Přejít na obsah

trinity102

Uživatel
  • Počet příspěvků

    71
  • Registrace

O uživateli trinity102

  • Datum narození 8.9.1964

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2006

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Semily
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

trinity102's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

4

Popularita

  1. Ahoj, nemůžu nikde zjistit parametry čidla teploty za katem abych mohl ověřit jestli je vadné. Nevím jestli Peugeot používá termočlánek nebo NTC termistor, takže ho nemůžu korektně změřit. Sice všechno funguje jednotka je bez závad, ale na dia se nemění teplota je tam stále 100C (diagbox 7.83). Jen pro pokus se mně nové čidlo za 3600Kč kupovat nechce. Motor je RHR. Dík za pomoc Ivoš
  2. Tak nic. No nevadí po 24 hod vše opět funguje. Pravděpodobně je tam kondenzátor nebo akumulátor přímo na desce na zálohování hodin. Takže dál neřeším.
  3. Jak se tak dívám, řešení zatím žádné. Fakt se tím nikdo nezabýval. Po odpojení autobaterie mám stejný problém. Nemá RT3 ještě nějakou baterii na zálohování hodin jako PC na desce mimo té 9V na telefon (ta je OK). Nechce se mně objevovat ameriku pokud je již objevená. Vzhledem k tomu, že ten samý problém má víc lidí tak bych tipoval, že někdo ví čím to je.
  4. trinity102

    Detekce spálených žárovek

    Tak mně hlásí přední parkovačky a zadní světla komplet, ale navyskočí to automaticky, je to schované v deníku závad . Koncová světla to hlásí až když odejdou obě žárovky v jednom světle. Dával jsem dozadu diodové žárovky, tak jsem si to ověřil.
  5. U 307 to jde bez problémů výbojku drží 2 pružné sponky, ani nemusí světlo ven, u 407 nevím. Samozřejmě to chce mít vypnutý a ještě lépe odpojit baterku, je tam vysoký napětí a jako u halogenu na žárovku nešahat. Sundej kryt ze zadu ze světla a uvidíš, jestli se tam dostaneš. V nejhorším světlo ven.
  6. Pokud měníš obě výbojky (určitě doporučuju) tak můžeš použít i jinou teplotu chromatičnosti jen musí mít obě stejnou. Čím vyšší číslo, tím víc modré světlo. Já jsem koupil origo Osram. Je to sice drahé, ale zase kvalitní. Na funkci bixenonu nemá typ výbojky vliv. Přepínání tlumené-dálkové řeší clonka přímo v reflektoru.
  7. no já jsem do Pažout servisu zavolal kolik by stálo zjištění PIN, nejdříve chteli 1000,- ale potom prý ať jim řeknu VIN a PIN mně přišel SMSkou zadara. Myslel jsem že si dělaj srandu, ale klíče jsem spároval přez dia Delphi bez problémů. Takže záleží na tom na koho narazíš.
  8. trinity102

    LED žárovky

    já mám z Aliexpresu s COB čipama červený v brzdovkách a mlhovce (červenou krytku jsem vyhodil) a bílou v couvačce (modrou krytku jsem vyhodil) a super. Bílý do červenejch světel nejsou moc dobrý, není to tak pěkně červený protože maj studený světlo. Jen mlhovka a couvačka hlásily chybu, tak jsem musel ke každé přidat 2 odpory 390/2W paralelně (krásně se vejdou do modulu světel) Jěště koupím menší LEDky do koncových a nafotím. Do 3 brzdového jsem dal taky ledky, ale vlastní výroby. Ještě by to chtělo blinkry, ale LEDky s elektronickou zátěží, aby to blikalo normálně jsou moc drahé (cca 15USD za kus) a paralelní odpory se mně nelíbí, tak ještě počkám.
  9. Podle toho u jakého. Vložky jsou i takové a utěsněné je to měděnou podložkou. Problém je tam, kde je závit kuželový, těsněný samosvorně.
  10. Těch pár hliníkovejch špon vylítne při protočení bez svíčky a ten zbytek neublíží, jen se musí dát pozor na ten montážní koneček spirály, který se musí ulomit, aby nespadl do válceJinak nevím co by na tom trvalo hodinu (vyvrtat, vyříznout závit, našroubovat spirálku), pokud je tam přístup a není potřeba nic demontovat. Každopádně je to asi nejrychleší a trvalá oprava závitu. Preventivně používám na duralových přípravcích, které se často demontují, protože závit M4,5a 6 přímo v 4mm duralu moc utažení nevydrží. Nikomu to nevnucuju, je to pro inspiraci, určitě se to někomu bude hodit, takové ventilové víko na hliníkové hlavě dokáže pěkně pozlobit. Jinak s tou teflonouvou páskou to chce s citem. Když se to přežene, tak hliníková vana praskne. Zrovna mně tady leží z VW Crafter. Tam to majitel napakoval a praskla.
  11. Na stržené závity Helocoil vložky. Super věc a věčná. Používám to víc jak 30let. Stržený závit na svíčku opravíš bez sundání hlavy. Krásně jsem vyškolil jednoho bazarníka. Fiat Marea 1,8 vystřelená svíčka. Stáhli jsme cenu na skoro zadarmo (náklady na výměnu hlavy práci atd) no a po zapalcení jsem tam šoupnul vložku a za 10 min. hurá pryč. Asi mně nemá rád do dneška . Vložky se dělají ve všech možných rozměrěch. Samozřejmně je pro každý rozměr nutná jiná sada s vrtákem, závitníkem a aplikačním trnem. Už kdysi dávno za hluboké totality to dávala Technometra při výrobě do podvozkových noh na letedla.Vřele doporučuji. Dělají to i jiní výrobci (V-Coil).
  12. trinity102

    ako ziskat mapy rt3

    taky bych chtěl poprosit na o odkaz na SZ (verze CAN) Předem dík
  13. To je sága jako Ulice . No komu není rady tomu není pomoci. Pokud nezabere ani poslední, velice trefný příspěvek od JimBeem , tak už nevím. Jsem zvědav, jestli nám tazatel napíše, co bylo příčinou. Každopádně platí "kamarád nekamarád všichni z hrušky dolu" protože někdo z těch "mechaniků" má máslo na hlavě, pravděpodobně ten kdo hlavu dělal a ti co tvrdili, že když udělá hlavu, tak foukne spodek byli asi jeho kámoši. Pokud je mechanik na hlavy fakt machr tak uzná chybu (stát se to může každému) no a pokud ne tak by mně ta hlava asi nešťastnou náhodou upadla na tu jeho
  14. No měl jsem v ruce krásný mlhovky s diodovým denním svícením a klasickou halogenkou jako mlhovka, ale byly podstatně dražší než výměna výbojek jednou za x let. Navíc homologace taky dost pochybná . Origo výbojky se dají sehnat od pilných zaměstnanců Slepičáren v MB za 400,- za kus. takže jsem zůstal u denního svícení xenonama.
  15. Proč svítit xenony, no protože je to jediná legální varianta když pominu zvlášť nainstalovaná světla pro denní svícení. Varianta obrysovky s mlhovkama není povolená. Jsou povolená pouze potkávací a koncová světla nebo speciální denní světla bez koncových, která při zapnutí obrysových zhasnou.Já na páčce polohu AUTO nemám. V poloze 0 mám nastavené denní svícení a za snížené viditelnosti automatické přepnutí na noční režim. Xenony takhle svítí 9 let, ale už začínají jít do růžova tak je vyměním.
×
×
  • Vytvořit...