 nového zákoníku dojde k uzavření smlouvy tehdy, jakmile si strany dojednají její obsah. Toto ustanovení umožňuje velice neformální způsoby uzavření smlouvy, jako například ústní dohodu, či emailovou korespondenci i tam, kde jsme byli doposud zvyklí na povinnost písemného vyhotovení smlouvy s podpisy stran.První změnou, zejména oproti bývalé praxi vycházející ze starého obchodního zákoníku, je skutečnost, že smlouva může být platně uzavřena, aniž by se strany dohodly na celém jejím obsahu. Podmínkou nového zákoníku je, že lze rozumně předpokládat, že by smlouvu strany uzavřely i bez ujednání této náležitosti. To má vyplývat zejména z faktu, že strany své závazky ze smlouvy fakticky plní a smlouvou se řídí. Stavebník se stavitelem se tedy například nemusí dohodnout na termínu dokončení stavby, nebo na objemu prací, přesto je smlouva o dílo uzavřena, pokud se obě strany tak chovají – stavitel realizuje stavbu a stavebník za dílo platí. Tato obecná zásada, tedy že smlouva je uzavřena, pokud se podle ní strany chovají, neplatí pouze v případě, když si některá ze stran při jednání vymíní, že dohoda na některé z náležitostí (např. cena, místo dodání, datum zhotovení) je předpokladem pro její uzavření. Při jednání o jakékoliv smlouvě je tedy nezbytné, aby si každá ze stran definovala ty části smlouvy, které jsou z jejího hlediska podstatné, a při jednání o jejím uzavření sdělila, že bez dohody na těchto částech nemůže být smlouva uzavřena.

Provedení a převzetí díla

Obdobně jako dosavadní právní úprava v obchodním zákoníku NOZ stanovuje, že dílo je provedeno jeho řádným ukončením a předáním objednateli. Zásadní novinkou, kterou přináší NOZ, je ovšem stanovení momentu dokončení díla.Dosavadní právní úprava stanovuje, že pokud má dílo vady, není řádně ukončeno.
a pokračování v ..§ 2618 NOZ ohledně vad....

podle mě slušnej základ na právní spor....pro neuznání reklamace 

to ,že něco vyrobím/opravím  a prodám někomu za prachy na ruku (fakticky uzavření -stvrzení smlouvy převzetím hotovosti) ,mě nezbavuje odpovědnosti za produkt.

Odesláno

Dokud si necháme srát na hlavu, tak nám na ni bude sráno..... Někdo to posral a dostal zaplaceno za špatně odvedenou práci - takže jako se mu ještě pujde omluvit a poděkovat mu a ať si peníze za opravu nechá, protože nestojí za to chtít nápravu ?!?

Když se budeme bavit pořád v rovině - je to hlavou: tak pán "mistr" měl 2 možnosti:

udělat hlavu pořádně a zkontrolovat ji po sobě, jako odborník, by měl vědět co všechno se může posrat a co vyměnit když se dělá repas hlavy a tím se vyvarovat nespokojeného zákazníka.

A nebo mrknout na hlavu a říct, i když vyměním tyhle ventily a dám gufera tak je to tady stejně vymleté a teče tudy olej, sežeň Te si jinou hlavu nebo druhej motor, za takovou opravu se vám nezaručím.

V první možnosti by pak měl převzít odpovědnost za zmrvenou práci.

Ale celé to je na tom, že tazatel v tom má kopu peněz a bojí se udělat krok dál, protože to bude stát další kopu peněz a nechce si to posrat cenově ještě víc. Bo pán "mister" samozřejmě hned odbyl, že hlava je dobrá a nevydržel spodek :D

Jedno je jasné, pro tazatele je to zkušenost do života. Drahá, ale poučná (doufejme). Tak se třeba poučí pan "majster" a další kšefty si dá záležet.

To je zas elaborát. :roll

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...