Přejít na obsah

v3pepkech

Uživatel
  • Počet příspěvků

    28
  • Registrace

Vše od uživatele v3pepkech

  1. Ten EGR nech raději soft. odstranit, řešil jsem tohle s tím pořád dokola vydržel vždy tak max. rok. Za odstranění jsem platil 1500Kč a lituji, že jsem to neudělal dřív. Jinak DIAG v Praze určitě HonzaZ také jsem využíval. Ten konektor jsem měl odpojen i na 150km jízdě, jediný co tomu vadí že to v té době neregeneruje, kontrolka se nerozsvítí.
  2. v3pepkech

    Regenerace

    Pokud ti kolísají na volnoběh ot. a za jízdy škube, podívej se na podtlaky, myslím v době kdy se snaží regenerovat. Tím bych začal. Je možné , že se ti přivírá klapka v sání. Začni podtlakamu dole u klima kompresoru. Pak ventil na klapku. A klidně se dá s FAP jezdit i když regeneruje po 200Km. Taky jsem to pořád řešil dokola, okamžitá spotřeba ti žadný info o regeneraci na 100% nedá, výhřev zadního skla - musí být v diag. nastaveno, aby se spouštělo. jedině jak to poznám je lehčí pocukávání a cvakání v BSI. Když dám dobrou naftu a jedu dálku ani nevím že regeneruje.
  3. Pokud balonkem "dofukuješ" tak to asi padá nafta mám pocit, že já mám balonek pořád tvrdej a tak by měl být. Ven 5l kanystr do něj 3l nafty připoj před balonek a taky tam přiveď zpátečku. Napumpuj, nastartuj a mělo by to být OK nech to proběhnout tak 5 min. RHR se blbě odvzdušnuje, pak to nech takhle odstát do druhýho dne a pokud to bude OK - jako že bude.Tak ti přisává někde cestou od nádrže vzduch. Taky si vyčisti sítko v nádrži když už jsi u toho tím se nic nepokazí. Ty hadice v kanystru musí být pořád pod hladinou nebo to zavzdušníš.
  4. Tak se podívej znovu jestli máš ve filtru naftu, vypadá to, že ti to někde za balonkem vedením od nádrže saje vzduch. Pak bych řešil nepravidelný běh.
  5. Kod motoru je na motoru, vyrobni cislo taky ale to uz se neresi. Ver mi kod motoru na stk musi souhlasit. Jinak dnes ti muze polic. odebrat ORV a treba nekdo z nich pozna ze tam mas turbo navic, i kdyz na stk das nekomu na kafe. Myslim si ze pokud chces mit klid tak je to nesmysl resit takhle. Nebo pokud to das bez turba blok hlava a prehodis stitek s kodem,nebo prerazis tak by to asi slo. Ale neznam rozdil v mot. Cerpadlo atd.
  6. Asi pletes kod motoru a typ motoru. Urcite to bude problem i kdyz prendas stitek technik pozna turbo navic nekdy☺
  7. Sorry, myslel jsem vyndat egr, mechanicky ho dat do uzavrene polohy. A s odpojenym konektorem vyskouset. Pak to necukalo tak byla jistota. Jednou chodil ale stejne ae pak zasekaval.
  8. Měl to dělal taky EGR i když byl dle diag. O.K, šlo to poznat když jsem ho odpojil a jel s odpojeným jelo to normálně bez vynechání. Zkoušel jsem ho rozchodit, ale moc to nepomohlo, vzhledem k tomu jak se hezky mění je lepší výměna.
  9. Jen tak jsem si torychle procetl a doporucim ti rekni mechanikovi ze u potkanyho motoru je treba taky kouknout na spodek treba otocit motorem zalejt pisty jestli tesnej obcas se stane ze se skripne krouzek. A repas hlavy jen ventily a gufera zadna vyhra. Ono nekdy prace na pul za par penez ...takhle dopada. Dal bych to zpet tomu co to delal at to da do poradku. Kdyz zvolil takovej postup a vzal si za to asi penize.
  10. Dej novou Aku smaž závady a uvidíš. Vzhledem k nízkému napětí tam bude víc závad, který nesouvisej. Otázka je taky co ti jí vytlouklo...
  11. Pokud máš FAP tak mě tohle začalo dělat při závadě když chtěl motor regeneraci FAP. Houpaly ot.700-1000 nedalo se jet cukatůra strašná. Samo, že vše na orig.na diagnostice bez závad.Po vyřešení příčin nevím, že FAP mám. Podívej se kdy byla naposledy regenerace pokud nemáš fap off.
  12. v3pepkech

    Velká spotřeba 307 hdi

    Pokud najedes na 65l 920km tak to neni 9.3, ale udelej vzduchac, dohustit gumy, obecne v zime jde spotreba o neco nahoru i u myho. Leto 6 zima 6.5 ale neplizim se. A hlavne 8km do prace v zime ty spotrebe neprida. Na Shell bych v zime nejel. Ale zalezi kdo ma jaky zkuseosti
  13. A jak vis ze ma ulamane lopatky? Stara pumpa atary lozisko a pokud varis ...Zman hodne lidi co usetrili timto a pod. zpusobem a pak to bylo daleko drazsi.. Ale nekdo si to musi holt vyzkouset)) jen ti radim zadarmo a myslim,ze dobre
  14. Pokud je pumpa poháněná rozvodama tak 300Kč je fakt super, to ušetříš až se ti kousne a bude z toho potkan.)
  15. Jen taková otázka u těch vstřiků jsi měřil vstřikované množství?? To že maj stejnej odpor neznamená že dávaj stejný množství paliva. Pekně napojit čerpadlo ať tlačí, odměrky a hodinky a uvidíš... kolik a jakej mají kužel. Lambdu můžeš skusit odpojit jesli se to změní ( beztak funguje jen za studena). A tlaky bych změřil - pro jistotu. Základ je že vše po mech. stránce je ok a pak řeším povídání dle diag....
  16. v3pepkech

    Zřejmě problém FAP

    Řešil jsem to samy při regeneraci 100kw hlasitejší chod motoru a na netral houpani ot. za jizdy trhani celym autem. Diag vse ok. Nakonec jsem vymenil egr a nevim o tom ze mam fap a ani kdy probiha regenerace. Nedoviral ale jen jak se mu chtelo.
  17. v3pepkech

    poškozený vačkový hřídel

    Jde o to že to málo jezdilo a neměnil se olej. Technikum v servisu nevěř většina viděla motor jen když šli kolem. kdyby byla chycena klika tak maš vačky zadřeny. Vymen olej a az najedes 5tis.km tak se muzes podivat do motoru a vacky budu jako novy ..
  18. v3pepkech

    poškozený vačkový hřídel

    Píšeš závadu - ono to nejede? Já myslím , že na chod motoru to nemá vliv, vada materiálu nevím zda by šlo odstoupit od smlouvy. Pokud nejsou vačky holý a motor běží normálně a nevipadá to že z ní kousky budou odpadávat (povrchová koroze) ošetři ručně smirek 3000 nebo něco jemnýho. A jel bych dál. Podle barvy oleje to moc nejezdilo nebo se měnil na long po 50 tis))) A ani bych to při čištění nevyndával zbytečná práce dyž zabráníš napadání nečistot dovnitř. Výměnu za jiný bych řešil až bude problém s otvíráním ventilů - opotřebení vaček. Nevím co je levnějsší vrakáč nebo přebroušení.
  19. JJ ložiska v převodovkách hořely je to takový dvojložisko v kusu plechu, akorát u II 6kvaltu se udělala vůle v kartéru tak se měnila skřín, nebo fréza futro atd. To víš Škoda - peněz:))) Buď rád že jen ložisko, posledně jsem řešil špatný řazení 1st. a nakonec bylo neopracovaný převodový kolo, vůbec nemělo náběh. Asi se to dělalo v pátek na odpolední směně Je to kus od kusu s nohama to nemá co dělat. Se podívej na jejich vstřiky comonrail, řetěz TSI atd. prostě to asi testujou na lidech.
  20. Jestli to je po vymene svicek a dal si zpet puvodni a je to stejny. Tak kabel nebo civka. Pokud mas zap.listu tak dost casto probijela na viko. mozna pri vymene si ji mohl poskodit. Napoj svicky k liste nebo kabely opri je o kostru uwidis jestli davaj jiskru.
  21. v3pepkech

    Schéma pojistek 307

    Vyndej ten panel ja asi na 4 srouby. Jsou tam 3 zarovky. Sundas ramecek popelnik. Jde to krasně
  22. v3pepkech

    Jarní servis 2015 za 299,-

    Asi ti nacpou kabinovej filtr a u geosky zjistej vuli a uvidis. Tyhle jarni zimni akce na nic. Jen se ti nekdo sveze v aute dolije kapaliny a mozna seridi svetla ktery maj byt serizeny z stk. To si udelas sam. Ale zeptej se spis kde to maji..
  23. v3pepkech

    Zapalování motoru 1.4 VTi

    Co vstriky? A tlaky ve valci? Pokud ma ten 4 rozdil v tlaku tak to muze RJ poznat, aspon v vw to tak je. Vetsinou motor sel pravidelne ale klepal se. zmeril bych tlaky.
  24. Ahoj dej tam Membaty, mám je taky držej dobře i ve vodě a jsou to gumy Španělký. Tu ostatní čínu nebrat skoušel jsme vanli a ješte neco a za vlhka to bylo jak na ledu. Membaty mám v tomhle rozměru a za ty prachy cca 1200za kus lepší než jetá oskákaná značka co dělaj Poláci a podobně.Mám na nich 5tis najeto jezdim do 190Km na dálnici a i za dešte jsem meměl problém(pokud nepoletíš jak blázen v 5cm vody) A hlavně nehučejjak micheliny co jsem tam měl před tím. 307 100Kw
  25. Jen tak mimo mísu možná, minule jsem byl na dig. a típek mi říkal pokud stratíš magnet na víčku nádrže (podle toho magnetu to pozná kolikrát si tankoval) ta regenerace proběhně asi 5x a pak auto nepoběží nejakej ochranej režim či co a musí se FAP naplnit a zapsat hodnoty . Tak jen abys tu nehledal problém kde třeba není. (ale to třeba každý ví, pro mě to byla novika:)
×
×
  • Vytvořit...