Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Rozbite zarovky na svetlech prejezdu maj mozna ucinek, pokud je vlak jeste nekde ve stanici. Pokud uz je na trati a navic nekde v blizkosti prejezdu, tak nez se ke strojvedoucimu dostane nejake info, je maler. Kdyz uz s autem nejde z nejakeho duvodu hnout, volat policii, nahlasit cislo prejezdu a vydat se podel koleji proti predpokladanemu prijezdu vlaku. Krouzivym pohybem ruky signalizovat strojvedoucimu navest "Stuj, zastavte vsemi prostredky" v noci jakymkoliv svetlem krom svetla zelene barvy.

Odesláno z mého SM-T211 pomocí Tapatalk

Odesláno

Rozbite zarovky na svetlech prejezdu maj mozna ucinek, pokud je vlak jeste nekde ve stanici. Pokud uz je na trati a navic nekde v blizkosti prejezdu, tak nez se ke strojvedoucimu dostane nejake info, je maler. Kdyz uz s autem nejde z nejakeho duvodu hnout, volat policii, nahlasit cislo prejezdu a vydat se podel koleji proti predpokladanemu prijezdu vlaku. Krouzivym pohybem ruky signalizovat strojvedoucimu navest "Stuj, zastavte vsemi prostredky" v noci jakymkoliv svetlem krom svetla zelene barvy.

Odesláno z mého SM-T211 pomocí Tapatalk

Nejsem v této oblasi odborník, nicméně - dnešní zabezpečovací zařízení má schopnost komunikovat se strojvedoucím tzv. On-Line dokonce je i možnost spustit rychlobrzdu na dálku v případě, že strojvedoucí nereaguje. Patrně se to nebude týkat nějakých místních lokálek (starých motoráčků) u nových moderních souprav je to už samozřejmost. Problém na přejezdu, potažmo na trati, tedy strojvedoucí dostane obratem. No a k tomu "Vydat se po koleji proti vlaku???" Jak asi odhadnu ze které strany souprava přijede??? A to ať už se jedná o jedno nebo více kolejný přejezd.  

Odesláno (upraveno)

dá se to poznat lehce--viděl jsem to v kině--Vinnetou dal ucho na glajzy a hned věděl, odkud vlak přifrčí...,a taky v kolik hodin  :myslim:aut  :D

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Ano, TRSka tak funguje, ale podmínka je, že je správně nastavená. GSM-R to neumí a ten GENERAL STOP né vždy dobře funguje. Jako onehda u Prahy, kdy vlaky vesele pokračovali proti sobě. Prostě se k nim patřičná informace nedostala. Na nic není 100% spoleh. No a s tím směrem je to 50:50. Ale když už klacky padnou, poznáš to po zvuku.

Odesláno (upraveno)

To Ozzy.

No, tak to mě nenapadlo.  :aut  Ačkoli brouk Pytlík taky všechno viděl v kině. :D

Upraveno uživatelem FrantaCV
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Když vjedu do cizí země, tak musím respektovat jejich zákony a předpisy. Přece když přijedu do Anglie, tak se nebudu vymlouvat, že jsem zvyklí jezdit vpravo. A co se týká přejezdů, tak je jasně napsáno, že je řidič povinen dbát zvýšené opatrnosti. Prostě bych se s ním nepáral. Ona policja drogowa, nám taky nic neodpouští.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Když vjedu do cizí země, tak musím respektovat jejich zákony a předpisy.

To jsi vystihl velmi pěkně. 

Zrovna včera jsem jel ze Zlína a před Vizovicemi jsou dvě autobusové zastávky, tuším už i plná čára a po pár metrech odbočka k Jelínkovi a začátek obce. Jeden z té cizí země nezemě tam v meďáku s D na prdeli a telátkem na zadních sedačkách, bez blinkru předjížděl přes plnou čáru, zebru, odbočovací pruh a nejel zrovna 50. Tak nevím jestli by si to u nich dovolil.

Hold jiný kraj a jiné pravidla  :myslim

Odesláno (upraveno)

To jsi vystihl velmi pěkně.

Zrovna včera jsem jel ze Zlína a před Vizovicemi jsou dvě autobusové zastávky, tuším už i plná čára a po pár metrech odbočka k Jelínkovi a začátek obce. Jeden z té cizí země nezemě tam v meďáku s D na prdeli a telátkem na zadních sedačkách, bez blinkru předjížděl přes plnou čáru, zebru, odbočovací pruh a nejel zrovna 50. Tak nevím jestli by si to u nich dovolil.

Hold jiný kraj a jiné pravidla :myslim

Už těsně po revoluci byl zážitek potkat na silnici Němce s DD na RZce. Soukromě jsem jim říkal "západní Němci z Drážďan" a šlo o bývalé DeDeRóny, kteří že svých Trabantů a Wartburgů neskákali do mnohem výkonnějších Audin, Oplů a Fordů a s jejich výkonem si nevěděli rady.

Dalším bezva zážitkem byl páteční návrat polských dělníků z pracovního týdne v Německu domů. Jezdíval jsem v pátek proti nim od Náchoda do Poděbrad a mnohdy jsem byl rád, když se mi povedlo na D 11 najet bez úhony.

Ten jezdec u Vizovic mohl být Němec, ale nemusel, každopádně na každý čuně se někde voda vaří a pokud se vymele sám a nikoho nevezme s sebou, žádná škoda ho nebude.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Ve čtvrtek večer v Letovicích kolona směr na Brno a přes odbočovací pruh v protisměru a zebru nás vzala Alfa Romeo. Před Černou horou dolů k tomu kruháči jsme jeli tak 60km/h taky v koloně a celou tu rovinku dolů přes plnou čáru jela vedle nás dodávka s německou značkou. Některý řidiče hold nepochopím. :bojim

Odesláno

Tehdy, Veverko, D 11 začínala v Praze a končila v Poděbradech, holt už jsem stará pasta.

Na to nemusíš být stará pasta, to je opravdu nedávno. Bohužel. Jak já se těším, až bude natažená do Jaroměře...

A ti poláci, to je kapitola sama pro sebe. Byli to dělníci z automobilek a měli mezi sebou závody, kdo bude první doma. Jen nějak u těch závodů zapomínali používat mozek :(

Odesláno

mám více zkušeností s Polákama směrem na Vídeň--ti blbci si snad v Mikulově něco píchají, protože ten krátký úsek, než přijde dálnice jedou jak smyslů zbavení, a přitom pitomec jede za mnou od Brna celkem v pohodě..., nejhorší jsou party s více autama, jsou schopní vytlačit auto ze silnice, jen aby jeli všichni za sebou, asi se bojí, že se ztratí ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...