Hafity Odesláno 28. březen 2016 Odesláno 28. březen 2016 Vždyť už se to traduje v pohádkách.... Honza zbalil uzlík buchet a vyrazil na zkušenou.... to není žádná novinka.... takže jednoznačně tuto šanci využít !!! Citovat
Vvitty Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 I na "západě" to umí: http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=domaci&c=A160324_162401_domaci_jj&foto=ZAR5ebb92_TOB504_CHINA_BRITAIN_1020_11.JPG http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=domaci&c=A160324_162401_domaci_jj&foto=ABA5eb727_114cb8205f60431981af09be404f560c_0.jpg Take na zapade navstevuji prislusnici kriminalni sluzby soukrome prostory za ucelem odstranovani nezadoucich vlajek v okne? Ale pry si tady muzem vyvesit treba Cinskou, ta jim nevadi. Citovat
Medvěd Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 Jo, jo - četl jsem o několika podobných návštěvách. Citovat
Vvitty Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 (upraveno) U nas byli vcera .... vysledkem je nazor dostavivsich se policistu ze za Tibetskou vlajkou by se mohl skryvat terorista a proto tu nesmi byt, zatimco za Cinskou vlajkou nikoliv a tak ta muze na okne klidne viset. Kde ja to jen naposledy videl... hmmm, asi prvni maj v '89 nebo tak neco. Upraveno 30. březen 2016 uživatelem Vvitty Citovat
MJSytic Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 Předpokládám, že když zjistili, že terorista nejsi, tak si jí tam mohl vrátit, ne? Citovat
Vvitty Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 Předpokládáš bohužel špatně. Mimochodem krabice vyskládané v okně o kus vedle ani mnohde stažené žaluzie jako bezpečnostní riziko nevyhodnotili. Zato před hotel do oblasti uzavřené pro každého běžného občana si naváželi vítače s čínskou vlajkou.... Citovat
punkac Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 Vvitty, co by ti hrozilo, kdybys jí tam dal zpět? Citovat
MotoMoto Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 Viděl jsem na FB, dost zvláštní přístup policie. Asi bych je hnal, ale nevím jaký bych měl úspěch. Citovat
agresssor Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 No v Kanadě zrovna nepracuju ale zkušenosti říct můžu. Jestli máš možnost odejít za lepším vydělat nějaký kačky ať třeba na hypotéku, pro rodinu nebo jen tak do foroty udělej to. Nehledě na to že získáš rozhled a jazykovou schopnost. Jestli že si Česká Republika/České firmy neváží svých zaměstnanců a berou jen jako číslo v seznamu nemůže se nikdo divit že mladí vezmou lákavější nabídku jinde. Já svou nabídku dostal využil jí a poznal jak to chodí jinde, skoro bych řekl že i jednodušeji. A hlavně si mě tady váží protože mám praxi, zkušenosti, certifikáty apod. to olda: Jestliže ten kdo odejde za prací do zahraničí a platí tam řádně daně je podle tebe ekonomický migrant tak já sem asi čínskej papež. Jak sem psal výše až si česká republika bude a začne vážit svejch lidí možná přestanou brečet že je nedostatek. A místo toho aby ty hlavy pomazaný něco udělali radši přemejšlej jak do ČR přitáhnout lidi z ruska, ukrajiny, syrie apod protože u nás jich je nedostatek.... Citovat
punkac Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 Mě by právě zajímalo, jestli měli povolení k prohlídce. Příště vyskládat krabice se vzorem tibetské vlajky nebo potisk na žaluziích Citovat
Vvitty Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 (upraveno) Vzhledem k tomu ze majitel objektu, resp. ostraha placena majitelem, je dovnitr pustil tak je dotaz na povoleni k prohlidce irelevantni... Tezko rict co by se stalo kdyby se tam hned objevila znovu, kolegovi vyhrozovali at to radeji nezkousi... Upraveno 30. březen 2016 uživatelem Vvitty Citovat
MotoMoto Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 Tak to je dobré zastrašování. Kam to tady spěje. To skutečně budu muset zvážit zda na stará kolena nepůjdu o dům dál. A může mi klidně někdo vyčítat, že jsem vystudoval za jeho peníze. Citovat
barenst Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 (upraveno) vim proč lidi jezdi za praci na novy zeland ci australie , ale kanada ?( myslím všeobecně tady je jasné že znamosti ) jinak ja mám nazor , že pokud je možnost tak cestovat ,at už za prcí ci za skušeností , dokut do jde vratit se dá vždy , vycestovat to musí mít člověk kuráž ps a už nekomentujte polituku v praze , co si český lid zvolil to má ( ja mám nazor , že bez číny by měla praha o polovinu méně turistů, proto jim tak lezou do ... ) Upraveno 30. březen 2016 uživatelem barenst Citovat
P607Olda Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 (upraveno) No v Kanadě zrovna nepracuju ale zkušenosti říct můžu. Jestli máš možnost odejít za lepším vydělat nějaký kačky ať třeba na hypotéku, pro rodinu nebo jen tak do foroty udělej to. Nehledě na to že získáš rozhled a jazykovou schopnost. Jestli že si Česká Republika/České firmy neváží svých zaměstnanců a berou jen jako číslo v seznamu nemůže se nikdo divit že mladí vezmou lákavější nabídku jinde. Já svou nabídku dostal využil jí a poznal jak to chodí jinde, skoro bych řekl že i jednodušeji. A hlavně si mě tady váží protože mám praxi, zkušenosti, certifikáty apod. to olda: Jestliže ten kdo odejde za prací do zahraničí a platí tam řádně daně je podle tebe ekonomický migrant tak já sem asi čínskej papež. Jak sem psal výše až si česká republika bude a začne vážit svejch lidí možná přestanou brečet že je nedostatek. A místo toho aby ty hlavy pomazaný něco udělali radši přemejšlej jak do ČR přitáhnout lidi z ruska, ukrajiny, syrie apod protože u nás jich je nedostatek.... Speciálně tvůj příspěvek ukazuje, jak marná je to diskuse. Ekonomický migrant je ten, kdo migruje (mění působiště dlouhodobě či na neurčito) z ekonomických důvodů. Přitom v tomtéž příspěvku píšeš "vydělat nějaký kačky ať třeba na hypotéku, pro rodinu nebo jen tak do foroty". takže motivem jsou ekonomické důvody. Už se mi nechce odpovídat na takové argumenty, kdy si sám protiřečíš, proto nic nepíšu. Džůny: vypadá to, že sis touto otázkou pěkně naběhl. Tolik zkušených lidí ti radí, abys vycestoval, přitom málokdo z nich opravdu vycestoval. Tak hodně štěstí. Upraveno 30. březen 2016 uživatelem P607Olda Medvěd ohodnotil 1 Citovat
agresssor Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 Olda: Ano, tak jsem ekonomicky migrant a co? Pracuju, odvadim dane, prinasim neco do systemu a vydelam si nadstandart o cemz se mi v CR ani nesni. A vis co, sem na to hrdej. Jinak ja si svuj cil splnil vydelal sem si na hypo, to byl jediny duvod proc sem sel ven. Protoze ono z 25000 cisteho, s rocnim ditetem se usetrit na hypo moc neda. Ale to je jina..... Citovat
Almanil Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 Mě by zajímalo, jestli si vyjel sám, nebo i s rodinou? Mně osobně ekonomičtí migranti nevadí. Bez nich by už ani u nás některé firmy nemohly existovat. Citovat
agresssor Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 almanil: Vyjel sem sam. Diky tomu ze mam super smeny 7/7 a firma mi plati letenky domu tak vzdy jdu dom. Jsem v Norsku, je tu krasne, draze, i kdyz v pomeru na norsky platy bych rekl ze to odpovida. Jinak rodinu sem zatim neplanuju vzit uz kvuli par aferam. Sice mistni rikaj ze je to zkresleny ale nikdo o tom neche moc mluvit. Citovat
Milan+ Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 Směny, co tam děláš, známý tam jezdí bourat maso do nějakého masokombinatu a taktéž si nestěžuje. Citovat
Vvitty Odesláno 30. březen 2016 Odesláno 30. březen 2016 Oldo a kam jsi vycestoval Ty? Pokud tedy maji radit pouze ti kdo to znaji z vlastni zkusenosti... PS: Asi ctu jinou diskuzi, ale vidim rady "zkus to a po par letech se rozhodni kde se citis lepe, kdyz mas tu moznost" nez "zabal kufry a uz se nevracej". Citovat
P607Olda Odesláno 31. březen 2016 Odesláno 31. březen 2016 (upraveno) Dobrá otázka. Byl jsem na krátkodobých pracovních pobytech, ve Švýcarsku a v Jižní Africe, vyslán svou firmou. O vycestování jsem nikdy neuvažoval, neměl jsem takovou potřebu peněz (možná jsem měl jen malé požadavky na peníze). A protože vycestování považujete za úspěch a dobrou věc, tak vám přeju, aby vaše děti, po dosažení 20 let, až se budou moci samy živit, vycestovaly někam daleko, Kanada, LA atd. Předpokládám, že je k tomu vedete, když je to tak bezva. Vlastně, proč jste všichni nevycestovali, ti, kteří to tady doporučujete? (psát příspěvek do fóra je něco jiného, než to všechno zařídit a tam začínat z nuly). Co se mne týká, nemusím zažít to, o čem slýchám. Pan H - syn vycestoval po vystudování, našel si v USA manželku, takže sem jezdí max. jednou za rok, stojí to dost peněz, a když se prarodiče mají přijet podívat na miminko, tak letenky stojí několik tisíc (teď se strefujte, jak levně se dostanete do LA!!!) a hlavně mnoho hodin cestování, což po 60-ce není sranda. Děti neumí česky, takže si s nimi prarodiče popovídají hezky anglicky - pohádky, hry, písničky, rozhovory. Paní K má dceru v Londýně, ta tam svedla šéfa (není evropan), rozbila mu mladé manželství, takže paní K. (povoláním uklizečka) jezdí občas do Londýna autobusem hlídat děcko. Taky bezva víkendy. Paní M měla dceru v Irsku, manžela někde z Afghánistánu. Nejdříva za nimi létala do Irska, teď myslím jsou v Praze. Paní ŠM zůstala v Německu, to je ten případ, jak synové neumí skoro česky a nejsou nikde rodem doma. Po 25 letech žije průměrně, koupila si nového Roomstera, jezdí sem na svátky, vždy ji litujeme, že má ještě 900 km domů. Upřímně, tady by měla stejnou životní úroveň, přitom, jak je schopná (středoškolačka), dělá někde na úřadě, na necelý úvazek. O paní T už jsem psal, je v LA, syn prý studuje v Praze, ale nevím, už nejsme v kontaktu. Mladý člověk si tam po vycestování někoho (partnera nebo partnerku) najde, možná Indku, Číňanku, nebo Afričana. Takže pak budou vnoučata, Vánoce s nimi možná neoslavíte, ti mají jiné svátky, a možná se s vnoučaty ani nedomluvíte. Ještě taková úvaha, jak to vidí dospívající a stárnoucí jedinec (už je mi skoro 60): - prarodiče - to jsou pro děcko takové nejasné postavy, nevím proč se tam furt jezdí - rodiče si nevybereš, dá se s nimi zažít něco hezkého, ale většinou přikazují, asi je lépe od nich zmizet - děti - by nám měly dělat radost, když se to povede, tak je to ideální, někdy se názorově odkloní, mají svoje názory a svůj svět, pak dochází ke střetům, nicméně aspoň na návštěvy by mohly přijet... - vnoučata - co mělo být uděláno, je uděláno, teď se budeme těšit z další generace, z našeho pokračování, budeme se snažit jim něco předat. Anebo jsou daleko, kontakty nejsou... Všeobecně si myslím, že tady, se zázemím rodiny, známých a se znalostí, jak to tady chodí, je snadnější život - něco zařídit, koupit byt nebo dům (rodina pomůže s opravou), opravit auto atd. Už se mi nechce tady argumentovat, jeďte si, kam chcete. PS: přečetli jste tu knihu Český lékař v Americe? Všechno fungovalo ideálně, tam se nedá mluvit o neúspěchu. Akorát to není ono... to se pozná tak po 60-ce. Upraveno 31. březen 2016 uživatelem P607Olda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.