Weri 605 Odesláno 23. únor 2016 Odesláno 23. únor 2016 Koukám, kolik je tady odborníků na STK, tak položím jednoduchý dotaz. Který datum je rozhodující pro první STK u nového vozu? Datum vystavení TP je 23.4.2014, datum první registrace je 13.5.2014. Já předpokládám, že na první STK bych měl dorazit před 13.5.2018, je to tak? Ano Miníku.., od první registrace 4 roky.. to jediný vím 100%.. Citovat
Agrafik Odesláno 23. únor 2016 Odesláno 23. únor 2016 Ja myslel v TP, pokud tam maš tohle tak tě ta nalepka nemine, nejde o to že to tolik nejede, ale o to že je to daný v zákoně No v zákoně jsem našel jen toto a podle toho je rozhodující kolik to auto jede. Nebo je ještě někde něco jiného? "V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle (například palubním počítačem" Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. únor 2016 Odesláno 23. únor 2016 V zakoně je toto, ale v TP je udaj o nejvyšší konstrukční rychlosti vozidla (Vmax) a pak jsou tam napsaný pneu který jsou tam uvedeny včetně indexu rychlosti, a obavam se toho že spousta lidí tam má napsáný index vyšší oproti Vmax, jenže podle všeho co jsem se zatim ptal tak platí předepsané pneu před Vmax, což je tak trošku na hlavu. Proto jsem se ptal co maš napsano v TP za pneu Mě by taky měli stačit U, ale napsaný mám H Citovat
FiFa_cze Odesláno 24. únor 2016 Autor Odesláno 24. únor 2016 Abych pravdu řekl, tak jsem rychlostní, ani hmotnostní index nikdy nebral, jako něco, čím se řídit při výběru pneumatik. Teda samozřejmě jsem kontroloval, jestli je rychlostní index větší než maximálka u auta, což i 106ky při VMAX 167km/h nebyl moc problém, ale i tak jsem to radši kontroloval. Hmotnostní index jsem při hmotnosti pugu nějakých snad necelých 900kg ani neřešil. Včera jsem to s zkontroloval s TP a naštěstí je hmotnostní i rychlostní index na letních i zimních vyšší, než je v TP, tak to by snad mohlo být v pořádku. Na Lancera jsem kupoval letní teď a tam jsem to trochu kontroloval, takže tam rychlostní index sedí a hmotnostní je vyšší, tak to je snad taky v pohodě, ale taky jsem to nebral, jako rozhodující faktor, tak od teď už si na to budu dávat bacha Jinak je tu vůbec někdo, koho na STK vyhodili kvůli tomu, že má třeba o palec širší nebo užší disk, než je v TP? Nebo kvůli špatné hodnotě ET? Myslím tím disk opravdu třeba max o palec a ET třeba v řádu max plus minus 10mm. To, že tam někdo přijel s límcákama o šířce 10", když má v TP třeba 6" a guma na tom byla našponovaná a ještě lízala lem je asi celkem zbytečné řešit Citovat
Guest StibTo Odesláno 24. únor 2016 Odesláno 24. únor 2016 ET ve velkým techničaku není, nebo se mýlím ? U mě to teda nekontroloval, pokud vím.. Citovat
John Odesláno 24. únor 2016 Odesláno 24. únor 2016 ET u kol je uveden v TP... aspoň já to mám u každého rozměru kol který mohu mít. Citovat
Guest StibTo Odesláno 24. únor 2016 Odesláno 24. únor 2016 Ok nemam VTP u sebe tak jde to nemohl overit Citovat
Gabriel 307 Odesláno 24. únor 2016 Odesláno 24. únor 2016 (upraveno) potvrzuji ET tam je i u elternativních pneu Upraveno 24. únor 2016 uživatelem Gabriel 307 Citovat
ozzy56 Odesláno 24. únor 2016 Odesláno 24. únor 2016 (upraveno) hoši, nemá smysl řešit, zda někdo nepřešel kvůli rozdílu rozměru ET o jeden milimetr , je to jako na cestě--někdo vám dá flastr nejvyšší, protože v noci neproběhl sex s manželkou--milenkou , to samé druhý řeší domluvou...,důležitější je, že technik STK má PRA'VO auto nepustit do provozu, i kdyby byl rozdíl ET jen ten jeden milimetr, vždycky to obhájí tím, že nesouhlasí s TP... nejjednodušší bude mít připravenou sadu kol na STK přesně podle TP, pak si na auto dejte co chcete s tím, že vám někde na cestě vezmou papíry třeba--bude to už jen váš boj Upraveno 24. únor 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
Pacho69 Odesláno 24. únor 2016 Odesláno 24. únor 2016 To budu muset na STK přezout, i když pak ještě v dubnu pojedu na hory, protože moje zimní disky mají ET28 a v techničáku mám ET29 Citovat
ozzy56 Odesláno 24. únor 2016 Odesláno 24. únor 2016 abych tady nevypadal jako kázající vodu a pijící víno --origo mám jen JEDEN rozměr v TP--215-55-16, kola jsou na autě od nova, takže není co řešit... ale na zimu mám 195-65-15, která tam nemají co dělat, protože na nich nesedí jediný rozměr , ale to už bude přes zimu můj problém , ovšem určitě nebudu policistu titulovat kokotem, když mě bude někde na cestě řešit, ale sklapnu paty k sobě a budu prosit, aby mi dal jen podmínku a nee dva roky natvrdo Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. únor 2016 Odesláno 24. únor 2016 No ja mam v TP chybu, protože origo zapsaný jsou kola 14x6J a alternativní 15x6J a origo Peugeot kola jsou jen 15x6,5J takže nevim jestli nebudu mít na STK nějaký problem, ale je možný že to nebudou řešit a nebo to z vnitřku kola neuviděj, jinak jedině asi do Peugeota aby mi vystavili papir že origo kola jsou prostě origo s timto rozměrem a nasledně opravit v TP Citovat
FiFa_cze Odesláno 24. únor 2016 Autor Odesláno 24. únor 2016 Ozzy: Já se ale neptám ani neřeším to, jestli na to má technik nebo policista právo. To všichni víme, že právo má, když to nesedí s TP. Můj dotaz zněl, jestli za to někoho vyhodili, protože já sám jsem to nezažil, že by mi to na TK kontrolovali, tak mě zajímalo, jestli někomu ET nebo šířku disku kontrolovali. Mě vždy a to i při evidenčce mrkl jen na rozměr pneu. Citovat
ozzy56 Odesláno 24. únor 2016 Odesláno 24. únor 2016 no je vidět už z tady toho čtení, že někde mrknou na pneu, někde ani to nee a někde musejí být sundané poklice, aby bylo vidět na údaje o disku..., takže zatím vše probíhá jak je v česku zvykem Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. únor 2016 Odesláno 24. únor 2016 Ozzy: Já se ale neptám ani neřeším to, jestli na to má technik nebo policista právo. To všichni víme, že právo má, když to nesedí s TP. Můj dotaz zněl, jestli za to někoho vyhodili, protože já sám jsem to nezažil, že by mi to na TK kontrolovali, tak mě zajímalo, jestli někomu ET nebo šířku disku kontrolovali. Mě vždy a to i při evidenčce mrkl jen na rozměr pneu. Jenže tyhle vyfikundace jsou až od letošního roku, doted to bylo tak jak píšeš, nově je to celkem vopruz protože oni to musí fotit, takže tě nemuže pustit ani kdyby chtěl, fotka by ho napráskala. Citovat
punkac Odesláno 24. únor 2016 Odesláno 24. únor 2016 mě fotili auto ze všech stran, motorový prostor asi kvůli štítku VIN, pomocné VIN pod předním oknem a palubku kvůli nájezdu km. Měl normální androidní telefon, kde jsem si všiml, že má v rohu displaye nějaký vodoznak - něco ve smyslu STK kontrola" nebo tak něco Citovat
Guest StibTo Odesláno 24. únor 2016 Odesláno 24. únor 2016 Presne tak jak popisuje Punkac to bylo i se mnou. Takze to vychazi na tech 6 nebo 7 foto. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. únor 2016 Odesláno 24. únor 2016 Kua, mě tady řikal že fotili i rozměr na pneu, takže by zase jak kde se jim chce? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.